Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
durmam, sorularınızın, stresten, söylendi, uzak, yanıtları

Stresten Uzak Durmam Söylendi (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Stresten Uzak Durmam Söylendi (Sorularınızın Yanıtları)

Uzmanımız Nevzat Aksoy kullanıcılarımızdan gelen soruları yanıtlıyor

Uzm Dr Nevzat AksoyKaraciğer nakli (Sorularınızın yanıtları)İnternetten kendime teşhis koyuyordum (SorularınızınPsikolojik deyip gönderiyorlar (Sorularınızın yanıtları)Dışkıda gizli kan (Sorularınızın yanıtları)

Hocam benim şikayetim de spastik kolon hastalığı yani İBS hastalığı Doktora gittim bir sürü ilaç verdi ama geçmedi doktor bana stresten uzak dur dedi ama hayatımızda stresten tamamıyla kopmak zor hayat ve yaşam şartları vs 5 aylık bir oğlum var emziriyorum Nasıl diyet yapacağımı da bilmiyorum çünkü oğlumu besliyorum Gaz yapan bazı yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum ama şikayetler hala devam etmekte inanıın hocam dışarı çıkıp oğlumu gezdiremiyorum Annem ve eşim gezdirebiliyor Emen bir bebek olduğu için sütümü biberona sağıp verebiliyorum Bu çok illet bir hastalık Allah gene de kötü dert hastalık vermesin ama hocam psikolojim çok bozuktamamiyle geçermi hocam bu hastalık yada ne zaman geçecek? Bir de kolonoskopi yaptırayım mı merak ediyorum Saygılarımla

Spastik kolon bir hastalık değildir Kalınbağırsağın çalışması ile ilgili bir durumdur Çocuğunuzu dışarıya çıkarıp gezdiremediğinizi söylüyorsunuz ama nedenini yazmamışsınız Bu nedenle hangi durumun sizi zorladığını bilmek mümkün değil Bunun dışında gittiğiniz hekimlerin bu işin uzmanı olması gerekir Günlük pratiğimizde hekim olarak yapacağımız öneriler de anlamlı olmalıdır Bu nedenle örneğin kolesterolü yüksek birine kırmızı eti az yemesi söylenirse bu anlamlı olur ancak strese bağlı olarak yakınmaların arttığı düşünülen spastik kolonlu birine ‘stresten uzak dur' gibi bir öneri pek de anlamlı olmaz çünkü zaten sıkıntı, sinir ve stres istenilen (ya da kişinin elinde olan) bir durum değildir ki insanlara bundan uzak durması söylensin Yakınmalarınızın çözümsüz olması mümkün değildir Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracak olursanız yakınmalarınız mutlaka çözülecektir Ayrıca spastik kolonda kolonoskopi her zaman gerekli bir tetkik değildir Ondan önce yapılacaklar vardır Son olarak yediğinizde sizi rahatsız eden bir besin varsa onu yemeyiniz yoksa özel bir perhiz yapmanız gerekli değildir Sağlıklı olun, mutlu kalın

Midemde su toplanıyor

1 aydır mide ve karın bölgesinde su toplanıyor o da agrı yapıyor 7 yıl önce bunun için doktora gittim midede hava var dendi Şimdi ne yapmam lazım? Ayrıca şeker kolestrol 7 yıldır depresyon kalp ritim bozukluğu bunların hepsine günde 13 tane ilaç kullanıyorum Bu ilaçlardan dolayı midemde su toplaması olabilir mi?

Midede su toplanmaz Yakınmalarınızı (karında şişkinlik, midede yanma ve sancı, bulantı vs… gibi) ayrıntılı olarak yazacak olursanız daha sağlıklı bilgi verebilirim

Reflü

Doktor Bey ben reflu hastasıyım midemde yanma var, sizce ne yaplıyım?

