|
|
Konu Araçları |
Soru:"Lazer Yaptırdıktan Sonra Hamile Kalırsam Ve Bebeğin Gözlerine Olumsuz Bir Etki Olur Mu?" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Lazer Yaptırdıktan Sonra Hamile Kalırsam Ve Bebeğin Gözlerine Olumsuz Bir Etki Olur Mu?"Doktor Bey merhaba, 28 yaşında,3,5 yıllık evli bir bayanım 2 yıldır uzağı görmekte zorlığım için 3,5 derece gözlük kullanıyorumGözlük kullanmak istemiyorum Bu nedenle lazer yaptırmak istiyorum Lazer yaptırdıktan sonra hamile kalırsam ve bebeğin gözlerine olumsuz bir etki olur mu? Ben bebeğin gözlerinin lazerden dolayı bozuk olabileceğini duydumAcaba bu doğru mu? Lazer ilerideki hamileliklere problem yaratır mı? Lazerin komple yarar ve zararları ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim Dr Aliekber TAYFUN 0905 2213 Lazer yönteminin daha doğacak olan çocuğunuza hiç bir zararı yoktur ama sizin için bunun sonradan sıkıntıları olacaktır bu nedenle bunu tavsiye etmiyoruz Çünkü lazer yönteminde korneaya küçük bir kesi atılıyor ve bu sırada sinir uçlarıda kesiliyor bunun sonucunda göz yaşı salgılanamıyor ve sürekli göz kuruluğu oluyor Daha sonraki yaşlarda özellikle 40 yaşından sonrabazı renkleri ayırt edememgibi durumlar oluyor kornea kendini yenilemeyen bir doku olduğu için çok daha fazlaiyi olmayan sizi rahatsız edecek sorunlar olabilir Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|