Holistik Psikoterapi Eğitimi |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Holistik Psikoterapi Eğitimi* BAŞVURU Eğitime alınacaklar ile kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır Eğitime 2009 ocak ayında başlanacaktır Eğitim takvimi CİSED web sitesinde ilan edilecektir SüRE 1 yıl (Her ay ardışık 3 gün/30 saat olmak üzere 360 saat) EĞİTİM GüNLERİ Cuma-Cumartesi-Pazar EĞİTİM SAATLERİ Saat 09:00-19:00 KONTENJAN Kontenjanlarımız 10 kişi ile sınırlıdır VERİLECEK BELGE/SERTİFİKA CİSED Onaylı Holistik Psikoterapi Eğitimi Katılım Sertifikası (4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nunilgili maddeleri, CİSED tüzüğünün 2 maddesi ve CİSED Yönetim Kurulu'nun 27122007 tarihli kararları uyarınca, verdiğimiz ve vermeyi planladığımız eğitimimiz; CİSED tarafından sertifikalandırılacaktır) KAYIT-KABUL SIRASINDA İSTENEN BELGELER 2 Adet fotoğraf Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi Varsa alınan diğer eğitimlerin belge veya sertifikalarının önlü arkalı fotokopileri EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR VE FAYDALANABİLİR? -Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler -Psikologlar -Psikolojik Danışmanlar -Sosyal Hizmet Uzmanları -Uzman Psikiyatri Hemşireleri AMAç Ruh sağlığı alanında çalışan ruh sağlığı profesyonellerinin, klinik psikoterapi süreçlerinde kullanılan farklı ekolleri, evrensel değerler ve kültürel kodlar çerçevesinde değerlendirmelerini, benzer ve farklı kavram, yaklaşım, stratejileri için bir tartışma ortamı yaratmak Farklı kuramların bilgilerinden yola çıkarak, holistik bir formülasyon yapma beceri ve kapasitelerini geliştirmek Teorik ve formülasyona dayalı deneyim ve becerilerini, uygulamaya geçmeleri aşamasında süpervizyon desteği sağlamak EĞİTİM HAKKINDA Bekleme Listesi: Eğitimlerimize talebin fazla olması nedeniyle, bekleme listesi oluşturduk Başvuru için; kişinin mesleki CV´si, neden holistik psikoterapi eğitimi almak istediği konusundaki düşünceleri ve tüm iletişim adresleri ile birlikte info@cisedorgtr adresine yazması veya enstitü telefonlarımızdan (0312212 66 26 0542519 47 64) CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı araması gerekmektedir Yeni bir eğitim modülü açacağımız zaman öncelikle bekleme listesine göre katılımcı alınacaktır öznel bir psikoterapi yaklaşımını içeren holistik psikoterapi; hiçbir kuramın sınırları ile sınırlı olmayıp, hasta formülasyonuna uyan bütün kuramları içtenlikle kabul etmektedir Kuramları bir bütünün parçaları olarak değerlendirmekte ve entegratif bir şekilde yararlanmayı amaçlamaktadır Psikoterapi süreçlerindeki kültürel ögeler özellikle vurgulanacak ve üzerinde önemle durulacaktır Zaman zaman konunun uzmanı profesyonellerden eğitim yardımı ve desteği alınacaktır Gerektiğinde eğitim grubumuzda grubun kendisine, grup terapisi uygulamaları yapılacaktır Eğitimlerde belirli bir aşamaya gelmiş kursiyerlere Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nden hasta/danışan yönlendirilecektir Eğitim ağırlıklı olarak çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneğinin kurucu başkanı, Vajinismusun üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarı DrA Cem KEçE tarafından verilecektir EĞİTİM PROGRAMI 1AŞAMA: TEORİK (4 ay) o Birinci aşama olan, teorik aşama; farklı psikotörapatik kuramları inceleyen ve birbirleri arasındaki benzer, farklı bakış açıları tartışarak bütüncül bir bağlamda değerlendiren ve temel kavramlar, yöntem ve stratejiler konusunda bilgileri içeren aşamadır Bu aşamada incelenecek kuramlar aşağıda belirtilmiştir: o Holistik Psikoterapiye Giriş o İnsanın Biyolojik ve Psikolojik Yapısı o İnsanın Psiko****üel ve Psikotoplumsal Gelişim Evreleri o Holistik Psikoterapi ve Temel Kuramlar o Betimleyici Kuram ve DSM-IV o Davranışçı ve Bilişsel Kuramları o Dürtü çatışma Kuramı - Freud o Nesne İlişkileri Kuramı - Kernberg o Terk Edilme Depresyonu Kuramı - Masterson o Kendilik Kuramı - Kohut o Varoluşçuluk Kuramı - Yalom o Kişilik Bozuklukları o Cinsel İşlev Bozuklukları o Aile, Evlilik ve çift Sorunları o Diğer DSM-IV Ruhsal Hastalıkları 2AŞAMA : FORMüLASYON (4 ay) o Formülasyon aşaması, psikoterapi uygulamalarında, hasta ön görüşmeleri ve hasta bilgileri üzerinden, DSM-IV deki hastalıklar ile kişilik bozuklukları bağlamında holistik perspektifte, hastanın formüle edilmesini, prognoz ve tedavi planı üzerine çalışmaları içermektedir 3AŞAMA : SüPERVİZYON (4 ay) YER CİSED Eğitim Salonu Emek 8 Cadde 77/1 EMEK - ANKARA EĞİTİMİ VEREN Eğitim çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Erken Boşalmanın üstesinden Gelmek, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı, En çok Sorulan Cinsel İçerikli Sorular ve Yanıtları ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarıUzman Psikolojik Danışman Dr Cem KEçEtarafından verilecektir NOTLAR Toplam 360 saatlik eğitim verilecektir %20'den fazla devamsızlık yapanlara sertifika verilmemektedir Eğitim sonunda yapılacak yazılı sınavda geçme notu 80'dir Kurs başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, sınırsız çay ve kahve kurs ücreti içerisindedir ön kayıtlar ve görüşmeler devam etmektedir ücret, ödeme, taksitlendirme (3-6-9-12 ay) bilgileri ve Cinsel Sağlık Enstitüsü burslarından faydalabilmek için 0312212 66 26 0542519 47 64 nolu enstitü telefonlarımızdan CİSED Genel Sekreteri PskGülüm BACANAK'ı arayabilirsiniz CİNSEL SAĞLIK ENSTİTüSü DERNEĞİ - CİSED wwwcisedorgtr info@cisedorgtr gulumbacanak@gmailcom gulum118@hotmailcom Tel: 0 (312) 212 66 26 Gsm: 0 (555) 274 41 97 Kaynak: Yazının Orjinali için:wwwcisedorgtr |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|