Reflünüz olduğuna göre gittiğiniz hekimler bu konuda sizi bilgilendirmişlerdir Midenizdeki yanma için asit azaltıcı ilaçlarınıza devam etmeniz gereklidir Geçmiş olsun

Endoskopinin zararları nelerdir?

19 yaşında bir genç kızım Sürekli bel ağrılarım oluyor, beyin cerrahisini gittim ve belimde hiçbir sorun çıkmadı Son 1 ayda sırtım ve midem şiddetli ağrılar içinde Sürekli ağrılar belime vuruyor Dahiliye doktorum endoskopi yapılmasını istedi ve ben endoskopinin ne olduğunu bilmediğim için korkuyorum Endoskopi nedir ne zararları vardır? Ağrılarımı nasıl giderebiliriz endoskopi olmadan ve endoskopinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum Şimdiden teşekkürler

Endoskopi ucunda kamera olan ince ve yumuşak bir alet ile mideye bakılmasıdır Her tıbbi işlemde olduğu gibi bu işlemin de bazı riskleri varsa da bu durum deneyimli ellerde son derece azdır Hekimlik pratiğimdeki bunca uzun süre içinde endoskopla mideye bakılma işleminde anlamlı veya kayda değer bir yan etki ile karşılaşmadığımı belirtmeliyim Yakınmalarınız için bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurabilir ve endoskopi ile ilgili korkularınızı paylaşabilirsiniz Belki hekiminiz endoskopi yapmadan tedavi önerebilir Geçmiş olsun

Çok doktora gittim

Merhaba Ben de yıllardır midesinden sorunlu olanlardanım Defalarca kez doktor muayenesinden geçtim Çeşitli ilaçlar kullandım anma sıkıntım hala devam etmekte Bunun bir çözüm yolu yok mu? Midemde sarkma olduğunu söylendi Ağrım ara sıra oluyor ama dayanılır gibi değil, asıl sıkıntım sürekli şiş hali ve yanması Beni aydınlatırsanız çok sevinirim Ne yapmam lazım Saygılar

Mide hastalıklarında (tedaviye rağmen) dayanılmaz ağrılar pek beklenmez Mide sarkması da pek yakınmalarınızı açıklayıcı bir tanı değil Karında şişkinlik ve yanma kalınbağırsaklarla ilgili bir sorunu düşündürüyor Defalarca değişik hekime gitmek yerine bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız Geçmiş olsun

Nefes darlığı

Hocam bende distal ozafajit hiatal yetmezlik ve antral gastrit çıktı Yaklaşık 5 aydan beri tedavi oluyorum nefes darlığı yapıyor her şeyi yaptığım halde tam sonuç alamıyorum Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler

Nefes darlığınızın nedeninin araştırılması gerekir Bu araştırma sonunda yakınmanızın nedeninin hiatal yetersizliğe bağlı reflü olduğu kesinleşirse tam ve etkili dozda ilaç tedavisi olmalısınız Takip ve tedavinizin güvenilir bir Gastroenteroloji ünitesinde yapılması yararlı olacaktır Sağlıklı günler diliyorum

Ciğerde su

Sayın Doktor Bey, Annem göğüs hastalıklarına gitti doktor ciğerinin su topladığını bildirmiş ve 6 ay olmuş Ayrıca annemin safra kesesinde de taş var En son doktora gittiğinde taş için ameliyat önerildi 1 ay sonra ameliyat olacak benim sorum annem bu ameliyatı olursa ciğerindeki problem gider mi sağlığına kavuşur mu? İyi çalışmalar dilerim

Akciğerlerin dışında toplanan su ile safra kesesindeki taşın bir ilgisi yoktur Annenizin akciğer sorununun ne olduğunu gittiği Göğüs Hastalıkları Uzmanının açıklamış olması beklenir Ameliyatla safra kesesindeki taşlara bağlı olan sorunlar ortadan kalkacaktır Geçmiş olsun

Nidazol

LES yetmezliği ve postbulber mukozası ödemli nidazol verdi doktor Tehlikeli midir? Geçer mi? Teşekkür ederim

