Salatalar

Eski 09-10-2006   #1
90burcu

Salatalar



Aşçı Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
1 adet Amerikan kıvırcığı veya normal kıvırcık
2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates
1 adet soyulmuş salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım)
4 adet isteğe göre acı veya tatlı sivribiber (tohumu alınmış)
8 adet yeşil soğan, (beyazı yeşili bir arada, yassı kıyılmış)
Yarım bağ dereotu, ince kıyım
Sosu için:
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Yeterince tuz


HAZIRLANIŞI :
Önceden yıkanmış, sudan arıtılmış Amerikan kıvırcığını veya normal kıvırcığı dörde bölüp gayet ince, piyaz kıyımı kıyın
2 adet domatesi dörde bölüp ince kıyın Salatalığı dörde bölüp ince ince kıyın Sivri biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak hepsini birlikte derin bir salata kabına koyun
Sosun yapılışı Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup, çırpma teliyle iyice çırpıp salatanın üzerine dökün Salatayı iki elinizle iyice harmanlayıp sosun her yere işlemesine özen gösterin Salatanız servise hazırdır
Püf noktası: Aşçılar arasında çok meşhur olan bu salatanın en önemli özelliği malzemenin çok iyi karıştırılması ve salatanın lezzetinin böylelikle iyi çıkmasıdır

Avrat Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
2 Diş Sarmısak
2 Kök Taze Soğan
1 Ufak demet Maydanoz
1 Büyük Domates
2 Nar
1 Tatlı Kaşığı Nane
2 Yeşil Biber
2 Limon
Pulbiber, Tuz


HAZIRLANIŞI :
Domates, taze soğan, biber ve sarmısağı çok in*ce, pirinç büyüklüğünde kıyarak iyice harmanlayin
2 limonun ve 2 narın suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın
Naneyi de katarak karıştırın Dilerseniz, tuz, pulbiber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın


Ayvalı Tavuk Salatası (8 Kişilik)

Malzemeler:
1 Göbek Salata
1 Ayva
1 Tavuk Göğüs Eti
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Kapari
125 gr Mayonez
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 ÇorbaKaşığı Sirke
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Limon Suyu
Tuz


HAZIRLANIŞI :
Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve iri iri doğrayın Kararmamaları için üzerlerine limon suyu dökün Göbek salatayı iri iri doğrayın
Tavuk etini tuzlu suda başlayıp iri küpler halinde kesin Soğanları halka halka doğrayın Tavuk, soğan, ayva ve doğranmış salatayı geniş bir kaba alın Kapari ve tuz ekleyip karıştırın
Mayonez, zeytinyağı, sirke, hardal ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün Harmanlayıp servis yapın

Bahar Dalı

Malzemeler:
1 bağ roka
2 adet domates
100 gr rende beyaz peynir
2 diş sanmsak
2 çorba kaşığı balzamik sirke sosu


HAZIRLANIŞI :
Roka ve domatesi ince doğrayın Sızma zeytinyağını sarımsaklı balzamik sosla karıştırın
Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun

Bahçe Salatası (2 Kişilik)

Malzemeler:
3 Domates
1 Demet Roka
1 Kırmızıbiber
1 Turp
1 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
KREMA SOSU MALZEMESİ
150 gr Taze Krema
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Bal
Bir Tutam Kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI :
Domatesleri yıkayıp dilimleyin Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın Turbu dilimleyin Yıkanmış roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin
Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edinTaze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün Servis yapın yapın

Balıklı Patates Salatası (2 Kişilik)

Malzemeler:
4 Adet Patates
1 Demet Kırmızı Turp
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Adet Yumurta Sarısı
Tuz - Karabiber
1 Yemek Kaşığı Kıyılmış Yeşillik
2 Parça Mezgit Fileto (100’er gr)


HAZIRLANIŞI :
Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayin, haşlama suyunu atmayın
2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın
Ayıkladığınız patates ve turpları katın Kızarmış balık ve fileto ile servis yapın yapın

Bezelyeli Pirinç Salatası (8 Kişilik)

Malzemeler:
2 Çorba Kaşığı Margarin
250 gr Pirinç
50 gr Tel Şehriye
3 Arpacık Soğan
2 Sap Pırasa
3 Havuç
500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye
500 gr Bezeİye (konserve)
2 Süs Biberi
1 Limon
6 Çorba Kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber 6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI :
Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın
Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün Büyük bir servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın
Sos için süs biberlerini ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın Limonu sıkın Bir kasede limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın Sıvıyağ ilave edip çırpın Biberi ekleyin Sosu salatanın üzerine döküp 1 saat bekletin
Bezelyeli pirinç salatasını servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın Dilerseniz kasenin kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin Bezelyeli pirinç salatasını özellikle et yemeklerin yanında ikram edebilirsinizyapın

