![]() |
'Aldatan Erkekler Panikatak Oluyor' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Aldatan Erkekler Panikatak Oluyor'panik atak en çok yaşanan psikiyatrik şikayetlerden birisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() so-spacerun: yes">Kişi atak sırasında şu duygulara kapılıyor: style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt 36pt; TEXT-INDENT: -18pt; TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1">· Eyvah kalp krizi geçiriyorum ![]() · Kalbim ağzımdan çıkacak ![]() · Boğuluyorum · Nefesim kesiliyor · Göğsümü bir yumruk tıkadı · Dengemi kaybediyorum · Bayılacağım · beyin kanaması geçiriyorum · Yer ayağımın altından kayıyor · Aklımı kaçırıyorum · Çıldırıyorum · Kontrolümü kaybediyorum · Yüz felci geçiriyorum · Kollarım benim değil gibi · Bacaklarım kopmuş gibi · Dizlerimin bağı çözüldü · Tüm vücudum yanıyor, biber sürülmüş gibi Yıllardır bu konular üzerinde çalışan NP GRUP Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi Uzman Klinik Psikologu ve 4 yıldır SKY TURK te PSİKOYORUM programını sunan Yıldız Burkovik ilginç bir klinik deneyimini Haber 7 ile paylaştı ![]() Psk ![]() ![]() ![]() Gizli ve saklı bir olayı yaşamak insanı daha çok heyecana sevk eder ![]() ![]() İdare edebilme derken, bir kişinin bir diğerinden haberdar olmaması yani kuyrukların bir diğerine dolanmaması, aldatmayı yapan kişi için bu durumu sağlayabilmek stratejik bir hadisedir ve kişi bunu başardıkça haz duyar, kendisini güçlü hisseder ![]() ![]() ![]() Başlangıçta bu durumu hesaplamayan, gerekirse daha sonra düşünürüm diye boş veren ya da düşünmeyi erteleyen erkek veya kadın bir zaman sonra kaygı duymaya başlar ![]() ![]() Bu sefer ortaya eşin ve sevgilinin birbirlerini fark etmemeleri üzerine stratejiler kurma oyunu devreye girer, ancak bu oyun daha tehlikeli olmaya başlar, çünkü başlarda& önemli değil sadece zamanı beraber hoş geçirelim& diye başlanan ilişki artık ciddi düşüncelerle dolmaya başlamıştır ![]() ![]() Doğal olarak sıkıntı artar ve kişiler artık her an bir şey olabilir beklentisine kapılırlar ![]() ![]() Hatalı nefes kişinin kasılmasını, kaslarının gergin olmasını sağlar ve algılamada zorluklar kaygının çoğalmasına sebebiyet veriri ve kalp çarpıntısı kendisini gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıkıntının kaynağı evlilik dışı ilişkiler Terapilerde panik atak hastalarıyla yapılan görüşmelerde daima sıkıntının ana kaynağına inmeye çalışırız bu kaynağa baktığımda pek çok olayda altta aldatma olayı sonrasında yaşanan panik ataklar dikkatimi çekti, bu nedenle sıkıntının kaynağını araştırırken sorduğum soruların içinde evlilik dışı bir ilişkiniz var mı? sorusunu da mutlaka soruyorum ![]() Sanal aldatmada da bir heyecan var ama kişiler kendi kimliklerini gizliyorlar, gizlenme kişiyi rahatlatıyor, ancak yine de bazı kişilerde kaygı yapıyor; tanınırsam kaygısı da heyecan yapıyor elbette ki, ancak her heyecanın panik atak ortaya çıkartması beklenmez ![]() Gerçek aldatma elbette ki daha reel olduğundan, yani yüz yüze ve tensel temasa dayalı da olduğundan daha çok heyecanlandırıyor ve kişiler de altta yatan herhangi bir kaygı varsa onunla da birleşerek daha çok heyecan ve panik duygusunun ortaya çıkmasına sebep oluyor ![]() ![]() ![]() İkinci ilişki kaygı nedeni Yıldız Burkovik in şimdiye kadar izlediği örneklerin içinde çok sık rastladığı enteresan bir durum var ![]() ![]() ![]() ![]() İki tarafı idare etmek insanı zorlayan bir durum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz dalgalarını hayal etmesini istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok ilginçtir ki, pek çok kişi de ikinci sevgiliyi idare etme durumu varsa, onda panik atak kendini gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() panik atak yaşayan ve eşlerini aldatan erkeklere örnek Evli ve 2 çocuğu olan bir bey, sürekli kalp çarpıntısı, öleceğim kriz geçireceğim diye sürekli bir korku ve kaygı ile gelmişti ve kalp ile ilgili olarak doktora gittiğinde anjiyo dahi yapılmış ve hiçbir fiziksel sorunun olmadığı söylenip psikolojik destek alması, psikiyatriste gitmesi söylenmişti ![]() Psikiyatrist vasıtasıyla da stresini, bedensel şikayetlerini kontrol etmeyi öğrenmesi için bana yönlendirilmişti, kendisiyle konuştuğumda, eşinin de bilmediği bir diğer bayanın olduğunu ve ondan da 2 çocuğu olduğunu anlattı ve diğer bayanla daha mutlu olduğunu ama yine de eşinden ayrılmak istemediğini, çocuklarının: niye okuluma hiç gelmiyorsun, neden bu kadar çok çalışıyorsun?& dediğini ve onların da bu nedenden ötürü çok mutsuz olduklarını, kimseye bir şey diyemediğini, fark edilirse her şeyi kaybedebileceğini anlattı ![]() Ailesinden kimsenin haberi yoktu ve son derece çaresizdi, uzun zamandır kaygılıydı ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|