Evlilik Terapisi Eğitimi |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evlilik Terapisi Eğitimi* Başvurmadan önce,eğitimlerini başarıyla tamamlamış kursiyerlerimize web sitemizdeki linklerden ulaşıp veya telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz (http://wwwcisedorgtr/icerik/40/cised-cinsel-terapistleri) 1Modül: 11-12 Temmuz 2009 - Tamamlandı 2Modül: 15-16 Ağustos 2009 3Modül:12-13 Eylül2009 4Modül: 10-11 Ekim 2009 BAŞVURU Eğitime alınacaklar ile kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır KONTENJAN Kontenjanlarımız 10 kişi ile sınırlıdır VERİLECEK BELGE/SERTİFİKA CİSED Onaylı Evlilik Terapisi Katılım Sertifikası KAYIT-KABUL SIRASINDA İSTENEN BELGELER 2 Adet fotoğraf Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi Varsa alınan diğer eğitimlerin belge veya sertifikalarının önlü arkalı fotokopileri EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR VE FAYDALANABİLİR? Eğitime başta jinekologlar ve psikiyatri uzmanları olmak üzere, psikoterapi alt yapısına sahip vaka ve klinik tecrübesi olan ruh sağlığı profesyonelleri ve tüm hekimler katılabilir: Hekimler Cinsel Terapistler Psikologlar Psikolojik Danışmanlar Sosyal Hizmet Uzmanları Uzman Psikiyatri Hemşireleri EĞİTİM HAKKINDA Evlilik terapisi eğitimi; evli çiftlerin sorunlarıyla ilgilenen ruh sağlığı profesyonelleri için bir taban oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir (Avrupa Birliği normlarında toplam 240 saatlik eğitim önerilmektedir) Eğitime alınacaklar ile kesin kayıt için ön görüşme yapılacaktır ön görüşme sonrası eğitime katılma konusu kesinleşecektir Bu nedenle en kısa zamanda e-posta ile başvuruda bulununuz Bekleme Listesi: Eğitimlerimize talebin fazla olması nedeniyle, bekleme listesi oluşturduk Başvuru için; kişinin mesleki CV´si, neden evlilik terapisi eğitimi almak istediği konusundaki düşünceleri ve tüm iletişim adresleri ile birlikte info@cisedorgtr adresine yazması veya enstitü telefonlarımızdan (0312212 66 26 ve0542519 47 64) bizi araması gerekmektedir Yeni bir eğitim modülü açacağımız zaman öncelikle bekleme listesine göre katılımcı alınacaktır Cinselterapi ve kişilik terapisi tekniklerinin evlilik terapisinde birlikte nasıl uygulandığının gösterildiği eğitimlerimiz; destekleyici ve eğitime dayalı yoğunlaştırılmış holistik (bütüncül) psikoterapi modelini esas almaktadır Ayrıca davranışsal, bilişsel, dinamik ve varoluşsal terapi teknikerinin evlilik terapisinde nasıl kullanıldığı vaka örnekleriyle gösterilecektir öznel bir psikoterapi yaklaşımını içeren holistik psikoterapi; hiçbir kuramın sınırları ile sınırlı olmayıp, hasta formülasyonuna uyan bütün kuramları içtenlikle kabul etmektedir Kuramları bir bütünün parçaları olarak değerlendirmekte ve entegratif bir şekilde yararlanmayı amaçlamaktadır Psikoterapi süreçlerindeki kültürel ögeler özellikle vurgulanacak ve üzerinde önemle durulacaktır Zaman zaman konunun uzmanı profesyonellerden eğitim yardımı ve desteği alınacaktır Gerektiğinde eğitim grubumuzda grubun kendisine, grup terapisi uygulamaları yapılacaktır Eğitimlerde belirli bir aşamaya gelmiş kursiyerlere Cinsel Sağlık Enstitüsü bünyesinden hasta/danışan yönlendirilecektir Eğitim ağırlıklı olarak çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü'nün kurucusu, Erken Boşalmanın üstesinden Gelmek, Vajinismusun üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarı DrA Cem KEçE tarafından verilecektir Holistik cinsel terapi eğitiminde işlenecek başlıca konular aşağıdadır: EVLİLİK TERAPİSİNİN TEMEL PRENSİP VE SüREçLERİ Değerlendirme ve Vaka Analizi çiftin Terapiye Yönlendirilmesi Dengeli Müdahale Sistemik Müdahale İçerikten Yönteme Geçiş Yoğunluğun Oluşturulması ve Kontrolü Bireysel Terapi ve Sistemik Müdahale Tepkisel ve Narsistik Açıdan Yaralanmış çiftlerle çalışma TEMEL YAKLAŞIM VE TEKNİKLER İlişkilerde Yakınlığı Geliştirme Yeniden çerçeveleme İletişim Teknikleri çatışma çözme Bilişsel Teknikler Evlilik Sözleşmesi Teknikleri Ev ödevlerinin Kullanılması Evlilik Dışı İlişkiler – Aldatma YER CİSED Eğitim Salonu Emek 8 Cadde 77/1 EMEK - ANKARA EĞİTİMİ VERENLER Eğitim çeşitli konumlarda seminerler veren, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin kurucusu, Erken Boşalmanın üstesinden Gelmek, Vajinismus'un üstesinden Gelmek, Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı, En çok Sorulan Cinsel İçerikli Sorular ve Yanıtları ve Edebi Cinsellik adlı kitapların yazarı Dr A Cem KEçE veTerapide 5 Soluk, Erkekler Neden Evlenir?, Kadınlar Neden Evlenir? adlı kitabın yazarıEvlilik Terapisti Psikolog İlkim öz Tan tarafından verilecektir NOTLAR Toplam 80 saatlik eğitim verilecektir %20 saatten fazla devamsızlık yapanlara sertifika verilmemektedir Eğitim sonunda yapılacak yazılı sınavda geçme notu 80'dir Kurs başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, sınırsız çay ve kahve kurs ücreti içerisindedir ön kayıtlar ve görüşmeler devam etmektedir ücret, ödeme, taksitlendirme (3-6-9-12 ay) bilgileri ve CİSED burslarından faydalabilmek için 0 (312)212 66 26& 0(542) 519 47 64 nolu enstitü telefonlarımızdan bizi arayabilirsiniz CİNSEL SAĞLIK ENSTİTüSü DERNEĞİ - CİSED wwwcisedorgtr info@cisedorgtr Tel: 0312212 66 26 Gsm: 0542519 47 64 Kaynak: Yazının Orjinali için:wwwcisedorgtr |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|