Soru:"Karaciğer Enzimi" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Karaciğer Enzimi"bir hafta önce genel bir kontrolden geçtimkan testlerinde ALT SGPT yazan değer 78 çıktı,glikoz 100, total kolestirol 186 çıktıgeçen yılki genel kontrollerde ultrasond taramasında karacigerde yağlanma başlangıcı çıkmıştı,bu duruma rağmen ALT SGPT normal sınırlardaydıbu yıl ultrasond da henüz girmedim doktorum bana ALT SGPTdeğerini düşürmemiz gerektiğini,Bunun düşürülmemesi durumunda siroz tehlikesinin olduğunu söylediBenim internette yaptığım araştırmada akut hepatitin bu enzimi arttırdığı yazıyorBen geçen yıl ki kontrollerden sonra hepatit-b aşısı yaptırdım 3 doz olarak,en son dozunu nisan ayında yaptırdımAcaba bu enzimin yüksek çıkmasında bu durum etkilimidir UzmDr Esin KORKUT 0720:59:40 karaciğer enzim yükekliklerinin bir çok nedeni vardır Hepatitler A, B, C, alınannn ilaçlar, enfeksiyonlar, karaciğer yağlanması,Doktorunuz ayrıntılı tetkikler ile öncelikle ayırıcı tanıyı yapacak takiben önerilerde bulunacaktır Geçmiş olsun Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|