Boston Salata (2 Kişilik)

Malzemeler:
1/2 Göbek Salata
1/2 Enginar1 Çay Kaşığı Mısır
1 Çay Kaşığı Küp Doğranmış Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Küp Doğranmış Kuşkonmaz
Sos Malzemesi
1 Çay Bardagı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Sirke, Tuz


HAZIRLANIŞI :
Göbek salatayı doğrayın Üzerine enginarları küp keserek mısır ve kuşkonmaz ile beraber ekleyin Kaşarı serpin
Sos malzemelerini blenderda karıştırın salatanın üzerine dökün ve servis yapın

Bulgur Salatası (6 kişilik)

Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 soğan
5-6 dal taze soğan
2 domates
2-3 sivribiber
1 kırmızı soğan
10 kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 marul yaprağı
Tuz, pulbiber


HAZIRLANIŞI :
Bulguru ayıklayıp yıkayın Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün Soğanları soyup ince ince doğrayın 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Ateşten alıp soğumaya bırakın
Maydanozu ayıklayıp kıyın Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın
Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın
Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın
Not: Bulgur salatasını dilerseniz limon suyu yerine nar ekşisi veya seviyorsanız sirke ile tatlandırabilirsiniz Ayrıca sumak ve değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz

Çıtır Tavuk Salatası

Malzemeler:
Tavuk
Kıvırcık Salata
Roka
Galeta Unu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yumurta
Sarmısak
Kuru Fesleğen
Kekik


HAZIRLANIŞI :
Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir
Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır
Kıvırcık ve rokanın üzerine sıcak olarak konulup, ardından sızma zeytinyağı, sirke, az sarmısak, kuru fesleğen ve kekikten oluşan sos dökülüp, servis yapılır


Çin Lahanası Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
250 gr Çin lahanası, doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
4 büyük taze soğan doğranmış
Sos:
4 yemek kaşığı mısır yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı soya sosu


HAZIRLANIŞI :
İlk önce sosu hazırlayın: Yağı, sirkeyi ve soya sosunu büyük bir kaseye koyun İyice karışana dek çatalla çırpın
Mantarları ve soğanı ekleyip iyice karıştırın 15 dak marine edin
Mantar karışımını büyük bir salata kabına yerleştirip etrafına doğranmış Çin lahanası yapraklarını koyun ve ikisini iyice karıştırın
ALTERNATiF: Salataya 100 gr salam veya sosis ekleyebilirsiniz
HAZIRLAMA: Çin lahanası yapraklarını doğramak için yaprakları uzunlamasına kesin Eğer büyükse, ikiye veya dörde bölüp ince doğrayın


Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik)

Malzemeler:
250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
600 ml su
tuz
150 gr taze bezelye
250 gr kabak, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı hardal tozu
taze çekilmiş karabiber
250 gr lahana, ince doğranmış
Taze soğan, kıyılmış, süslemek için


HAZIRLANIŞI :
Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın Tuzu ve bezelyeleri koyun Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak pişirin
Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak daha pişirin Süzüp soğumaya bırakın
Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin Tekrar karıştırın
Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz
ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz
SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın


Domates Salatası (4 kişilik)

Malzemeler:
2 adet büyük boy kabak
2 adet domates
2 adet salatalık
1 adet soğan
5 sap maydanoz
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
100 gr beyaz peynir


HAZIRLANIŞI :
Kabakları soyup, tuzlu suda haşlayın Fazla yumuşamamasına dikkat edin
Kabakları ikiye bölün Çekirdeklerini bir çay kaşığıyla çıkarın
Domateslerin ve salatalıkların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkardıktan sonra minik küp şeklinde doğrayın Soğanları da yarım ay şeklinde doğrayın Domates, salatalık, soğan ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın Tuz, limon ve zeytinyağını ekleyin
Hazırladığınız salatayı kabaklara doldurun, üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip, servis yapın


Enginar Salatası (6 kişilik)

