|
|
Konu Araçları |
soruhepatit b taşıyıcıları hepatit a aşısı olmalımıdır |
Soru:"Hepatit B Taşıyıcıları Hepatit A Aşısı Olmalımıdır?" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit B Taşıyıcıları Hepatit A Aşısı Olmalımıdır?"merhaba hocam ağustos ayında evlilik için rapor aldığımda hepatit b taşıyıcısı olduğum söylendiaslında 14 sene önce kan vermek için hastaneye gittiğimde kan veremeyeceğimi söylediler nedeninin kanımda gizli sarılık olduğu söylendi ve bunla ilgili herhangi birşey söylenmedi başka 19 maysı üniv tıp fak gastroenteroloji bölümünde yapılan tahliller ve ultrason sonuçlarında hapatit b dna ma bakılaraktaşıyıcı olduğum söylendiilaç tedavisine gerek olmadığı ama karaciğerime zarar verecek yiyecek ve maddelerden uzak durmam gerektiği söylendi*****,çok zorda olmadığım sürece ağrı kesici kullanmamam gibi Hocam benimle aynı durumda olan bi hastaya karaciğeri korumak için yapılması gerekenlere şu şekilde cevap vermişsiniz Taşıyıcların yapması gerekn bazı şeyler ***** kullanmamalılar Hepatit A aşılarını yaptırmalılar Dengeli beslenmeliler Kilodan korunmalılar (karaciğer yağlanması üzerine binmesin diye) bunun dışında bir kısıtlamaya gerek yok hocam şimdi ben şu konuda bilgi almak istiyorum sizden doktorlarım bana aşı ile ilgili herhangi bi şey söylemedi şimdi benim hepatit A aşısı yapmam gerekiyor mu acaba yardımcı olursanız çok sevinirim hocam saygılar Murat GÜNERHAN gunerhanm@hotmailcom 05327106730 DoçDr Yusuf AKCAN 12 21:39:43 evet Hepatit b taşıyıcılarına hepatit A aşısı olması önerilir DoçDr Yusuf AKCAN---Muayene-(0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|