![]() |
Bal’İn Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal’İn FaydalarıBALIN TIBBİ AÇILIMI: Meyve şekeri % 39, üzüm şekeri % 34, su % 18, kamış şekeri % 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca, B2, B6, H, C, K vitaminleri, folikasit, pantotenik asit, uçanyağ, boya maddeleri ve tatlandırıcı içerir ![]() Balın kalitesi alındığı bitkilere göre değişir, en kaliteli bal çiçekbalıdır ![]() ![]() ![]() Çam balı, Kestane çiçeği balı (deli bal), Ayçiçek balı, en çok bulunan ballardır ![]() Balın en iyisi, saf, temiz, yumuşak ve güzel kokulu, dağlarda ve ağaçlarda olan kovanda olandan daha kıymetlidir ![]() *Mideye kuvvet verir, midedeki fazlalıkları dışarı atar ![]() ![]() ![]() *Kabızlık vakalarında sıcak bal, ishalde ise soğuk bal şerbeti çok faydalıdır ![]() ![]() *Kansızlığı ve zaafı giderir ![]() ![]() *Şerbeti içilirse damarları açar, kalp adalesine faaliyet ve zindelik verir, kalp hastalıklarına faydalıdır, diğer şekerlerin aksine, oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam bir yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır ![]() *Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir, romatizmalı yeri arıya sokturmakta faydalıdır, hafif ateşte ısıtılmış bal mumu ağrıyan bölgeye bağlanırsa iki üç saat sonra ağrı ve iltihabın geçtiği görülür ![]() *Alerjik vakalarda, özellikle bahar alerjisine yakalanan kişiler hangi koku ve tozun kendilerinde alerji yaptığını bilir veya bulursa o çiçek balını ya da bal şerbetini yerlerse giderir ![]() *Bal ısıtılıp buharı buruna çekildiğinde, hastanın ağrı ve sızısı birkaç dakika sonra dinmeye başlar ![]() *Özellikle Deli Bal (Kestane-Kekik balı) yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir ![]() ![]() ![]() *İhtiva ettiği A, B, C ve diğer vitaminler ve minerallerle insana zindelik verir ![]() ![]() *İştahı açar ![]() ![]() *Diğer tatlı ve meyvelerin zıddı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur ![]() ![]() ![]() ![]() *Alaca hastası olanlar en az 2-3 ay sabah aç karnına 1 su bardağı bal şerbeti içerlerse fayda görürler ![]() *Ilık çam balı günde sabah ve akşam 1′er su bardağı içilirse zayıflatır ![]() *Balgamı keser, vucudun pis rutubetini giderir ![]() ![]() ![]() ![]() *Nar suyuna karıştırılır göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar ![]() *İdrar söktürür, mesane yollarını temizler ![]() ![]() * Bal yatağını ıslatan çocuklar içinde faydalıdır ![]() ![]() *Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır ![]() 1 bardak kaynak suya, 1 tatlı kaşığı bal konup karıştırılır ![]() ![]() *Zatürede; Arpa suyu balla tatlandırılıp içilir ![]() ![]() *Bal gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse Vereme faydalıdır ![]() Udihindi ve dere otu suyu balla tatlandırılarak içilir ![]() *Bal, zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı, sızı çekilmez yanık kısa sürede iyileşir, yanık izi kalmaz ![]() ![]() *Bal, vücutta olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır ![]() *Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir ![]() ![]() *Bal mumundan bir miktar alınıp balla birlikte birkaç gün ağızda sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir ![]() *Bal iyi bir koruyucudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Köpek ısırmalarına yılan, akrep sokmasına faydalıdır ![]() ![]() *Vücut bal ile ovulurduğunda cilt yumuşar, bitleri öldürür ![]() ![]() * Her gün bir su bardağı ılık bal 1 şeker kaşığı sirke, 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse balın safraya verdiği zarar sirkeyle giderilir, sirkenin bakteri öldürme özelliği, çörek otunun genel olarak tedavide kullanımı balın şifasıyla birleşir, vücudu hastalıklardan korur ve kuvvetlendirir ![]() Yukarıda saydığımız faydalar hemen bir iki kere kullanmakla görülmez ![]() ![]() *UYARI: Balın yan tesiri hemen hemen yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|