Malzemeler:
6 adet enginar
4 adet orta boy domates
2 kutu enginar kalbi konservesi
3 - 4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
Sosu için:
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI :
Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün
Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin Taze soğan ve dereotunu ince kıyın
Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun
Enginar kalplerini servis tabağının kenarına dizin
Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın Hazırladığını; sosu enginarlı domates salatasının üzerine döküp, servis yapın

Etimekli Bezelye Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
1 patlıcan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 kabak
1 havuç
1 çorba kaşığı mayonez
2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
8 etimek


HAZIRLANIŞI :
Patlıcan, havuç ve kabakların kabuklarını temízleyip, yıkayın Sebzeleri ufak ufak doğrayıp, kızartın
Mayonez ve sarmısaklı yoğurdu iyice karıştırınKızarmış sebzeleri bir kaba aiıp mayonezli yoğurt karışımını ilave edin Etimekleri ufaladıktan sonra bu karışıma ekleyin ve karıştırın Bekletmeden servis yapın


Fasulye Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım cay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 cay bardağı tahin
3 diş sarmısak,
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber,
5 adet zeytin,
tuz


HAZIRLANIŞI :
Kuru fasulyeyi haşlayın İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın Kalanı ise, blendırdan geçirin Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin Blendırdan geçirdiğiniz fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp sos yapın
1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin Üste de sosu dökün Zeytinyağı gezdirin Kırmızı biberi dilimleyip, zeytinlerle birlikte salatanın üzerine koyun Üzerine biraz daha sirke döküp servis yapın

Fesleğenli Domates (12 Parça)

Malzemeler:
300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir)
12 büyük domates
Tuz, karabiber
200 gr beyaz peynir
1 soğan
limon suyu
1 diş sarmısak
1 demet taze fesleğen


HAZIRLANIŞI :
Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin Üzerini bir kapak gibi kesin Alt kısmın içini oyun İçine tuz ve karabiber serpin Ispanağın suyunu süzün Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
Sarmısak ve soğanı soyun Soğanı küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı ezin Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın Bir kasede peynir,soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin
Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurunÜzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın
Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz

Fıstıklı Havuç Salatası (4-6 Kişilik)

Malzemeler:
500 gr Havuç
500 gr Kabak
Tuz
200 gr Kavrulmuş Yer Fıstığı
1 Limon
1 Demet Fesleğen
5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu


HAZIRLANIŞI :
Havuçları soyun Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin
Fıstıkları bir torbaya doldurun Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın Limonun suyunu sıkın Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın
Limon suyunu biber sosuyla karıştırın Kabağı bir süzgeçte süzün Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin



Garnitür Patates

Malzemeler:
3-4 orta boy patates
2 su bardağı süt
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber


HAZIRLANIŞI :
Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin Üzerine süt ilave edin 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin Tekrar 2-3 dakika fırınlayın Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun

Güz Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
3 tatlı elma
1 soğan, ince dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış
500 gr bakla, haşlanmış
50 gr ceviz içi Nane, süslemek için
SOS:
150 gr yoğurt
1 yemek kaşığı doğranmış nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI :
Sosu hazırlayın: Yoğurdu, naneyi ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın
Elmaları dörde bölüp, ortasını alıp ince ince dilimleyip yoğurt sosunun içine batırın ve iyice karıştırın
Soğanı, baklayı, ve cevizleri ekleyip karıştırın Salatayı bir servis tabağına alıp naneyle süsleyin ve servis yapın
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Salataya renk katmak için kırmızı elma kullanın
ALTERNATİF: 50 gr salam ve peyniri küp halinde salataya ekleyebilirsiniz

Havuç Salatası (4 kişilik)

Malzemeler:
6 adet havuç
1 çay bardağı mayonez
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Kırmızı biber
1 adet orta boy marul
1/2 demet maydanoz


HAZIRLANIŞI :
Havuçları yıkayıp üstlerini kazıdıktan sonra ince rendeleyin
Mayonez, yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın Hazırladığnız sosu, rendelenmiş havuca ilave edip karıştırın
Havuç salatasını servis tabağına yerleştirilmiş marul yapraklarının üzerine koyun
Havuç salatasını kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın


Her Zaman Hazır Salata

Malzemeler:
1 adet kırmızı lahana
1 şişe sirke


HAZIRLANIŞI :
Kırmızı lahanayı gayet ince bir şekilde doğrayın (Rendelemeyin) Salataya konan normal miktarda tuz serpin Tuzlanmış lahanaları bir kavanoza doldurun Yaklaşık yarıya kadar sirke doldurun
Bu şekilde tadında bir değişiklik ve bozulma olmaksızın arada bir silkeleyerek buzdolabında birkaç ay saklayabilirsiniz Salata yapmak istediğinizde sızma zeytinyağı ve arzu ettiğiniz salata malzemesiyle zenginleştirerek servise sunun


