Eşimle Ayrıldık (Sorularınızın Yanıtları) |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşimle Ayrıldık (Sorularınızın Yanıtları)Psikolog Uğur Dalan sorularınızı yanıtlıyor Psk Uğur DalanHiç orgazm olmadım(Sorularınızın Yanıtları)Cinsel problemlerle ilgili sorularPost travmatik durumYutma güçlüğü İyi günler eşimle 4 ay önce ayrıldık şu anda eşim tutarsız davranışlar içinde hem bana hem de kızına karşı aşırı sinirli ve tahammülsüz durumda kendisini doktordan yardım almaya ikna edemiyoruz acaba eşim depresyondan mıdır eğer depresyondaysa nasıl yardımcı olabilirim? Merhaba, yukarıdaki dört sorunun cevabını beraber vermek istiyorum Öfke; kontrol edilmesi gereken bir enerjidir Bu enerji kontrol edilebilirse problem yaşanmaz fakat kontrol edilemediği takdirde olumsuz sonuçlara neden olabilir İlk yapılması gereken öfkenin kontrol altına alınabilmesidir Bunun için öfke duyulan durumları belirlemek ve bu durumlardaki düşünce ve davranışları olumluları ile değiştirebilmek gerekir Eğer kişi bu problemi tek başına çözemiyorsa öfke yönetimi programı dediğimiz programlara katılarak öfkesini kontrol etmeyi öğrenebilir Uğur Bey, benim eşim her gün mutlaka ***** alıyor Bu durumdan çok sıkıldım işlerimizin yoğunluğu nedeni ile birbirimize fazla zamanda ayıramıyoruz ***** kullandığı için sürekli eve geç geliyor ***** almamsı için ve bana zaman ayırması için e yapmalıyım bilmiyorum bana bu konuda lütfen yardımcı olunşimdiden teşekkürler Merhaba, ***** kullanımı eşinizde bağımlılık haline geldiyse bunun için mutlaka tedavi görmesi gerekir Ülkemizde ***** ve madde bağımlılığı tedavisi ile ilgilenen devlet kuruluşları ve özel kuruluşlar vardır Bu kuruluşlara başvurmanız gerekir (Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi – AMATEM) Uğur Bey, Merhabalar Benim sorunum şu Ben 39 yaşındayım ve yaklaşık 2 senedir bir bayan arkadaşım var Ama onu çok fazla kıskanıyorum ve üstünde baskı uyguluyorum oda bundan fazlaca sıkılmaya başladı nerede ise kopma noktasına geldik ne yapmalıyım ama şunu da söyleyeyim ilk zamanlarda beni kıskandırmak için bazı şeyler söylemişti acaba onlar zihnimde yer etmiş olabilir mi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler Merhaba, birbirinize seven, değer veren ve uzun süreli ilişki isteyen iki insan olarak yersiz ve nedensiz kıskançlıkları yenmeniz gerekiyor Bunu tek başınıza yapamazsanız aile terapisi eşliğinde bu durumu çözebilirsiniz Uğur Bey merhaba bende 6 ay önce baş dönmesi oldu sanki dışarıya çıkınca insanlar üzerime geliyorlarmış gibi oluyordu bu geçti Bir gün ellerimi sanki yukarıya kaldıramayacakmışım gibi hissettim başımda yanma oldu Ellerimde titreme ve bacaklarımda halsizlik oluştu yüzümde kollarımda kafamda karıncalanma boynumda ve sırtımda ağrı oluyor doktora gittim ama tahlillerde bir şey çıkmadı Bacaklarımda görünür bir titreme yok ama içten titriyormuş gibi hissediyorum Yüzümdeki karıncalanma ve çarpıntı beni huzursuz ediyor Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler Merhaba, bu durum psikolojik kökenli bir rahatsızlık olabilir Anksiyete bozukluğu dediğimiz durumlarda buna benzer semptomlarla karşılaşabiliyoruz Tetkiklerinizde herhangi bir bulguya rastlanmadığına göre psikolojik bir tedaviye başlamanız gerekiyor Saygılarımla Merhaba Ugur bey, ben sorunumun ne olduğunu bilmiyorum ve sizden tıbbı bir yardım almam gerekip gerekmediği konusunda bilgi istiyorum Ben üniversite öğrencisiyim, ancak şuan okula gitmiyorum Kendimi çok yanlız ve mutsuz hissediyorum Evdeyken nerdeyse konuşmak istemiyorum, sürekli uyumak istiyorum, uykuya dalmasam da gözlerimi kapatıp saatlerce yatabiliyorum Uykularım çok düzensiz, bazen çok geç kalkıyorum ve uyku bana yetmiyor, bazen de gece hiç uyuyamıyorum Her şeyden çok çabuk sıkılıyorum Bir anda ateş basıyor ve kendimi cenderede gibi hissediyorum, kalbim hızlı hızlı atıyor Şu sıralarda iştahsızlığım var Midem kasılıyor gibi, bir şey yemek istemiyor canım Sizce bunlar neyin belirtileri, yardımcı olursanız sevinirim Merhaba, bu anlattıklarınız depresif duygu-durumun belirtileri Bu durum 2 haftadan daha uzun süredir devam ediyorsa mutlaka bir tedaviye başlamanız gerekir Psikolog Uğur Dalan Es-Med Sağlık Hizmetleri wwwpsikodestekcom[/b] Kaynak: Ekolay |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|