Holistik Psikoterapi Eğitimi

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Holistik Psikoterapi Eğitimi

*

BAŞVURU

Eğitime alınacaklar ile kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır

Eğitime 2009 ocak ayında başlanacaktır Eğitim takvimi CİSED web sitesinde ilan edilecektir
SüRE

1 yıl (Her ay ardışık 3 gün/30 saat olmak üzere 360 saat)
EĞİTİM GüNLERİ

Cuma-Cumartesi-Pazar
EĞİTİM SAATLERİ

Saat 09:00-19:00
KONTENJAN

Kontenjanlarımız 10 kişi ile sınırlıdır
VERİLECEK BELGE/SERTİFİKA

CİSED Onaylı Holistik Psikoterapi Eğitimi Katılım Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 maddesi ve CİSED Yönetim Kurulu'nun 27122007 tarihli kararları uyarınca, verdiğimiz ve vermeyi planladığımız eğitimimiz; CİSED tarafından sertifikalandırılacaktır)
KAYIT-KABUL SIRASINDA İSTENEN BELGELER

2 Adet fotoğraf

Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri

Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

Varsa alınan diğer eğitimlerin belge veya sertifikalarının önlü arkalı fotokopileri
EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR VE FAYDALANABİLİR?

-Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler

-Psikologlar

-Psikolojik Danışmanlar

-Sosyal Hizmet Uzmanları

-Uzman Psikiyatri Hemşireleri
AMAç

Ruh sağlığı alanında çalışan ruh sağlığı profesyonellerinin, klinik psikoterapi süreçlerinde kullanılan farklı ekolleri, evrensel değerler ve kültürel kodlar çerçevesinde değerlendirmelerini, benzer ve farklı kavram, yaklaşım, stratejileri için bir tartışma ortamı yaratmak

Farklı kuramların bilgilerinden yola çıkarak, holistik bir formülasyon yapma beceri ve kapasitelerini geliştirmek

Teorik ve formülasyona dayalı deneyim ve becerilerini, uygulamaya geçmeleri aşamasında süpervizyon desteği sağlamak
EĞİTİM HAKKINDA

Bekleme Listesi: Eğitimlerimize talebin fazla olması nedeniyle, bekleme listesi oluşturduk Başvuru için; kişinin mesleki CV´si, neden holistik psikoterapi eğitimi almak istediği konusundaki düşünceleri ve tüm iletişim adresleri ile birlikte info@cisedorgtr adresine yazması veya enstitü telefonlarımızdan (0312212 66 26 0542519 47 64) CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı araması gerekmektedir Yeni bir eğitim modülü açacağımız zaman öncelikle bekleme listesine göre katılımcı alınacaktır

öznel bir psikoterapi yaklaşımını içeren holistik psikoterapi; hiçbir kuramın sınırları ile sınırlı olmayıp, hasta formülasyonuna uyan bütün kuramları içtenlikle kabul etmektedir Kuramları bir bütünün parçaları olarak değerlendirmekte ve entegratif bir şekilde yararlanmayı amaçlamaktadır Psikoterapi süreçlerindeki kültürel ögeler özellikle vurgulanacak ve üzerinde önemle durulacaktır

Zaman zaman konunun uzmanı profesyonellerden eğitim yardımı ve desteği alınacaktır

Gerektiğinde eğitim grubumuzda grubun kendisine, grup terapisi uygulamaları yapılacaktır

Eğitimlerde belirli bir aşamaya gelmiş kursiyerlere Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nden hasta/danışan yönlendirilecektir

Eğitim ağırlıklı olarak çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneğinin kurucu başkanı, Vajinismusun üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarı DrA Cem KEçE tarafından verilecektir
EĞİTİM PROGRAMI

1AŞAMA: TEORİK (4 ay)

o Birinci aşama olan, teorik aşama; farklı psikotörapatik kuramları inceleyen ve birbirleri arasındaki benzer, farklı bakış açıları tartışarak bütüncül bir bağlamda değerlendiren ve temel kavramlar, yöntem ve stratejiler konusunda bilgileri içeren aşamadır Bu aşamada incelenecek kuramlar aşağıda belirtilmiştir:

o Holistik Psikoterapiye Giriş

o İnsanın Biyolojik ve Psikolojik Yapısı

o İnsanın Psiko****üel ve Psikotoplumsal Gelişim Evreleri

o Holistik Psikoterapi ve Temel Kuramlar

o Betimleyici Kuram ve DSM-IV

o Davranışçı ve Bilişsel Kuramları

o Dürtü çatışma Kuramı - Freud

o Nesne İlişkileri Kuramı - Kernberg

o Terk Edilme Depresyonu Kuramı - Masterson

o Kendilik Kuramı - Kohut

o Varoluşçuluk Kuramı - Yalom

o Kişilik Bozuklukları

o Cinsel İşlev Bozuklukları

o Aile, Evlilik ve çift Sorunları

o Diğer DSM-IV Ruhsal Hastalıkları

2AŞAMA : FORMüLASYON (4 ay)

o Formülasyon aşaması, psikoterapi uygulamalarında, hasta ön görüşmeleri ve hasta bilgileri üzerinden, DSM-IV deki hastalıklar ile kişilik bozuklukları bağlamında holistik perspektifte, hastanın formüle edilmesini, prognoz ve tedavi planı üzerine çalışmaları içermektedir

3AŞAMA : SüPERVİZYON (4 ay)
YER

CİSED Eğitim Salonu

Emek 8 Cadde 77/1 EMEK - ANKARA
EĞİTİMİ VEREN

Eğitim çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Erken Boşalmanın üstesinden Gelmek, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı, En çok Sorulan Cinsel İçerikli Sorular ve Yanıtları ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarıUzman Psikolojik Danışman Dr Cem KEçEtarafından verilecektir
NOTLAR

Toplam 360 saatlik eğitim verilecektir

%20'den fazla devamsızlık yapanlara sertifika verilmemektedir

Eğitim sonunda yapılacak yazılı sınavda geçme notu 80'dir

Kurs başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, sınırsız çay ve kahve kurs ücreti içerisindedir

ön kayıtlar ve görüşmeler devam etmektedir

ücret, ödeme, taksitlendirme (3-6-9-12 ay) bilgileri ve Cinsel Sağlık Enstitüsü burslarından faydalabilmek için 0312212 66 26 0542519 47 64 nolu enstitü telefonlarımızdan CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı arayabilirsiniz
CİNSEL SAĞLIK ENSTİTüSü DERNEĞİ - CİSED

wwwcisedorgtr

info@cisedorgtr

gulumbacanak@gmailcom

gulum118@hotmailcom

Tel: 0 (312) 212 66 26

Gsm: 0 (555) 274 41 97

Kaynak: Yazının Orjinali için:wwwcisedorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com