İç Açıcı Mercimek Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
5 kuru soğan
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı fuz
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı hardal
2 katı yumurta
1 domates
1 salatalık
2 sivri biber
1 Tutam maydonoz
1/2 limon suyu


HAZIRLANIŞI :
Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün
Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın
Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve sadatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz

Karışık Salata (2 Kişilik)

Malzemeler:
1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Göbek Salata
1 Dilim Kare Doğranmış Ananas
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Dana Jambon
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Tavuk Jambon
1 Çorba Kaşığı RendelenmişKırmızı Lahana
1/2 Domates
2 Dilim Salatalık
2 Dilim Havuç
3 Yaprak Roka
Sos Malzemesi
1 Havuç
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Bardağı Mayonez
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
3 Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Turşu Suyu
2 Yaprak Jelatin
1/2 Çorba Kaşığı Sirke
5 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz, Nane


HAZIRLANIŞI :
Sosun hazırlanışı: Bir tencereye 5 su bardağı suyu alın Tuz, nane ve karabiber atın Dörde bölünmüş soğan ve havucu da ilave edip kaynatın Kaynayan karışımın içine jelatin ve defne yaprağını ekleyin Jelatin eriyene kadar kaynatın Karışımın suyunu süzün ve sertleşene kadar soğumaya bırakın
Soğuttuğunuz karışımın içersine mayonez, tane karabiber, sirke ve turşu suyunu ekleyin Hepsini blenderda karıştırarak sosunuzu hazırlayın
Salatanın hazırlanışı:
Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin
Hazırlamış olduğunuz salatanın üzerine arzu ettiğiniz miktarda sos ilave ederek servis yapın

Keçi Peyniri Salatası (2 Kişilik)

Malzemeler:
1 adet göbek salata
1 adet limon
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı hardal
1 çorba kaşığı sirke
200 gram keçi peyniri
100 gram ceviz
8 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI :
Göbek salatayı orta irilikte parçalar halinde kesin Servis tabağına alın Üzerine kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış cevizleri serpin Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin
Daha sonra ortadan ikiye bölün Tost ekmeklerinin üzerine 1 cm kalınlığın*da peynir koyun Ekmekleri, orta dereceli fırında peynirler eriyene dek kızartın Sos için, 2 çay kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın Sarımsağı havanda ezdikten sonra sosun içine ilave edin Hepsini özleşene dek karıştırın Süzgeçten geçirip salatanın üzerine dökün
Not: Keçi peynirini şarküterilerde bulabilirsiniz


Kekikli Fasulye Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
250 gr Arpacık Soğan
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
4-5 Yemek Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Beyaz Şarap
4 Detne Yaprağı
Taze veya Kuru Kekik
Tuz
1/2 Su Bardağı İri Kuru Fasulye
8 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI :
Fasulyeleri yıkayıp soğuk su içinde bir gece bekletin Islatma suyuna gerekirse biraz daha da su ekleyerek başlayın
Soğanları soyun Şekeri bir kapta eritin, hafifçe yakarak karamelleşmesini sağlayın
Sirke, beyaz şarap, 3 çay bardağı su ilave edip kaynatın
Şaraplı sos kaynayınca arpacık soğanlarını, defne yaprağı ve kekiği ekleyin
Tuz katıp 20 dakika hafif ateşte pişirin
Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış süzülmüş kuru fasulyeyi ilave edin
Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin Salatayı bir gün önceden hazırlayıp bir gece bozdolabında bekletmek en iyi neticeyi verir
Servis yapmadan önce yağ ekleyip karıştırın

Kekikli Tavuk Salatası (5 Kişilik)

Malzemeler:
5 Piliç Göğsü
5 Dal Taze Kekik
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır
4 Salata Yaprağı
10 Kiraz Domates
Tuz, karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Fesleğen
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI :
Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin
Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyinÜzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın
Salataları iyice yıkayıp kurutun Büyük parçalar halinde kesin Hepsini bir tabağa alın Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin
Fesleğeni blenderde çekin Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın


Keyifli Salata

Malzemeler:
1 adet kıvırcık
1/4 göbek
Kalın yarım dilim dana jambon
Kalın yarım dilim tavuk jambon
10 adet dolma zeytin
1 çorba kaşığı tane mısır
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
2 kalın dilim salam


