Muhyiddin İbn Arabi'den Her Gün Ve Geceye Ayrı Dualar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhyiddin İbn Arabi'den Her Gün Ve Geceye Ayrı DualarBu dualari okuyanlara başlıca şu tavsiyeler de bulunmuşlardır “Bu duaların” çok büyük faydalar sağlayacağına şüphesiz inanmalarını yani hulûs-û kalb sahibi olmalarını, halis samimi niyet etmelerini (Allah için okumalarını), abdestli olmalarını, kıbleye yönelerek, belli vakitlerde özellikle de duaların manaları üzerinde tefekkür ederek, içtenlikle ihlasla okumalarını söylemişlerdir ![]() ---------------------------------------------------------- PAZARTESİ Gündüz Duasının Türkce Okunusu Bismillâhirrahmânirrahîym Allâhumme innî es’eluke’nnûra ve’l-hudâ Ve’l-edebe fîıktida Ve eûzu bike min şerri nefsî Ve min şerri kulli kâtıinyaktaunî anke Lâ ilâhe illâ ente kaddis nefsî mineşşubuhative’l ahlâkısseyyiat Ve’lhuzûzi ve’l-ğafelati Vec’alnî abdenmutıy’an leke fî cemiy’ il hâlâti Ya Aliymu allimnî min ilmike![]() Ya Hakiymu eyyidnî bihukmike Ya Semiy’u esmi’nî minke,Ya Basiyru bassırnî fî alâike Ya Habiyru fehhimnî anke YaHayyu ehyinî bizikrike Ya Muriydu hallis iradetî bikudretikeve azametike İnneke alâ kulli şey’in kadiyr Allâhumme innîes’eluke billâhûti zittedbiyr Ve’nnâsûti zitteshiyr Vel aklizitte’siyr El muhiyti bil kulli ve’lcumleti vettafsılî fî’ttasvîrivettakdîri ilâhî es’eluke bizatike’lletî lâ tudreku velâ tudrek ![]() Ve biehadiyyetike’lletî men tevehheme fîha’lmeiyyete fekad eşreke Ve bi’ihâtatikelletî men zanne fî ezeliyyetiha ğayrenfekad efike Ve min nizâmil’ihlâsı fekad infekke Ya mensulibe anhu tenziyhen ma lem yekun fî kıdemihi Ya menkaddere an kulli şey’in bi’ihâtatihi ve azametihi Ya menebreze nura vucûdihi min zulmeti ademihi Ya men savvereeşhâsa’l-eflaki bima evdeahu min ilmihi fî kalemihi Ya mensarrefe ahkâmehu biesrâri hikemihi unâdiyke’stiğâsete be’îdin likariybin Ve etlubuke talebe muhibbin lihabiybin Vees’eluke suâle mud’tarrin limucîbin Es’eluke allâhumme ref’ahicâbilğaybi Ve halli ikaâli’lvehmi ve’rraybi Allâhummeehyinî bike hayâten vacibeten Ve allimnî minke ilmenmuhiytan biesrari’l-ma’lumati Veftah lî bikudretike kenzelcenneti vel’arşi vezzâti Ve’mhaknî tahte envâri’ssıfâti Vehallısnî bi minnetike min cemiy’il kuyûdi’lmu’kıdati ![]() Subhâneke tenzîhan subbuhun tenezzehe an simâti’l-hudûsi ve sıfâti’nnaksi Kuddûsun tetahhere min eşbahi’zzemmi vemûcibâ’tirrafdı Subhâneke e’cezte kulle talibin anil vusûliileyke illâ bike Subhâneke lâ ya’lemu men ente sivake![]() Subhâneke ma ekrabeke me’a tereffu’i ulâke Allâhummeelbisnî subhate’l-hamdi ve reddinî biridâi’l-izzi ve tevvicnî bitaci’l celali ve’lmecdi Ve cerridnî an sıfatî zevâti’l hezlive’lciddi Ve hallısnî min kuyûdi’l addi ve’lhaddi vemubaşereti’l hılafi ve’nnaksı ve’zzıddı bimennike İlâhî ademîbike aynu’lvucûdi ve bekaî meake aynu’l-ademi Fe ebdilnîmekane tevehhumi vucûdî meake bi tahkıykı adamî bike ![]() Vecme’a şemlî bi’istihlâkî fiyke Lâ ilâhe illâ ente tenezzehteanilmesîli Lâ ilâhe illâ ente teâleyte aninneziyri Lâ ilâhe illâente isteğneyte anil veziyri ve’lmuşiyri Lâ ilâhe illâ ente yaEhadu ya Samedu Lâ ilâhe illâ ente bike’l vucûdu velekessucûdu Ve ente’l-hakku’l ma’bûdu Euzubike minnî vees’eluke zevâlî annî Ve estağfiruke min