Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iltihabı, kesesi, safra, sorularınızın, yanıtları

Safra Kesesi İltihabı (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Safra Kesesi İltihabı (Sorularınızın Yanıtları)

Adet zamanında çok sancım oluyor Özellikle ilk 3 gün çok canım acıyor ve oturup ağlayacak kadar kötü oluyorum Genelde ishalim, yemeklerden hemen sonra tuvalette buluyorum kendimi Bazen dışkım kanlı oluyor İlişki sırasinda acı sekiyorum Midem bulanıyor ve sürekli yorgun hissediyorum kendimi, uyumak istiyorum ama uyuyamıyorum, geceleri yatakta dönüp duruyorum genelde Umarım bana yardımcı olursunuz

Adet dönemlerinde olan sancılar çoğu kadının ortak derdidir Bu açıdan ağrı kesiciler kullanmanızda yarar var İlişki sırasında acı duyuyorsanız rahimde yara olabilir Bu nedenle Kadın Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız Bunun dışında yorgunluk ve uyku bozukluğu sıkıntı ve stresle ilgili olabilir Ayrıca kanlı dışkılama önemli bir durum Bu ve diğer yakınmalarınız nedeni ile araştırılmanız uygun olacaktır

Babamı 15 gün evvel mide ağrısı şikayeti ile acile kaldırdık Yapılan tetkikler sonucu safra kesesinde taş olduğu ve acil ameliyat olması gerektiği bildirildi 15 gündür doktora gidip geliyoruz Birçok tahlil yapıldı Tahlil sonuçlarında kolesterol:222, ast(sgot):56, alt(sgpt):327, alp:671, ggt:833 olarak belirlendi Bu şartlarda seni ameliyata alamayız dendi Şimdi de sarılık geçirdiği söylenip karaciğer filmi istendi Bu arada ağrıları hala devam ediyor ve dayanamadığını söylüyor SSK'yı da biliyorsunuz, prosedürler hala devam ediyor 4 ay daha sürermiş Ne yapmamızı tavsiye edersiniz? Siz yardımcı olur musunuz?

Safra kesesinde bulunan taş nedeniyle safra kesesi iltihabı (kolesistit) gelişebilir ki bu durumda karın sağ üst kadranda sancı, bulantı, kusma, ateş gibi belirtiler ortaya çıkar Ayrıca safra kesesindeki taşların safra yoluna (koledoka) düşmesi ve bu kanalı tıkaması ile bu gibi yakınmalara ek olarak sarılık, kaşıntı ve karaciğer enzimlerinde yükselme ortaya çıkar Babanızın ameliyat geçirmesi söz konusu olduğuna göre tıkanmaya bağlı sarılık düşünüldüğü ancak bilinmeyen bir nedenle bundan vazgeçildiği anlaşılıyor Tıkanmaya bağlı sarılık var ise bu tıkanmanın giderilmesi gereklidir Bu nedenle gerekli tetkiklerin tamamlanmasından sonra tıkanma sarılığı saptanır ise ERCP denilen endoskopik işlem yapılabilir Taşa bağlı tıkanmalarda bu işlem ile hem safra yolundaki taşlar alınabilir hem de bu yollar genişletilebilir ve hasta kısa sürede düzelir SSK'dan kastınızı anlayamadım çünkü artık tüm hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyorlar Yine de tetkiklerinizi bir Gastroenteroloji Uzmanına gösterirseniz ayrıntılı ve sağlıklı bilgi edinebilirsiniz

Benim eşim 28 yaşında ve yaklaşık 10 gündür mide şikayeti var Bununla birlikte ishal ve gaz çıkarma problemi var İshal her gün değil ama 2 haftadır aralıklı olarak tekrarlıyor Bundan 4-5 sene önce mide kanaması geçirmişti Tedavi oldu ama şimdi son 2 haftadır bu şikayetlerimiz var

Eşinizde 10 gündür mide yakınmaları olduğunu belirtiyorsunuz ancak ne olduğunu yazmamışınız Yine de daha önce mide kanamsı geçirdiğine göre şu anki yakınmalarının araştırılması ve tedavisinde yarar var Ayrıca mide yakınmaları ile birlikte ishal ve gaz yakınmaları da araştırılacaktır

Benim ayak parmaklarım arasında kaşıntı var Birçok kez doktora gittim, bana ilaç verdi İlacı kullandığımda mutlaka o kaşıntı vücudumun başka bir yerinde çıkıyor Ne yapmam gerekir?

Ayak parmaklarındaki kaşıntı en çok mantarlara bağlı olarak görülür Bu nedenle bir Cilt Hastalıkları Uzmanına başvurmanız gereklidir

Boğazımda son 3 aydır kuruluk ve gıcık hissi var Daha önce doktora gittim bana reflü olabilir diye Omeprazol ve Gaviscon gibi ilaçlar verdi ama bir faydasını göremedim Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Boğazda olan yakınmalarınız açısından bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır İlgili branşta yapılacak tetkiklerden sonra gerekir ise reflü açısından değerlendirilmelisiniz

14 yıldan beri ülser hastasıyım Sadece bir kere doktora gittim 2 haftalık Famodin tedavisi uyguladı Sorum mutlaka endoskopiye girmek gerekli mi, mikrobik ise tedavi edilebilir mi?

Bir kez doktora gidip 14 yıldan beri ülseriniz olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz anlaşılmıyor Mide yakınmalarınızın ülsere bağlı olduğunu söyleyebilmek için tetkik edilmelisiniz Uzun süren mide yakınmalarınız olduğuna göre endoskopi yapılmasında yarar olacaktır Ülseriniz var ise o zaman H pylori mikrobunun tedavisi düşünülür

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com