Soru:"Helicobakter Pylori" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Helicobakter Pylori"Hocam iyi akşamlar diliyorum EŞİM VE BEN KRONİK MİDE HASTASIYIZ HER İKİMİZDE ENDOSKOBİ YAPTIRDIK SONUÇTA GASTRIT VE HELICOBACTER PYLORI TESBİT EDİLDİ![]() HELIPAK ,TRIO,DENOL,PULCET VE LEVONAT İSİMLİ GENİŞ SPEKTRUMLU BİR ANTIBIYOTIK KULLANDIK TABİİ BUNLAR AYNI ZAMANDA DEĞİL TEDAVİ SONUCUNDA TEKRAR HP POZİTİF ÇIKINCA DENENEN İLAÇLAR YAKLAŞIK 1 YILDIR SÜREKLİ TEDAVİ GÖRÜYORUZ ANCAK BU BAKTERİDEN BİR TÜRLÜ KURTULAMADIK KENDİMDE SAĞLIK TEKNİSYENİYİM TEDAVİ EDİLEMEYEN HP NİN İLERİSİ İÇİN MİDE KANSERİ ETKENİ OLDUĞUNU OKUMUŞTUM HERHANGİ BİR ÖNERİNİZ VAR MI ACABA? İLGİNİZE TEŞEKKÜRLERDoç Dr Yusuf AKCAN29 16:03:18helikobakteri ve altta yatan genetik yatkınlıkla beraber mide kanseri riski oluşur yani her hpilori taşıyan kişide kanser gelişir demek yanlıştır zaten bu yüzden uluslararası kılavuzlarda (maastricht kriterleri) mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalar ayrıca belirtilmektedir örneğin oniki parmak barsağı ülseri olanlabunlardan birisidir tedaviye rağmen sebat eden ve gitmeyen hp lerde gastrit dışında bulgu yoksa iki yılda bir gastroksopi yapılarak izeleme yapılabilir bu benim kişisel tercihim sağlıcakla![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|