tekıyyetin tub’idu vetudnî ve tusmî ve tuknî Entel vâdiu ve’rrâfiu ve’l mubdiu velkatıu vel muferriku vel câmiu Yâ Vâdiu ya Râfiu ya Mubdiuya Kâtıu ya Muferriku ya Camiul’iyazel iyâze’l-ğiyâse’l-ğiyâse ya İyâzî ya Ğıyâsî ennecâten necâtel melâzel melâze Yamen bihi necâtî ve melâzî es’eluke fîma seeltuke ve etevesselu ileyke bimukaddimetil vucûdil evveli Ve nûrilekmeli ve rûhil hayâtil efdali Ve bi-satırrahmetil ezeli Vesemâilhuluki’l ecellissabikı birrûhi velfadli Ve’lhâtimi bissûretivel ba’si Vennûri bi’lhidâyeti ve’lbeyâni Verrahmeti bil’ilmivettemkiyni vel’emâni muhammedini’l mustafâ Ve’rrasûli’lmuctebâ ve’ssafiyyu’l-murtaza vennebiyyil muktedâ sallallâhu aleyhi ve alâ alihi ve sahbihi ve selleme tesliymen kesiyra ilâ yevmiddiyn velhamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() PAZARTESİ Gündüz Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym Allah’ım! Senden nur ve hidayet, uymada edep istiyorum Nefsimin şerrinden ve beni senden koparan herkoparıcının şerrinden sana sığınırım İlahlar yoktur ancakSen varsın Nefsimi şüphelerden, kötü ahlaktan, maddihazlardan, gafletlerden arındır Beni, her durumda sana itaateden bir kul eyle ![]() Ey bilen! Bana ilminden öğret Ey hüküm ve hikmetsahibi! Beni hüküm ve hikmetinle destekle Ey işiten! Banakendinden duyur Ey gören! Bana nimetlerini göster Ey herşeyden haberdar! Bana kendini anlat Ey diri! Beni zikrinledirilt Ey irade sahibi! Kudretin ve azametinle irademi arındır![]() Muhakkak senin her şeye gücün yeter ![]() Allah’ım! Senden tedbir sahibi bir lahut, musahhar kılınmış bir nasut, etkili, külli, mücmeli ve mufassalı tasvir ve takdirde kuşatan bir akıl istiyorum ![]() İlahi! İdrak edilmeyen, terk edilmeyen zatınla, beraberlik vehmedenin şirke gireceği tekliğinle, ezeliliğinde başkasının varlığını zannedenin iftira ettiği, ihlas nizamından ayrılacağı kuşatıcılığınla senden istiyorum ![]() Ey kadimliğiyle beraber olmayan şeylerin kendisinden tenzih edilen! Ey ihatası ve azametiyle her şeyi takdir eden! Ey varlık nurunu adem zulmetinden çıkaran! Ey kalemine yerleştirdiği ilmiyle feleklerin şahıslarını tasvir eden! Ey hikmetlerinin sırlarıyla hükümlerini uygulayan! Uzak olanın yakın olandan yardım istemesi gibi sana sesleniyorum ![]() Sevenin sevgilisini istemesi gibi seni istiyorum Muhtaçolanın icabet edenden dilenmesi gibi senden istiyorum ![]() Allah’ım! Senden gayp perdelerinin kaldırılmasını, vehim ve şüphe sarığının çözülmesini istiyorum Allah’ım! Beni,zorunlu bir hayat bahşederek kendinle dirilt Bana,malumatların sırlarını kuşatan bir ilim öğret kendinden ![]() Kudretinle bana cenneti, arşı ve zatı aç Sıfatların nurlarıaltında beni sil Beni düğümleyen tüm bağlardan lütfunlakurtar Sen münezzehsin Apaydınlık bir tenzih Sonradanolmalık özelliklerinden ve eksiklik sıfatlarından berilik bir kutsilik sahibisin ki, yergi şüphelerinden ve reddedilme gereklerinden uzaksın Sen münezzehsin Sana ulaşmakisteyenlerin tümü, seninle olmaksızın sana ulaşmaktan acizdir Sen münezzehsin, senin kim olduğunu sendenbaşkası bilemez Sen münezzehsin, yüceliğine rağmen nekadar da yakınsın ![]() Allah’ım! Bana hamd elbisesini giydir, izzet ridasıyla üzerimi ört, başıma celal ve ululuk tacını geçir Şaka veciddiyet zatlarının