![]() |
Doğum Pozisyonları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum PozisyonlarıŞükür ki, doğumu sırtında taşıdığınız, anne olmanın ağırbaşlılığını ağırlığını duyduğunuz, kendi vücudunuzun doğal işlerini yapmaktan ayıran ve doğurmanın eğlencesini kaçırdığınız günleri geride bıraktık ![]() ![]() ![]() ![]() Yerçekimini kullanır ![]() Kasılmalar daha etkili ve daha az acılıdır ![]() Doğumu hızlandırmaya yardım eder ![]() İtme gereksinimini yaratmaya yardım eder ![]() Doğum için görevli olanlar için zor bir görüntüYürümeAvantajlarıYerçekimini kullanır ![]() Kasılmalar sıklıkla daha az acı verici olur ![]() Rahim kasılmalarını teşvik eder ![]() Bebek leğen kemiğinde iyi düzende durur ![]() Doğumu hızlandırabilir ![]() Sırt ağrısını azaltır ![]() İnişi teşvik eder ![]() ![]() Cenin sürekli elektronik monitöre bağlı ise kullanılamazOturmaAvantajlarıDinlenmek için iyidir ![]() Yerçekimini kullanır ![]() Sürekli elektronik monitörle kullanılabilir ![]() İnişi teşvik etmek için doğum topuyla beraber kullanılabilir ![]() ![]() Daha Fazla Doğum PozisyonlarıTuvalette OturmakAvantajlarıPerine (apışarası) için rahatlamaya yardım eder ![]() Anne bacak açma pozisyonuna ve bu çevredeki pelvik baskıya alıştırılır ![]() Yerçekimini kullanır ![]() ![]() ![]() Yerçekimini iyi kullanır ![]() İyi bir dinlenme pozisyonudur ![]() Hastane yatakları için kolay olur ![]() Doğum odasında anne, baba ve orada bulunan diğerleri için iyi bir görüntüdür ![]() FHT'ye (Cenin Kalp Atışları) iyi ulaşım sağlar ![]() ![]() Kokiksin (kuyruk kemiği) hareketliliğini zayıflatır ![]() Perine üzerinde biraz baskı ama litotomiden (taş çıkarma ameliyatı) daha az baskı ![]() ![]() Yırtılma ve çoğunlukla epiziotomiye gereksinim duyma ![]() Doğuma yardım etmek için yerçekimi kullanımı yoktur ![]() ![]() Anne için iyi bir dinlenme pozisyonudur ![]() Eğer annenin yüksek tansiyonu varsa yardımcıdır ![]() Eğer anne epidural anestezi altındaysa yardımcıdır ![]() Sıklıkla kasılmaları daha etkili hale getirir ![]() Doğum sürecini ilerletebilir ![]() İkinci safhada kasılmalar arasında dinlenmesi için anne için daha kolaydır ![]() İkinci safhada arka sakral hareketine olanak tanır ![]() Dik inişi yavaşlatabilir ![]() Eşin bacakları desteklemesi gerekebilir ![]() Eş doğumda yardım edebilir ![]() Yırtılma ve epiziotomiye gereksinim duymayı aza indirir ![]() Perineye ulaşım mükemmeldir ![]() ![]() Yerçekiminin yardımı yoktur ![]() Eğer orada bacağını tutacak kimse yoksa annenin bacağı annenin dizi altına destek konulmalıdır ![]() Anne kendini çok pasif hissedebilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|