Az bilgi ile fazla yorum yapmak mümkün değil Size yardımcı olabilmem için sorularınızı ayrıntılı olarak somalısınız Kullandığınız ilaç ile yazdığınız hastalıklar arasında bir ilişki yok Hekiminiz bu ilacı başka bir nedenle vermiş olmalıdır

Yemek borusunda yara

4 gün evvel kapsüllü bir antibiyotik kullandım Antibiyotik içerken boğazıma takıldı Bir gün boyunca orda kaldı Sonra gitti galiba ama şu an yemek borumda korkunç bir ağrı var Su bile içemiyorum Pratisyen bir hekim reflor la anti asit bir şurup verdi Bir değişiklik yok Biraz daha bekleyeyim mi? Yoksa başka bir doktora mı gideyim?

Bazı ilaçlar yemek borusunda tahrişe ve yaralara (özofajit) neden olabilir Sizde de bu durum olmuş; ancak reflor bu açıdan etkisizdir, diğer şurup ise özofajit için yetersiz kalır Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız

Midemde yanma var

Merhaba, şikayetim son 1 haftadır 1 lokma ekmek yesem bile midemde yanma, göğüs kafesimin tam ortasında şişkinlik ve aşırı derecede acı hissediyorum Bazen saatlerce acıdan dolayı kımıldayamıyorum Çok sık olmasa da bazen kusma geliyor Bunların nedeni ne olabilir? Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Yanma, şişkinlik, bulantı ve kusmanın nedeni midenizdeki bir sorunu düşündürüyor Bunun için bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Ünitesine başvuracak olursanız sorunlarınız çözülecektir Geçmiş olsun

Kusma

7 Yaşında okula başlamış bir kızım var, her sabah serviste kusuyor, iştahsız kahvaltı etmiyor Bu sabah evde aç karnına açık sarı renkte bir sıvı kustu 1 ay önce doktora götürdüm psikolojik dedi Korkuyorum Nevzat bey bu iştahsızlığın ve kusmanın bir çaresi yok mu? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim

Bir belirtinin psikolojik olduğu söylenmeden önce tüm tetkiklerin yapılarak organik nedenlerin ekarte edilmesi gerekir Kızınızın bu yakınması ile ilgili tüm tetkikler yapılmış ve normal çıkmışsa o zaman psikolojik sorunlara yönelmek doğru olacaktır Kızınızı bulunduğunuz yerde bir Çocuk Gastroenterolojisi Ünitesine (yoksa Çocuk Hastalıkları Kliniklerine) başvurmalısınız

İnguinal kütle

Hocam ben ameliyat oldum inguinal kitle rahatsızlığımın adı kitleler alındı acaba patoloji sonuçları nasıl olur teşekkür ederim

Yakınmalarınızı, bulunan kütlenin sayısını, büyüklüğünü, ne zamandan beri bulunduğunu belirtmemişsiniz Az bilgi ile bir sonuca varmak mümkün değil; ancak kasıktan alınan kütlelerden her zaman bir sonuç alınmayabilir bilginiz olsun Patoloji sonucunu beklemelisiniz Sağlıklı günler diliyorum

Hemanjiyom

Karaciğer sol lobda 1,5 cm çaplı hemanjiom teşhis edildi Rutin bir tetkikte sorun yok dediler hemanjiom kanserleşir mi ? 37 yaşındayım bu güne kadar sigara ve içki kullanmadım

Karaciğerinizde bulunan damar yumağı (hemanjiyom) iyi huylu bir oluşum olup büyümesi açısından belli aralıklarla takip edilir Hemanjiyom kansere dönmez Sağlıklı günler diliyorum

Midede et görüldü

İyi günler doktor bey sorunumuz şu 80 yaşındaki anneannemizin midesinde 3 ay önce et görüldü Dünkü çekilen filmde küçük bir tane daha et parçası görüldü kötü bir sonuç çıkabilir mi?