sıfatlarından beni arındır Sayı ve sınırkarşıtlarından, farklılık ve eksiklik içinde olmaktan lütfunla beni kurtar ![]() İlahi! Seninle yok olmam varlığını aynı, seninle baka bulmam yokluğun aynıdır Seninle yok oluşumugerçekleştirmek suretiyle seninle beraber varlığımı vehmetme mekanından uzaklaştır beni Sende yok etmeksuretiyle beni derle, topla Senden başka ilah yoktur![]() Benzerden, benzerlikten münezzehsin Senden başka ilahyoktur, denk olmaktan münezzehsin sen yüceler yücesisin ![]() Senden başka ilah yoktur, yardımcı ve danışmandan müstağnisin Senden başka ilah yoktur![]() Ey Ahad! Ey samed! Senden başka ilah yoktur, varlık seninledir ve secdeler sanadır Sen Hak mabudsun Bendensana sığınırım ve kendimden zeval bulmayı istiyorum senden Seni uzaklaştıran, beni yakınlaştıran, seni ululayanve beni gizleyen bir takiyyeden dolayı senden bağışlanma diliyorum Alçaltan, yükselten, yoktan, örneksiz var eden,kesen, ayıran ve toplayan sensin ![]() Ey alçaltan! Ey yükselten! Ey yoktan, benzersiz var eden! Ey kesen! Ey ayıran! Ey toplayan! Sana sığınıyorum ![]() Sana sığınıyorum Senden yardım istiyorum, senden yardımistiyorum ![]() Ey sığınağım! Ey sığınağım! Kurtar! Kurtar! Beni himayene al! Beni himayene al Ey kurtuluşumun sebebi vesığınağım! Senden istediğim şeyleri isterken, ilk varlığın öncüsünü, en mükemmel nuru, en üstün hayatın ruhunu, ezeli rahmetin yayıcısını En ulu ahlakın semasını, ruh vefazilet öncüsünü, suret ve gönderiliş hatemini, hadiyat ve beyanla gönderileni, ilim, temkin ve eman rahmetini, Muhammed Mustafa’yı, seçilmiş Rasulu, razı olunmuş safiyi, önder Nebiyi vesile kılıyorum ![]() Allah’ım! Ona, ehlibeytine, ashabına kıyamet gününe kadar salât ve selam et Alemlerin rabbi olan Allah’ahamdolsun ![]() ------------------------------------------------------ Pazartesi gece duasi Bismillâhirrahmânirrahîym İlâhî vesia ilmuke kulle ma’lûm Ve ehatat hubretukebâtıne kulle mefhûmin ve tekaddeste fî ulâke an kulle mezmûmin ilâ yevmiddiyn ve’l hamdu’llahi rabbi’l alemiyn tesamet ileyke’l himamu Ve saide ileyke’l kelimu Entelmuteâlî fî sumuvvike Feakrabu meâricinâ ileyke’ttenezzuluve ente’l-muteazzizu fî uluvvike Fe eşrefu ahlakınaileyke’ttenezzulu Zaharte fî kulli bâtınin ve zâhir Ve dumteba’de kulli evvelin ve âhir Subhaneke lâ ilâhe illâ entesecedet li-azametike’l-cibahu Ve tene’ammetbizikrikeşşifâhu Es’eluke bi’ismikel aziymillezî ileyhisumuvvu kulli muterakun Ve minhu kabûlu kulli mutelakkin![]() Sirren tetlubunî fîhi’l himamu’l aliyyetu Ve tenkadu ileyyefîhi’l enfusu’l ebiyyetu Ve es’eluke rabbî en tec’ale sullemîileyke’ttenezzule ve mi’racî ileyke’ttehaddu’a ve’ttezellule ![]() Ve’knufnî biğâşiyetin min nûrike tekşifu lî bihâ kulle mestûrin ![]() Ve tehcubunî an kulli hâsidin ve meğrûrin Ve heblî hulukaneseu bihi kulle halkın Ve ekdî bihi kulle hakk, kema ve si’atekulle şey’in rahmeten ve ilmen Lâ ilâhe illâ ente yâ hayyu yâkayyumu Rabbi rabbinî bi-latıyfî rubûbiyyetike terbiyetemuftekirin ileyke lâ yestağnî anke ebeden Ve râkıbnî biayniinâyetike bi-murâkabetin tehfazunî an kulli târikin yetrukunî bi-emrin yesû’ûnî fî nefsi ev yukeddiru aleyye vaktî ve hissî ![]() Ev yektubu fî levhin hattan mine’l-hutûti verzuknî râhete’lunsi bike ve rakkınî ilâ makami’l-kurbi minke ve ravvih rûhî bi-zikrike ve reddidnî beyne rağabin fîke ve rehebin minke ![]() Ve reddinî biridâi’rrıdvâni ve evridnî mevâride’l kabûli ve heblî fîyke rahmeten minke telummu bihâ şe’asî ve tukemmilu biha naksıy Ve tukavvimu ivecî Ve terudduşâridî Ve tehdî hâirî Fe inneke rabbu kulli şey’in vemurebbiyih Rahimte’zzevate ve refe’ate derecâte Fe innekurbeke rûhu’l ervâhu Ve reyhânu’l efrâh Ve unvânu’l felâh![]() Ve râhatu kulli murtahi Tebârekte rabbe’l erbâbi Vemu’atikarrikabi Ve kâşife’l azâbi Vesi’ate kulle şey’inrahmeten ve ilmen Ve ğaferte’zzunûbe hanânen ve hilmen![]() Ve ente’l ğafûru’rrahiymu’l-haliymu’l-aliymu’l-aliyyu’l aziymu ![]() Ve sallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ecmaiyn ![]() PAZARTESİ Gece Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym İlâhi! İlmin her malumu kuşatmıştır Haberdarlığın heranlaşılanın batınını ihata etmiştir Yüceliğinde din gününekadar her zemm edilenden münezzehsin Alemlerin rabbiolan Allah’a hamdolsun ![]() Himmetler sana yükselir Sözler sana çıkar Senululuğunda aşkınsın Sana yükselişlerimizin en yakınıtenezzüldür ve sen yüceliğinde erişilmezsin Sana karşıtakındığımız en şerefli ahlak zelilliktir Her batında ve zahirdezuhur ettin Her evvelden ve ahirden sonra daima varsın![]() Sen münezzehsin İlahlar yoktur Ancak sen varsın Sendenbaşka ilah yoktur Alınlar senin azametine secde eder![]() Dudaklar senin zikrinle nimetlenir Her özlem sahibininyükseldiği en büyük isminle senden istiyorum Dile getirilenher isteğin kabulü de ondandır Bana bir sır ver ki yüksekhimmetler onu bende arasın Onurlu nefisler ondan dolayıbana uysun ![]() Rabbim! Senden istiyorum ki, sana yükseliş merdivenimi tenezzül, sana miracımı boyun eğiş ve zelillik kılasın Beninurundan bir örtüyle bürü Böylece her örtülü bana açılsın![]() Beni de her kıskanandan ve gururludan perdelesin Banaöyle bir ahlak ver ki bütün mahlukatı kucaklayayım onunla ![]() Onunla her hakkı vereyim Tıpkı senin her şeyi rahmet veilimle bürümen gibi ![]() Senden başka ilah yoktur Ey daima diri ve her şeyeegemen olan! Rabbim! Beni rablığının lütfu ile terbiye et Birterbiye ki beni sana muhtaç bıraksın ve ebediyen senden müstağni kılmasın Beni inayet gözüyle murakabe et ki bananefsim itibariyle kötülükle ilişmek isteyen veya vaktimi ve duygumu bulandıran veya levhte bana bir satır yazmak isteyen herkesten korusun Beni seninle ünsiyet kurmarahatlığıyla rızıklandır Beni sana yakınlık makamına yükselt![]() Ruhumu zikrinle huzura kavuştur Beni sana umut bağlamakve senden korkmak arasında gidip gelen yap Bana rızagömleğini giydir Beni kabul mekanlarına girdir Senin içindesenden bana bir rahmet bahşet Onunla dağınıklığımderlensin, eksiklerim tamamlansın Eğriliklerim doğrulsun![]() Kaçaklarım geri gelsin Şaşkınlarım yolunu bulsun Çünküsen her şeyin Rabbi; terbiye edicisisin Zatlara rahmet ettin,dereceleri yükselttin Sana yakınlık ruhların rahatıdır,sevincin reyhanıdır Rahata eren herkesin dinlencesidir![]() Ey terbiye edenlerin Rabbi! Boyunları emrine ram eden! Azabı gideren Sen yücesin Rahmetin ve ilminle her şeyikuşattın Şefkatin ve hilminle günahları bağışladın Sen çokbağışlayansın, Rahimsin, Halimsin, Alimsin, Alâsın, yüceler yücesisin, azamet