Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilk, selçuk, tıpta

Selçuk Tıp'ta Bir İlk Daha!

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Selçuk Tıp'ta Bir İlk Daha!

Konya da kronik kabızlık çeken Servet Atçekin in (35) kalınbağırsağı, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı nda kapalı ameliyat yöntemiyle alındı

Kronik kabızlık şikayeti ile hastaneye gelen 1 çocuk babası Servet Atçeken e yapılan tetkik ve incelemelerde 5 santimetre çapında olması gereken kalınbağırsağın dışkı atım zorluğuna bağlı olarak tıkandığı, kalınlığın 20 santimetreye kadar ulaştığı bunun da kronik kabızlığa neden olduğu belirlendi Kalınbağırsağın ameliyatla alınmasına karar verildi Daha önce başka bir hastanın kalınbağırsağından 50 santimetrelik kısmı Konya da ilk kez kapalı yöntemle almayı başaran Doç Dr Celalettin Vatansev, Atçeken e de aynı yöntemi uyguladı Ancak bu kez 170 santimetrelik kalınbağırsağın tamamı, 4 santimetrelik kesi ile çıkarıldı

OPERASYON 45 SAAT SÜRDÜ
45 saat süren operasyonun başarı ile tamamlandığını, hastanın sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirten Doç Dr Vatansev, Ameliyatı normal yöntemle yapsaydık, hastanın karın bölgesine en az 35-40 santimetrelik kesi yapmak zorunda kalacaktık Bu da hastanın iyileşme sürecini geciktirecekti Ancak kapalı yöntem sayesinde 4 santimetrelik kesi kalınbağırsağın tamamını dışarı çıkarmaya yetti Hasta, kısa sürede ayağa kalktı ve beslenmesini normal şekilde sürdürüyor Tüm verileri normal& diye konuştu

KALINBAĞIRSAKSIZ YAŞANABİLİR&
Kalınbağırsakta, sindirilen besinlerin atılması gereken kısımlarının seçildiği ve geçici olarak depolandığını anlatan Doç Dr Vatansev, şunları söyledi:
Hastalıklı kalınbağırsağın tümünün alınması hayati bir tehlike oluşturmaz sindirim sisteminde ince bağırsaklar önemi çok daha büyüktür Ancak ince bağırsağın yüzde 80 inden fazlasının alınması durumunda hayati tehlike söz konusu olur &

ŞÜKÜRLER OLSUN
Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Servet Atçeken, Yaklaşık 5 yıldır kronik kabızlık çekiyordum kabızlık nedeniyle saatlerce tuvaletten çıkamadığım günler olmuştu Karnımda sürekli şişlik oluyordu Ameliyat olmaya da cesaret edemiyordum Ancak Doç Dr Vatansev, kapalı ameliyat yöntemi ile kalınbağırsağımı alabileceğini söyleyince ameliyat olmaya karar verdim Sağlık durumum şimdi çok iyi Şükürler olsun karnımdaki kronik ağrılardan artık kurtuldum Ameliyatımı başarı ile gerçekleştiren doktoruma ve tüm hastane çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum& diye konuştu

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com