Soru:"Yemek Alındığı Halde Zayıflık" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Yemek Alındığı Halde Zayıflık"ben 23yasindayim ve 48 kiloyumboyum165 zayifligimdan cok sikayetciyimkan ,idrar testi yaptirdim hepsi normal ciktiama kilo alamiyorum yememe ragmenbana yardim edin lutfen DoçDr Yusuf AKCAN 291021:21:44 Sayın üye, yediğiniz halde zayıflamanız, akla şunları getiriyor ayırcı tanılar: hipertiroidizm TSH, FT3 emilim bozuklukları çölyak hastalığı ince barsak biyopsisi anti gliadin ve antiendomyseal antikorlar bakteriyal aşırı çoğalma ince barsak grafisi veya enteroclysis parazitoz dışkıda parazit yumurtası aranması dışkıda giardia antigeni bakılması sindirim bozuklukları mide problermleri pankreas problemleri bunlara yönelik testlere girmeden hikayenizde bazı ayrıntıların bilinmesi gerekir aşağıdaki soruların cevapları ile bir gastroenteroloğa başvurunuz zayıflığınız sürekli bir zayıflıkmı son zmanalarda mı oluştu? son zmanalarda oluştu ise ( diyabet ve değişik tümör olaylarıd aayırıcı tanıya girer) ishaliniz varmı? emilim bozuklukları ve sindirim bozukluklarında ishal ve yağlı gaita görülebilir yağlı gaita taharetlenirken ele parmağa kayganlık ve yağlı his verir saçlarda dökülme ve avuç içinde terleme, çarpıntı varmı? şimdilik kolay gelsin Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|