Yağlı Balık Felç Tehlikesini Azaltıyor |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Balık Felç Tehlikesini AzaltıyorYağlı Balık Felç Tehlikesini Azaltıyor[/b] 06082008 Bilim adamları tonbalığı ve diğer yağlı balıkları yemenin hafıza kaybının önlenmesine katkı yaptığını ve felç tehlikesini de azalttığını tespit ettiFinlandiyadaki Kuopio Üniversitesinden bilim adamı Jyrki Virtanen, Omega-3 yağ Bilim adamları tonbalığı ve diğer yağlı balıkları yemenin hafıza kaybının önlenmesine katkı yaptığını ve felç tehlikesini de azalttığını tespit ettiFinlandiyadaki Kuopio Üniversitesinden bilim adamı Jyrki Virtanen, Omega-3 yağ asidi bakımından zengin balık etlerini fırın ya da ızgarada pişirerek yemenin hafıza kaybı, bunama ve felç tehlikesinin azalmasına yol açtığını ifade etti Balıkları yağda kızartmanın ise bu etkiyi göstermediği kaydedildiOmega-3 yaş asidinin aynı zamanda som balığı, uskumru, ringa balığı ve sardalye gibi balıklarla ceviz gibi gıdalarda bulunduğ ifade edildi Araştırmayı yapan bilim adamlarına başkanlık eden Virtanen, bunların kalp hastalıkları riskini de azalttığını kaydettiAraştırma, 65 yaşının üzerindeki 3 bin 660 kişi üzerinde yapıldı Araştırma yapılanların beyinleri 5 sene boyunca tarandı Araştırmacılar, omega-3 bakımından zengin balıkları haftada en az 3 kere yiyen erkek ve kadınlarda hafıza kaybı riskinin yüzde 26 oranında azaldığını tespit ettiler Omega-3 bakımından zengin balıkları haftada bir kez balık yemek de riski yüzde 13 oranında azaltıyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|