Sigara Sağliğa Zararlidir.

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sigara Sağliğa Zararlidir.

SİGARA HAKKINDA HEMEN HERŞEY SİGARANIN İÇİNDE KAÇ ZEHİR VAR? Sizin için araştırılanlar! Çok çarpıcı zehirlerden en dikkat çekenleri ve sigara hakkında bilmedikleriniz, sigara içmeyen bir ciğer ve içmeyen bir ciğer Tercih sizin Sigarada bulunan zehirlerden birkaçı: 1 KANSEROJEN (polonyum) 2 RADYASYON (radon) 3 FÜZE YAKITI (metanol) 4 TİNER (toluen) 5 AKÜ METALİ (kadmiyum) 6 TÜPGAZ (bütan) 7 BÖCEK ÖLDÜRÜCÜ (DDT) 8 GAZ ODALARI ZEHİRİ (hidrojen Siyanür) 9 OJE SÖKÜCÜ (aseton) 10 GÜVE KOVUCU (naftalin) 11 GAZ ODALARI ZEHİRİ (hidrojen Siyanür) 12 FARE ZEHİRİ (arsenik) 13 TUVALET TEMİZLEYİCİ (amonyak) 14 EKSOZ MONOKSİT GAZI (karbon) 15 NİKOTİN ve 3885 TOKSİT MADDE SİGARA TİRYAKİLERİNİN EN ÇOK DUYDUKLARI SORULAR VE CEVAPLAR Hiç sigara içip de aşağıdaki soruları ya da uyarıları duymayan var mıdır? Eğer sigarayı bırakırsan daha iyi tat alırsın Belki olabilir Ama ben gene de tat alabiliyorum Ayrıca lokantalarda her tabaktan sonra sigara içenlere bakılırsa tek tat alabilen ben değilim Sabah kalkar kalkmaz sigara içme İyi de niye? En güzel sigara ilk sigaradır İçmezsem uyanamıyorum Sigara çok pahalı, parayı ona vereceğine biriktirsene Hayatta bir bu zevkim var? Başka ne yapıyorum ki? Bana zevk veren bir şeye niye para harcamayacakmışım? Sigara sağlığın için çok zararlı Ben o kadar uzun zamandır içmiyorum ki, risk yaşlanınca çıkar ortaya Ayrıca sağlığa zararlı bir sürü şey var Hayat nasıl olsa bitecek Çok kötü bir alışkanlık Sigara içmeyen birine öyle geliyor olabilir Ama bana göre çok güzel bir alışkanlık Çok fazla sigara içiyorsun Ne var yani? Bir sürü aşırı yemek yiyen, çok fazla ***** alan ya da çok konuşan insan var Ben onlara bir şey diyor muyum? Bunları okuduktan sonra, mutlaka yüzünüzde bir gülümseme oluşmuştur Hepsi de çok iyi bildiğiniz ve sıklıkla karşılaştığınız cümleler hatta duymaktan en nefret ettiğiniz cümleler Hepsine artık düşünmeden cevap veriyorsunuz, bir kulağınızdan giriyor ötekinden çıkıyor NEDEN SİGARA İÇMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ? Fiziksel Bağımlılık: Sigaradaki nikotin, *****, kokain ve eroinden daha fazla bağımlılık yapan bir maddedir Her soluktan 7 saniye sonra nikotin beyninize ulaşıp " iyi hissetmenizi" ve daha fazla "nikotin istemenizi" sağlıyor Fiziksel Alışkanlık: Sigaradan çekilen her nefes el ve ağız alışkanlığınızı kuvvetlendiriyor Eğer günde 1 paket sigara içiyorsanız ve her sigaradan 10 nefes çekiyorsanız, günde 200 kez, yılda 73 000 kez bunu tekrarlıyorsunuz ve gittikçe güçlenen bir alışkanlık ortaya çıkıyor Duygusal Destek: Sigara tiryakileri sigarayı kötü zamanlarında destek olan, iyi zamanlarında neşelerini artıran bir arkadaş olarak görürler Kimlik: Birçok sigara tiryakisi sigarayla kendini özdeşleştirmiştir Sosyal Alışkanlık: Eğer kahvenizin yanında veya kahvede, barda sigara içiyorsanız, belli sosyal durumlarda sigara içmeye kendinizi alıştırmışsınız demektir Sigara Endüstrisi: Sigara üreticisi firmalar, sigara ile soğukkanlılık, kararlılık, incelik, güç ve öfkenin kontrol altına alınması arasında ilişki olduğuna insanları inandırmak için milyonlarca dolarlık reklam yapmakta, filmlerde önemli karakterlerin kendi sigaralarını içmeleri için yüz binlerce dolar ödemektedirler " Amerika gibi ülkelerde sigara içmek iyice kontrol altına alındığından, sigaralarını gelişmekte olan ülkelerde pazarlamakta ve insanların genç yaşta sigaraya başlayıp, devam etmeleri için her yolu denemektedirler " Sigaraya alıştırdıkları kişinin bütçesinden her ay düzenli bir bölüme el koymaktadırlar Her yıl 100 bin kişiyi sigara yüzünden kaybetmek ne anlama geliyor? Her gün 1 uçak düşüyor ve 300 kişi ölüyor Her yıl yüz bin nüfuslu bir şehrimize bir atom bombası atılıyor Her gün içi dolu 6 otobüs uçuruma yuvarlanıyor kimse sağ kalmıyor SONUÇ OLARAK CİĞERLERİMİZDE OLUŞAN KATRAN(ASFALT)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com