Soru:"Fibrokist"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Fibrokist"

hocam 28 yaşında 1 çocuk annesiyim 1 yıl önce göğüslerimdeki ağrı sebebiyle dokttora gittim ultrason çekidi iki göğüsümdede fibrokist var denildi doktor bana herhangibir zararı olmadığını 2birçocuğumolduğunda emzirmede kaybolacağını söylediyanlız 6veya8aydabir ultrason çekip yinede takip edelim dedi amcamın kızındada aynı şekil fibrokist çıktı fakat o 40 yaşında doğum yapmadı bu fibrokist 1 yıl içinde kansere çevirdi ve göğsü alındı bende tedirgin oldum onun doktoruda fibrokist olan kadında yüzde doksan kanser riski taşır dikkat edilmelidir demiş benim sormak istediğim budoğrumudur neyapmam gerekir nasıl bir önlem almalıyım kan bağından dolayı bendede bu sonuç olurmu cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
DoçDr mehmet KILIC

2805:16:11

öncelikle geçmiş olsunfibrokistik hastalık memenin en sık görülen iyi huylu hastalığıdır Memesiyle ilgili hiçbir şikayeti olmayan kadınlarda yapılan ultrasonoğrafi incelemesinde büyük oranda fibrokistlere rastlanılır kesin sebebi bilinmemektedirTakip eden ultrasonoğrafik incelemelerde kist kaybolabilir sonra memenin farklı yerinde çıkabilir Bunun tedaviyle ilgisi yoktur Fibrokistik hastalık kanser değildir, sonradan kansere dönüşmez, bulunduğu kadında meme kanseri riskini arttırmaz Ama birinci derece akrabalarında meme kanseri olanların (fibrokistik hastalığı olsun veya olmasın ) daha düzenli takipleri gerekirsaygılarımlaDoç Dr Mehmet KILIç

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com