Glikoz Veya Şeker Eriyiği |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Glikoz Veya Şeker EriyiğiOperasyonlardan sonra hastayı beslemek için damardan verilen şekerli sulara glikoz solüsyonu veya dekstroz solüsyonu denirGlikoz veya dekstroz, karbonhidrat adı verilen gıdaların en ufak moleküllü olanıdır Nişastanın parçalanması ile yani hidrolizi ile elde edilir Karbonhidratların bu türüne menesakkarit genel adı verilmektedir Klinikte dekstrozun en cok % 5′lik solüsyonları 500 veya 1000 ml lik şişeler içinde kullanılır Ayrıca % 10, % 20 ve % 30′ luk dekstroz solüsyonları da vardır |
Glikoz Veya Şeker Eriyiği |
07-23-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Glikoz Veya Şeker EriyiğiOperasyonlardan sonra hastayı beslemek için damardan verilen şekerli sulara glikoz solüsyonu veya dekstroz solüsyonu denirGlikoz veya dekstroz, karbonhidrat adı verilen gıdaların en ufak moleküllü olanıdır Nişastanın parçalanması ile yani hidrolizi ile elde edilir Karbonhidratların bu türüne menesakkarit genel adı verilmektedir Klinikte dekstrozun en cok % 5′lik solüsyonları 500 veya 1000 ml lik şişeler içinde kullanılır Ayrıca % 10, % 20 ve % 30′ luk dekstroz solüsyonları da vardır |
Glikoz Veya Şeker Eriyiği |
07-23-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Glikoz Veya Şeker EriyiğiOperasyonlardan sonra hastayı beslemek için damardan verilen şekerli sulara glikoz solüsyonu veya dekstroz solüsyonu denirGlikoz veya dekstroz, karbonhidrat adı verilen gıdaların en ufak moleküllü olanıdır Nişastanın parçalanması ile yani hidrolizi ile elde edilir Karbonhidratların bu türüne menesakkarit genel adı verilmektedir Klinikte dekstrozun en cok % 5′lik solüsyonları 500 veya 1000 ml lik şişeler içinde kullanılır Ayrıca % 10, % 20 ve % 30′ luk dekstroz solüsyonları da vardır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|