HAZIRLANIŞI :
Bir tencerenin içinde kıvırcık ve göbeği karıştırın Dana jambonu ve tavuk jambonu, salamı, taze kaşarı, küp şeklinde doğrayın
Dolma zeytin dilimlerini, tane mısırı, zeytin yağını ve Iimonu karıştırıp salatanın üzerine dökün Servise sunun


Kış Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler:
4 Çorba Kaşığı Mayonez
1/2 kg Yerelması
1 Limon
2 Havuç
1 Kereviz
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
3-4 Dal Taze Soğan
Tuz


HAZIRLANIŞI :
Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin
Taze soğanı uzun uzun doğrayın Kereviz ve havuçları ayrı ayrı rendeleyin Kerevizi bir kaseye alıp tuz, birkaç damla limon ve mayonez ekleyerek karıştırın
Havuç rendesi, kerevizli karışımı ve yerelmalarını servis tabağına yerleştirin Taze soğanlarla salatayı süsleyin Kalan limon suyu, tuz ve zeytinyağını küçük bir kasede karışrırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın

Köfteli Salata (4 Kişilik)

Malzemeler:
500 gr yağsız kıyma
4 iri mantar, dörde bölünmüş
2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1/4 çaykaşığı mercanköşk
50 gr bayat ekmek içi
1 yumurta, çırpılmış
2 domates, sekize bölünmüş
1 küçük kıvırcık, doğranmış
1 yeşil biber, halka doğranmış
1/2 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için
MARİNAT İÇİN:
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI :
Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin
Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin
Köfteleri ızgarada 15-20 dak pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın
Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin
Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın
ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın


Kremalı Patates Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
750 gr patates, ovarak yıkanmış
Tuz
Sos:
150 ml krema
2 yemek kaşığı kapari, durulanıp süzülmüş
4 taze soğan, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Süslemek için:
4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş
1 yemek kaşığı doğranmış taze nane


HAZIRLANIŞI :
Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin
Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın
Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın
Patatesleri süzün Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin
Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin
Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın
HAZIRLAMA: Taze soğan püskülü yapmak için: Kökleri ayırın, ince dış zarı soyup yeşil kısmın büyük bölümünü kesin Çok keskin bir bıçak kullanarak soğanın başından soğan başının dikine 25 cm kalacak şekilde birkaç kesik yapın Aynı işlemi diğer soğanlarda tekrarlayın
ALTERNATİF: Bu salata sıcak da servis yapılabilir: Küp halinde kesilmiş haşlanmış patatesi krema kapari, limon suyu, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun Sos kaynama noktasına gelene dek ısıtın Taze soğanı servis yapmadan önce ekleyin
AŞÇININ ÖNERİSİ: Salatayı süslemeden önce buzdolabında istediğiniz kadar tutabilirsiniz Servis yapmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin


Mercimek Salatası (4 kişilik)

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet orta boy bostan patlıcanı
2 adet havuç
5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı mayonez
1/2 limonun suyu
Tuz
Kırmızı biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI :
Mercimeği bir taşım kaynatıp, süzün Tekrar sıcak su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın
Havuçları rendeleyin, soğanı ince doğrayın, maydanoz ve dereotunu ince kıyın Malzemeyi mercimeğe karıştırın
Sosu için, mayonez, limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, tuz ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın
Sosu mercimeğe ilave edip karıştırın Patlıcanları ikiye bölün İçlerini boşaltın, kararmaması için hafifçe tuzlayın Mercimek salatasını içine doldurup servis yapın


Mevsim Salatası (2 Kişilik)

Malzemeler:
1/2 Kırmızı Lahana
1/2 Göbek Salata
1/2 Havuç
1 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Beyaz Peynir
1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Domates
Karabiber, Tuz
Krema için
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu


HAZIRLANIŞI :
Kırmızı lahanayı ve göbek salatayı geniş bir salata kabına doğrayıp havucu rendeleyin Mısır ve peyniri üzerine ekleyin Dilimlenmiş domateslerle süsleyin
Küçük bir kasede sıvıyağ ve limon suyunu çırparak sosu hazırlayın Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın

Mevsim Salatası (2) (4 kişilik)

Malzemeler:
1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz


HAZIRLANIŞI :
Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın Salatalığı ince dilimleyin
Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin Kırmızı lahanayı ince kıyın Domatesi dilimleyin
Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün

Pancar ve Armut Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
175 gr haşlanmış pancar,soyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş
2 orta boy armut
1/2 baş rezene, ayıklanıp ve doğranmış
1 demet suteresi, sapları ayrılmış
SOS:
1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı bal
1/2 çay kaşığı sirke
tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI :
İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt, ayçiçek yağı, bal ve sirkeyle karıştırın Tuz ve biberi ekleyip yeniden iyice karıştırın
Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün Küp şeklinde kesip sosa ekleyin Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın
Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin Bir salata kabına aktarıp servis yapın
SERViS ÖNERiLERi: Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak sunabilirsiniz
ALTERNATiF: Armut yerine elma kullanabilirsiniz Yoğurt yerine krema, rezene yerine de kereviz kullanabilirisiniz Suteresi yerine ise roka veya ıtırlı herhangi bir yeşillik mükemmel sonuç verir
DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir Bu yüzden ilk önce sosu yapın Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin
AŞÇININ ÖNERiSi: Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun



Peynirli Bahar Salatası (12 Parça)

Malzemeler:
1 kıvırcık marul
1 göbek marul
4-5 turp
2 demet roka
2 demet maydanoz
500 gr koyun peyniri
6 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
8 çorba kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI :
Marul, roka ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve süzülmesini bekleyin Marulu iri iri kıyın, Turbu rendeleyin Rokanın saplarını, maydanozun yapraklarını ayıklayın Marul ve turbu, bir kasede rokanın yarısı ile karıştırın
Maydanozu rokanın kalanı ile birlikte ince ince kıyıp karıştırınPeyniri dilimleyip mayda-nozlu karışıma bulayın
Küçük bir kasede sirke,tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırıp iyice çırpınMaydanozlu karışımın kalanını ekleyip tekrar karıştırın
Salata ve peynir dilimlerini servis tabağına alınÜzerinde sosu gezdirinPeynirli bahar salatasını değişik taze baharatlarla süsleyip servis yapabilirsiniz


Peynirli Salata (4 kişilik)

Malzemeler:
250 gr küçük boy domates (veya kiraz domates)
1 çay bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı fesleğen
Karabiber, Tuz
5 sap maydanoz


HAZIRLANIŞI :
Domateslerin saplı bölümünü bıçakla keserek çıkartın Bir çay kaşığıyla içlerini boşaltın
Domateslerin içini bir süzgeçte kaşıkla bastırarak süzün
Peynir, fesleğen, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı domates suyunu bir kapta karıştırın
Bu karışımı sıkma torbasına veya krema sıkacağına koyun, şekilli bir uçla domateslerin içini doldurun
Doldurulmuş domatesleri servis tabağına alın, üzerlerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın



Pideli Salata (4 Kişilik)

Malzemeler:
175 gr Pide
1 Yemek Kaşığı Tatlı Kırmızı Toz Biber
2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
400 gr Domates
350 gr Salatalık
1 Adet Kırmızı Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Demet Maydanoz
1 Sap Nane
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz
Acı Kırmızı Biber
Kimyon
200 gr Beyaz Peynir
8 Adet Biber Turşusu


HAZIRLANIŞI :
Pideyi 1/2 cm kalınlığında, 3 cm uzunluğunda parçalara kesin
Pide parçalarının üzerlerine kırmızı biber serpip sıvı yağın yarısını üstlerine gezdirin
Domatesleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkartın, etli kısmını küçük küçük kesin
Salatalağı da soyup aynı şekilde doğrayın
Soğanı soyun, kıyın Sarmısakları soyup ezin
Maydanozu yıkıyın, kurulayın ve yapraklarını koparın Nane yapraklarını da ince ince kıyın
Maydanoz, nane, domates, salatalık, soğan ve sarmısağı limon suyu, su ve sıvı yağ ile karıştırın
Tuz, acı kırmızı biber ve kimyon katın
Pide parçalarını fırın tepsisine dizin
Izgarada kıtır kıtır olana kadar kızartın
Servis yapacağınız zaman ekmekleri tabaklara dağıtıp üzerlerine salata koyun
Beyaz peyniri ufalayıp serpiştirin
Biber turşusunu en üste koyup pidelerin yumuşamaması için hemen servis yapın


Pirinç Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Su Bardağı Mısır
2-3 Domates
4-5 Sivribiber
1 Demet Maydanoz
1 Fincan Soya Yağı
1 Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı
1 Limon
1 Fincan ight Soya Sosu
Köri, Nane, Tuz