sahibisin, ulusun ![]() Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, Onun ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun -------------------------Sali Gündüz Duası Bismillâhirrahmânirrahîym Rabbi edhılnî fî lucceti bahri ehadiyyetike Ve tamtâmitemmi vâhidiyyetike ve kavvinî bikuvveti satveti sultâni ferdâniyyetike Hatta ehruce ilâ fedâi siati rahmetike Ve fîvechî le meânu berkıl kurbi min esâri rahmetike Muhâbenbiheybetike Kaviyyen bi kuvvetike Azîzen bi izzetike![]() Muânen bi inâyetike Muazzizen bi bita’zîmike Mubeccelenmukerremen bita’liymike ve tezkiyetike Ve elbisnîhıla’elizzeti velkabûli Ve sehhil liye menâhice’l-vuslati velvusûli Ve tevvicnî bitâcil kerâmeti vel vekaari Ve ellif beynîve beyne ahbâbike fî dâriddunyâ ve dâril karâri Verzuknîmin nûri ismike satveten ve heybeten hattâ tenkaade ileyyel kulûbu vel’ervâhu Ve tahda’a ledeyyel nufûsu vel’eşbâhu![]() Ya men zellet lehu rikabu cebâbireti Ve hada’at ledeyhia’nâkul ekâsireti Ya mâlike’ddunya vel âhireti Lâ melce’e velâ menca minke illâ ileyke Ve lâ iânete illa bike Ve lâ ittikaleilla aleyke İdf’a annî keyde’l-hâsidîne Ve zulumati şerrilmu’anidiyne Vahminî tahte surâdikati izzetike Ya ekremelekremiyne İlâhî eyyid zahirî fî tahsîli meradıyke Ve nevvirkalbî ve sirrî li-littılaı alâ menahıci mesâiyke İlâhi ve seyyidîkeyfe usaddu an babike bi heybetin minke ve kad ve radtuhu alâ sikatin bike ve keyfe tueyyisunî min atâike ve kad eredtenî bi-duâike Veha ena abduke mukbilun aleykemultecîun ileyke bâid beynî ve beyne a’dâî kema bâadte beynel meşrıkı vel mağribi Va’tıf ebsarehum ve zelzilakdâmehum ve aşğılhum annî ve nuri kudsike ve celali mecdike feinneke entallâhul mu’tî celâilenniamil mubecceli’lmukerremi ihfaznî bicelâli kudsike ve mecdike inneke entallâhu lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şeriyke leke ve neşhedu enne muhammeden abduke ve rasûluke ve safiyyuke ve halîluke limen nâcâke biletâifi’r-ra’feti ve’rrahmeti [merreteyn / iki defa] ya hayyû ya kayyum ya kâşife esrâri’lmeârifi vel’ulûmi Ve sallallâhu alâ seyyidiynâmuhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ecmaiyn subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasîfûn ve selâmun alelmurseliyn velhamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() SALI Gündüz Duasının Türkçe Anlamı Bismillâhirrahmânirrahîym Rabbim! Beni tekliğinin denizinin derinliğine, birliğinin kabaran dalgalarına sok Ferdaniyetinin, egemenliğinin,satvetinin kuvvetiyle beni güçlendir ki rahmetinin genişliğinin fezasına yüzümde rahmetinin izinden kaynaklanan yakınlık yıldırımları parlayarak çıkayım Heybetinle heybetkazanayım Kuvvetinle kuvvetleneyim İzzetinle galipgeleyim İnayetinle gözetileyim Azametinle aziz olayım![]() Öğretmen ve tezkiyenle ikrama nail olmuş üstün olayım ![]() İzzet ve kabul hilatini üzerime giydir Vuslat ve kavuşmayollarını bana kolaylaştır Keramet ve vakar tacını başımageçir Dünya yurdunda ve sürekli kalış yurdunda benimlesevdiklerini kaynaştır İsminin nurundan bana öyle bir satvetbahşet ki kalpler ve ruhlar peşimden gelsin Nefisler vebedenler önümde boyun eğsin ![]() Ey, zorbaların önünde boyun eğdiği! Huzurunda kisraların eğildiği! Ey dünya ve ahiret hükümdarı! Senden sadece sana sığınılır, senden