![]() |
Cinnet Getirmek! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cinnet Getirmek!Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Arısoy, kişinin işinde karşılaştığı sorunların, ailevi ve ekonomik problemlerin depresyona neden olabileceğini ve tedavi edilmeyen depresyonun ağırlaşabildiğini belirtti ![]() Ağır depresyon geçiren kişilerin bir kısmının gerçeği iyi şekilde değerlendiremediğini, bazı hayaller ve sanrılar görebildiğini, sesler duyabildiğini ifade eden Arısoy, şöyle konuştu: "Depresyon geçiren kişilerin bir bölümü içine kapanır, aile bireylerinden uzaklaşır ![]() ![]() Depresyon tedavi edilmediği takdirde ağırlaşabilir ve kişi öfke nöbetleri geçirir ![]() ![]() ![]() Arısoy, ağır depresyon geçiren bazı kişilerin kendisine, çok nadirde olsa, eşine, çocuklarına ve sevdiği kişiyi zarar verebildiğini belirtti ![]() "Cinnet geçiren kişi eğer aile bağları güçlüyse (ailem ve sevdiklerim geride kalmasın), (ben gidiyorum, onlar da benimle gelsin) düşüncesiyle de yakınlarına zarar verebiliyor, kendisiyle birlikte onları da yok etmeye çalışabiliyor ![]() ![]() Arısoy, depresyonun toplumda yüzde 20 oranında görüldüğünü ifade etti ![]() ![]() E-Kolay Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|