07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Nazofarenks Ca Hakkında Bilgi Almaka İstiyorum"
hocam merhababen bu nazofarenk ca hakkında bilgi almak istiyorumbelirtileri ve sebepleri ile hangi muayene sonucu tespit edilme durumu varmesela MR ile ortaya çıkabilirmi yada doktorun muayenei ile ortaya çıkabilrimi
birde hocam ben boğaz şikayet için özel bir hastaneye başvurdumsinüzit+geniz akıntısı+en önemlisi ise nazofarenksin çok kızardığını falan bişeyler dediben şu an sonuçları bekliyorum acaba bu sonuçlar kötü bir hastalık olması durumunda o sonuçlarda ortaya çıkarmıben 22 yaşında kamu personeliyimsigara ve *****e dokunmadın bileson bi soruhocam dilin gün içinde sürekli sarı renkte veya yediğiniz bi yiyeceğin rengini almaı doğalmıdırbenim dilim hep sarı oluyor geneldemesela cola içince siyah, fanta içince sarı oluyordiş fırçamla temizlediğimde ise normale dönüyorhocam şu sorularıımı yanıtlasanız çok seviirim
YardDoçDr Özcan YILDIZ
04 1519
Sayın üye,Nazofarenks kanseri sinsi başlayabilir Burunda ya da boyunda kitle, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, burun kanaması, duyma kaybı, başağrısı, kulak çınlaması ve ağrı, disfoni (ses değişiklikleri, genizden konuşma) görülebilir Asyalı hastalarda, Ebstein Barr virüsü enfeksiyonlarına sekonder görülebilir Genellikle nazofarenks tomografisi ile kolayca tespit edilebilir Dilin farklı renk alması yiyeceklerle ilgisi olabilir bu gayet doğaldır
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz
|
|
|