HAZIRLANIŞI :
Maydanozu kök tarafından 1 cm kadar kesip canlanması için su dolu bir bardağa yerleştirin Amerikan pirincini derin bir kaba yerleştirerek üzerine 3-5 parmak fazla olucak şekilde sıcak su ve bir kaşık tuz ilave edin Ara sıra karıştırarak ılıyıncaya kadar bekletin
Çiğ tane mısır kullanacaksanız, tuzlu suda haşlayıp tel süzgeçte suyunu iyice süzün, Mısırınız konserveyse açtıktan sonra yine iyice süzün Sivri biberlerin içini çıkarıp ince ince doğrayın Domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Pirinci sudan çıkartıp tel süzgeçe boşaltarak iyice yıkayıp, süzün Bir tencerede su kaynatın Pirinçlerin yapışmaması için, içine 1 fincan soyayağı ve tuz ekleyin Üzerine pirinçleri ilave ederek arada karıştırarak kapağını kapatmadan haşlayın Ocağı kapattıktan sonra 3-5 dakika bekletip suyunu süzün
Haşlanmış pirinçleri derin bir kaseye alın Bütün malzemeleri üzerine ekleyerek, pirinçleri kırmadan karıştırın Üzerini süsleyerek servis yapın


Salata Emil

Malzemeler:
2-3 sap kereviz
3 adet domates
2 adet çarliston biber
1 iri pancar
2 adet yumurta
1 tüp ançuez
5-6 adet yeşil zeytin
5-6 adet siyah zeytin
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
2 kahve kaşığı tuz
2 kahve kaşığı hardal
1 kahve kaşığından az karabiber


HAZIRLANIŞI :
Pancarı önce iyice yıkayın Daha sonra küçük küçük parçalar halinde kesin Domateslerin kabuklarını çıkarın ve dilim dilim kesin Sonra bu dilimleri de dörde bölün Biberlerin çekirdeklerini de çıkarıp ince ince kesin Yumurtaları katı haşlayın Kabuklarını soyun Yumurtaları halka halka kesin
Kereviz saplarını da ince ince kesin Yumurta ve ançuezi bir kenara ayırıp diğer malzemeyi karıştırın Zeytinleri de ilave ettikten sonra salatayı şeffaf bir kaba alın Üzerine ançuez ve yumurtaları koyun Zeytinyağı, sirke, tuz, hardal ve biberi bir kapta çırpın Sosu salataya karıştırıp servise sunun


Salatalık Sefası

Malzemeler:
3 adet salatalık
2 adet yumurta
1 dilim beyaz peynir
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
1 kase mayonez
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI :
Yumurtaları katı haşlayıp soyun Küçük küçük doğrayın Salatalıkları soyup, uzunlamasına ortadan ikiye kesin İç kısımları çay kaşığı yardımıyla çıkarın Salatalık içlerinin ince ince kıyıp mayonez ilave edin
Dereotu ve maydanozu kıyın Yumurtalarla beraber mayonezle karıştırın Beyaz peyniri ilave edin Karışımı salatalıkların içine doldurup servis tabağının içine dizin Arzunuza göre süsleyip servise sunun



Sarı Salata

Malzemeler:
3-4 adet orta boy haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 kahve fincanı mısır (haşlanmış)
3 adet taze soğan (ince kıyılmış)
Bir tutam dereotu (ince kıyılmış)
1 adet ince uzun havuç (ince dilimlenmiş)
1 çay kaşığı toz hardal
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI :
Patatesleri kuşbaşı doğrayın Diğer sebzeleri ilave edin Baharatları, sirkeyi, limon suyunu ve zeytinyağını güzelce çırpın
Derin bir kasede iyice harmanlayın Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servise sunun


Semizotu Salatası

Malzemeler:
1 küçük bağ semizotu
Yarım demet taze soğan
1 bardak pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı sivri biber
1 baş kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
3- 4 yemek kaşığı sirke
2-3 diş sarmısak
Arzu ettiğiniz miktarda hardal
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI :
Bulguru ayıklayıp yıkayın Bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun İnce kıyılmış bir baş soğanı ekleyerek ateşe koyun Soğanlar hafif sararınca içine 2 bardak su, tuz ilave edip kaynatın
Kaynadıktan sonra bir bardak bulguru ilave edin Ateşi kısıp bugurlar suyunu çekinceye kadar pişirin İyice soğutun Semizotlarını çok ince kıyın
Taze soğanı, kırmızı sivri biberi, doğranmış kornişon turşuyu katın Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın Salata tabağına alarak servise sunun
Sosun hazırlanışı: 1 kahve fincanı zeytinyağının içine 3-4 yemek kaşığı sirkeyi, 2-3 diş ezilmiş sarımsağı ve biraz hardalı ekleyin Yeteri kadar tuz ekleyerek salatanın üzerine dökün