Midede görünen oluşum her halde poliptir Daha önce hangi tetkikle bu oluşum görüldü ve ne yapıldı, son olarak ne filmi çekildi ve ne söylendi yazmamışsınız Az bilgi ile yorum yapmak mümkün değil Annenize endoskopi yapılmalı, görülen kütleden parça alınmalı ve tetkik edilmelidir Geçmiş olsun

Dışkıda kan

Merhaba Dr Nevzat bey Şu anda Hollanda'da is nedeniyle bulunmaktayım fakat gecen gün iki gün üst üste tuvalete gittiğimde dışkımla birlikte kan geldi su anda bir telaş içerisindeyim burada gidemiyorum doktora Neler olduğunu açıklayabilir misiniz? Teşekkürler İyi çalışmalar

Dışkıda kan genellikle bağırsağın sın kısmında bulunan damarların şişerek (hemoroit) çatlamasına bağlı olarak ortaya çıkar; ancak bunun dışında çok önemli bazı hastalıkların da ilk belirtisi dışkıda kan olduğundan mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına görünmeli ve muayene olmalısınız

Hocam sağ karın boşluğumda hafif ağrı var doktora gittim ultrasonum çekildi 3 derece karaciğer yağlanması çıktı kollesterolüm 207 çıktı bunla ilgili çok sıkıntıdayım Yardımlarınızı bekliyorum ne gibi tedavi öneriyorsunuz yağlanmanın önlenmesi tedavisi mümkün mü? Saygılarımla…

Karaciğer yağlanması şeker hastalığı ve trigliserid düzeyi yüksek olan kilolu kişilerde daha sık görülür Yağlanma için en etkili tedavinin (kilolu hastalarda) kilonun %10 azaltılması olduğu bildirilmektedir Yağlı yiyecekleri yememek, ***** içmemek, (varsa) şeker hastalığının ve yüksek yağ düzeylerinin tedavisi de önemlidir Bunun dışında yağlanmaya zemin hazırlayan diğer bazı durumlarında gözden geçirilmesi gereklidir Karaciğer yağlanmasının takibini bir Gastroenteroloji Ünitesinde yaptırabilirsiniz

Mide kanaması

Sayın hocam babam şu an hastanede mide kanaması teşhisi ile yatıyoryemek borusundan mideye bir hortum salındı bir poşete de o hortumdan kan geliyor, bunun amacı nedir Kan ve serum da veriliyor Bu hastalıkla ilgili ve hastaneden taburcu olduktan sonra nelere dikkat edilmesi gerekiyor Şimdiden teşekkür ederim saygılar

Babanızın midesinin neden kanadığının saptanması için endoskopi yapılacak ve altta yatan hastalık bulunacaktır Tedavisi de ona göre yapılarak gerekli öneriler de bulunan hastalığa bağlı olarak şekillenecektir Mideye konan hortum kanamanın devam edip etmediğinin takibinde yararlı olur Ayrıca midenin boşaltılarak kusmanın önlenmesi ve hastanın rahatlaması da amaçlanır Geçmiş olsun

Mide kanaması ve karında guruldama

27 yaşındayım 4 gün önce mide kanaması geçirdim Kanama geçirdiğim gece gözetim altında serum verildi Midemi sonda ile yıkadılar ve Gastroenteroloji bölümünde endoskopi yapıldı TANI 1- pangastrit 2- bulbusta ülser Şu anda xxxx verildi onu kullanıyorum Öğrenmek istediğim neden hiçbir şey yokken mide kanaması geçirdim? Ayrıca ilaçlarımı içtiğimde gündüz sorunum olmuyor ama gece midemde guruldamalar hareketlenmeler hissediyorum ve uyku düzenim bozuldu Kaç günde iyileşirim Teşekkür ederim

