Soru:"Sakalın Geç Çıkması"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Sakalın Geç Çıkması"

Merhabalar ben 25 yaşında üniversiteyi bitirmek üzere iş hayatına bir süre önce atılmış bir hastanızım Benim sorunum sakallarım ile ilgili Öncelikler sakal ve cilt yapımdan bahsetmek isterim:
Sakallarım ne kadar sert ise cildim de bi okadar da hassas

İşte sorunumun bi kısmı bu terslikten kaynaklanıyor her traş sonrası ( ki bu ister berberde ustura ile olsun ister evde 2-3-4 bıçaklı makinalarla ister traş makinasıyla olsun) hep tahriş, kızarıklık, kıl dönmesi, çok kolay kanama sorunları ile karşılaşıyorum

Asıl daha da önemli yukarıda da bahsetiğim gibi iş hayatının gerekliliği ve henüz askerliğini yapmamış birisi olarak günlük traş olmaya cildim ve sakallarım müsade etmiyor

BİR KERE TRAŞ OLDUKTAN SONRA EN ERKEN 3-4 GÜN ÖNCE TARŞ OLABİLİYORUM

Traş olduktan sonraki gün traş olmam mümkün değil Sakallarım geç çıktığı için cilt altındaki sakallar yüzde yeşil bir görüntü oluşturmakta

Ben sizden günlük traş olabilmemim bi yolu olup olmadığını öğrenmek istiyorum Sakallrımın büyüme hızına etki edebilmem mümkün mü ve de diğer yanma, batma, kıl dönmesi gibi problemlerimin ne gibi çözümü olabilir

saygılar
DoçDr Semsettin KARACA

0807 1851

merhaba
sakal dönmesi veya batmasıhazırlayıcı faktörler ortadan kaldırılmaya çalışılmasına rağmen tekrar eden bir rahatsızlıktır Bu nedenle sık traş olma, tahriş, bakteriyel bulaş gibi nedenleri, an bakteriyel, kortizonlu krem ve batan kılın çıkarılması gibi yaklaşımlarla tedavi etmek mümkün sakalın yavaş çıkmasını bence bir sorun olarak görmeyerek onu avantaja dönüştürün zorunlu olmadıkça günlük traş olmayın kaliteli bir traş makinası kullanımı da tavsiye edilebilir başka tetikleyici varlığı içinbir uzmana görünmek fayda sağlayabilir Elbette beden için normal olan yapıyı anormal yapmaya çalıişmakkolay olmayabilir geçmiş olsun
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com