Yeşil Salata (8 Kişilik)

Malzemeler:
100 gr Semizotu
1 Kıvırcık Marul
1 Kırmızı Soğan
100 gr Kurutulmuş Domates (hazır ürün)
50 gr Dana Jambon
100 gr Mantar
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
1 Çorba Kaşığı Kekik
6 Çorba Kaşığı Sirke


HAZIRLANIŞI :
Semizotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın Marulu yıkayıp ayıklayıin ve büyük parçalar halinde doğrayın
Semizotu ve marulu kapaklı bir kaba doldurup buzdolabında bekletin
Bu arada soğanı soyup halkalar halinde doğrayın Domates ve jambonu küçük küpler halinde doğrayın Mantarları ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın
Bir tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun mantarı ekleyip kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın Tavaya domatesi ekleyip kısa süre daha kavurun Tavadaki karışımı bir kaseye alıp kalan yağ, sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın Kasenin üzerini kapatarak buzdolabında bekletin
Servis yapmadan önce malzemelerin tamamını buzdolabından çıkarıp büyük bir servis kasesinde harmalayın
Dilerseniz salatanın üzerini maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyin
Öneri: Salatayı farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz Karalahana, turp ve salatalık gibi malzemeler salatanıza lezzet katar Ayrıca bir iki diş sarmısak salatanıza değişik bir tat verir


Ton Balıklı Makarna Salatası (2 Kişilik)

Malzemeler:
1 Küçük Kutu Ton Balığı
1 Su Bardağı Makarna
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Limon Suyu
5-6 Dal Dereotu,
Tuz, Karabiber, Tuz
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır


HAZIRLANIŞI :
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün Zeytinyağı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın
Diyet ton balığı, kıyılmış dereotu, haşlanmış mısır, karabiber, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın


Ton Balıklı Patates Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:

# 4 Orta boy patates
# 1 Baş kuru soğan
# 1 Büyük kutu ton balığı(160 gr)
# 1 Ufak kutu mısır
# Yarım limon suyu
# 1 Tatlı kaşığı pulbiber
# 1 Çay kaşığı karabiber
# 1 Yemek kaşığı kuru nane
# 1 Tatlı kaşığı domatesli,soğanlı çeşni
# Arzuya göre tuz


HAZIRLANIŞI :
Patateslerimizi haşlayıp,iri iri doğruyoruz Daha sonra ince ince piyazlık doğranmış soğanımızı ilave ediyoruz Ton balığımızın içinde yağ olduğu için yağ koymuyoruz Ton balığımızı yağıyla beraber ilave edip, mısır, çeşni, limon suyu ve baharatlarımızıda arzuya göre ekledikten sonra, malzemelerimizi karıştırıp, servise hazırlıyoruzİnanın çok lezzetli,pratik bir tariftir,misafirleriniz bayılacakAfiyet Olsun


Yumurtalı Kıvırcık Salata (6 Kişilik)

Malzemeler:
1 Kıvırcık salata, ince doğranmış
1 demet taze soğan, doğranmış
4 katı yumurta beyazı, ince doğranmış süslemek için
SOS:
4 sıcak katı yumurta sarısı
150 ml krema
1 çay kaşığı şeker 2 limonun suyu
tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI :
Sosu hazırlayın: Sıcak yumurta sarılarını biraz kaşık krema ile birlikte çatalla karıştırarak ezin Şekeri, limon suyunu ve kalan kremayı ekleyin Malzeme iyice karışıp sos pütürsüz olana dek çatalla çırpın Tuz ve biberle tatlandırın
Doğranmış kıvırcığı büyük bir salata kabına koyun Taze soğanları üstüne serpiştirin Sosu dökün
Sosun bütün salataya yayılması için iyice karıştırın, ince doğranmış vumurta beyazları ile süsleyip servis yapın
AŞÇININ ÖNERİSİ: Sosu, yumurta sanları sıcakken yapmak daha iyidir Daha yumuşak oldukları için kolayca ezilirler



Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2006   #2
Şengül Şirin
Varsayılan


Ramazan Yaklaşiyor Yemek Tariflerinizin Devam Etmesini çok Isterim
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.