Bir şey yokken mide kanamsı geçirmiş değilsiniz Midenizin koşulları bozuk ve ona bağlı olarak yara açılmış ve kanama olmuş Bazı kişilerde hastalığın varlığına rağmen bir yakınma bulunmayabilir, yani yakınmanın olmaması hastalığın olmaması anlamına gelmez ki sizde de bu durum meydana gelmiş İlaçlarınıza devam edeceksiniz ve sonra idame dozunda ilaçları kullanmayı sürdüreceksiniz Sigara içiyorsanız mutlaka bırakacaksınız Onikiparmakbağırsağındaki ülserler 4-8 haftada kapanır Guruldamalar ve hareketlenmeler önemli değildir Üzerinde durmayın ve bu nedenle uykunuzu zehir etmeyin

Ciğerde su

Kardeşim askerlik yapıyor şu anda fakat askeri birlikteki doktor ciğerlerinde su toplaması oluşmuş demişnasıl bir tedavi uygulanması lazım ve riskleri nelerdir? Teşekkürler

Akciğerlerde su toplanması sıklıkla başta tüberküloz olmak üzere enfeksiyon hastalıklarında görülür Bunun dışında birçok hastalıkta da bu durum görülebileceğinden tedaviyi ve riskleri konuşabilmek için önce teşhisi bilmek gereklidir Geçmiş olsun

Bağırsak kanseri

Doktor bey Ben 20 yaşındayım 2 aydır karnımın sağ altında kramp şeklinde ağrı ve şişkinlik varultrason yaptırdım ama bir şey çıkmadı şikayetlerim devam ediyor Benim hastalığımın bağırsak kanseri olma ihtimali var mı acaba?

Karın sağ alt kadrandaki ağrı ve şişkinlik yakınmasında başta bağırsak olmak üzere o bölgedeki diğer organ ve dokular araştırılmalıdır Yakınmalarınızın süresine ve yaşınıza baktığımızda kanser olasılığı az gibi görünse de kesin olarak bir hüküm vermek ancak gerekli tetkikler yapıldıktan sonra mümkündür Mutlu günler

Ülser

2 yıldır göğsümde ağrı var, nefes alıp vermede zorlanıyorum, yemek yediğimde aşırı yanma yapıyor, endoskopide ülser dediler İlaç kullanıyorum fayda etmiyor, ağrılarım gitgide çoğalıyor Hangi doktora gitsem farklı şeyler diyor Hangi bölüme gitmeliyim, Bu ağrıların nedeni nedir sizce Teşekkürler

Ülser nedeni ile kullandığınız ilaçlara rağmen yakınmalarınız artarak sürüyorsa bunun nedeni ülser değildir Ağrılarınızın neden olduğunu anlamak için ayrıntılı olarak araştırılmalısınız Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve gerekli tetkikleri yaptırmalısınız Geçmiş olsun

Merhaba; benim yaklaşık iki aydır makatta yanma ve zaman zaman ağrı oluyor Ancak bu yanma hissi ve ağrı sadece sağ tarafta oluyor Daha öncesinde kuyruk sokumunun biraz daha alt kısmında kıl dönmesi vardı Şu an geçti Nedeni bu olabilir mi? Teşekkürler

Anlattığınızı makatın son bölümünde bulunan damarların genişlemesini (hemoroit) düşündürüyor Yine de muayene olmadan kesin kanıya varılamayacağından bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmanız yararlı olacaktır Geçmiş olsun

FMF

Hocam bende FMF hastalığı var 3 senedir karnım belirli aralıklarla ağrıyor Ağrılarım azaldı ama tam olarak geçmedi bazen dayanılmaz oluyor Kolşisin kullanıyorum ama yine da ağrılarım devam ediyor ne önerirsiniz? Bitkisel bir çözüm söz konusu mu ya da başka rahatsızlıklar olabilir mi?

FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) hastalığı ağrı atakları ile sürebilir Tek ilacınız kolşisindir Ağrınız olmasa bile düzenli olarak kullanmalısınız Bitkisel kaynaklı bir çözüm yolu yoktur Geçmiş olsun

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com