![]() |
Peynirin Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirin FaydalarıVitamin deposu ve aşk iksiri: Peynir Peynirin içinde bulunan 'phenylethylamine' adlı bir kimyasal maddenin, kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne yoğun şekilde aşk sinyalleri gönderdiği ortaya çıktı ![]() Sabahları kahvaltıların vazgeçilmezi, akşamları ise rakının ve şarabın yanında keyfe hizmet eden peynir hakkında bilmeniz gerekenleri Touch İstanbul dergisinden Tuğba Yağız araştırdı: Peynir; protein, mineraller ve vitaminler bakımından zengin bir kaynak olup A, B ve E vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor içerir ![]() Özellikle beyaz peynir ve lor, protein açısından çok zengindir ![]() Kolesterol oranı düşük olan peynir, kolay hazmedilir ![]() ![]() KARAKTERİ DE İNSAN GİBİ 100 gram tam yağlı beyaz peynirde 260 kalori bulunurken, light beyaz peynirde 179 kalori bulunuyor ![]() ![]() Türkiye'de yaklaşık 200 çeşit peynir var ![]() ![]() Peynir tabağı hemen her tür şarabın yanında servis edilmesine rağmen, beyaz şarapla tüketilmek için daha uygundur ![]() ![]() ![]() ODA SICAKLIĞI GEREK Bilim adamları peynirin içinde bulunan "phenylethylamine" adlı bir kimyasalın kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiğini söylüyor ![]() ![]() Ambalajı açıldıktan sonra buzdolabına konulan peynirleri, hava ve nem ile temas etmeyecek şekilde saklamak gerekir ![]() Peynir yemeden önce aromasının ve tadının en belirgin şekilde ortaya çıktığı oda sıcaklığına getirilmesi önerilir ![]() DÜNYANIN EN PAHALI PEYNİRİ HANGİSİ? İsviçre ve Fransa peynirleriyle ünlü iki ülke olmasına rağmen, en pahalı peynir İspanya'da ![]() ![]() ![]() ![]() İDEAL PEYNİR TABAĞI İÇİN İdeal bir peynir tabağı hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar şunlar: Peynirler üçgen kesilmeli ve sivri uçları tabağın dışına bakacak şekilde yerleştirilmeli ![]() ![]() Layığına uygun bir peynir tabağının olmazsa olmaz peynirleri: Taze peynir, koyun veya keçi peyniri, Brie ya da Camembert gibi beyaz küflü yumuşak peynirler, Gouda, emmental gibi kırmızı küflü yumuşak peynirler, parmesan, rokfor ve gorgonzoladır ![]() Peynirin yanında; taze, esmer, gevrek kıvamında kabuklu ekmekler tercih edilmelidir ![]() İtinayla seçilmiş bir şarabın yanı sıra peynir tabağına eşlik edebilecek ürünleri ise; kraker, peksimet ya da, ceviz, badem gibi çeşitli kuruyemişler; incir ve üzüm gibi meyveler; maydanoz, rezene gibi yeşillikler olabilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|