sadece seninle kurtulunur ![]() Yardım ancak sendendir Sadece sana güvenilir Hasetçilerintuzağını benden uzaklaştır ve inatçıların kötülüklerinin karanlıklarını ![]() Ey kerem sahiplerinin en kerimi! Beni izzetinin gölgesinde himaye et ![]() İlahi! Senin rızanı elde etme hususunda zahirimi destekle Senin fiillerinin yollarına muttali olmam için kalbimive sırrımı nurlandır ![]() İlahi! Efendim! Senden umduğunu bulmadan kapından nasıl alıkonabilirim; oysa ben sana güvenerek kapına geldim ![]() Senin kapında bağışından nasıl ümidimi kesebilirim ki, benden sana dua etmemi isteyen sensin! İşte ben senin kulunum, sana yöneldim, sığındım Beni düşmanlarımdanuzak tut Tıpkı doğu ile batıyı birbirinden uzaklaştırdığın gibi![]() Onların gözlerini al, ayaklarını kaydır, kutsiyetinin nuruyla, ululuğunun celaliyle onları benden alıkoy Çünkü görkemlinimetleri verensin, bağışlayansın, ikram edensin Kutsiyetininve ululuğunun celaliyle beni koru Çünkü sen kendisindenbaşka ilah olmayansın Sen birsin, ortağın yoktur![]() Şahitlik ederiz ki Muhammed senin kulun, Rasulun, safin ve halilindir Şefkat ve rahmet lütuflarıyla sana münacatedenlerin dostudur ![]() Ey daima diri, ey her şeye egemen olan! İrfan ve ilim sırlarının üzerindeki perdeyi kaldır ![]() Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun ![]() Senin izzet sahibi rabbin, onların isnat etmekte oldukları vasıflardan yücedir, münezzehtir Gönderilen bütünRasullere selam olsun Alemlerin Rabbi olan Allah’ahamdolsun ![]() ---------------------------------------------------------- Sali Gündüz Duası Bismillâhirrahmânirrahîym Rabbi edhılnî fî lucceti bahri ehadiyyetike Ve tamtâmitemmi vâhidiyyetike ve kavvinî bikuvveti satveti sultâni ferdâniyyetike Hatta ehruce ilâ fedâi siati rahmetike Ve fîvechî le meânu berkıl kurbi min esâri rahmetike Muhâbenbiheybetike Kaviyyen bi kuvvetike Azîzen bi izzetike![]() Muânen bi inâyetike Muazzizen bi bita’zîmike Mubeccelenmukerremen bita’liymike ve tezkiyetike Ve elbisnîhıla’elizzeti velkabûli Ve sehhil liye menâhice’l-vuslati velvusûli Ve tevvicnî bitâcil kerâmeti vel vekaari Ve ellif beynîve beyne ahbâbike fî dâriddunyâ ve dâril karâri Verzuknîmin nûri ismike satveten ve heybeten hattâ tenkaade ileyyel kulûbu vel’ervâhu Ve tahda’a ledeyyel nufûsu vel’eşbâhu![]() Ya men zellet lehu rikabu cebâbireti Ve hada’at ledeyhia’nâkul ekâsireti Ya mâlike’ddunya vel âhireti Lâ melce’e velâ menca minke illâ ileyke Ve lâ iânete illa bike Ve lâ ittikaleilla aleyke İdf’a annî keyde’l-hâsidîne Ve zulumati şerrilmu’anidiyne Vahminî tahte surâdikati izzetike Ya ekremelekremiyne İlâhî eyyid zahirî fî tahsîli meradıyke Ve nevvirkalbî ve sirrî li-littılaı alâ menahıci mesâiyke İlâhi ve seyyidîkeyfe usaddu an babike bi heybetin minke ve kad ve radtuhu alâ sikatin bike ve keyfe tueyyisunî min atâike ve kad eredtenî bi-duâike Veha ena abduke mukbilun aleykemultecîun ileyke bâid beynî ve beyne a’dâî kema bâadte beynel meşrıkı vel mağribi Va’tıf ebsarehum ve zelzilakdâmehum ve aşğılhum annî ve nuri kudsike ve celali mecdike feinneke entallâhul mu’tî celâilenniamil mubecceli’lmukerremi ihfaznî bicelâli kudsike ve mecdike inneke entallâhu lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şeriyke leke ve neşhedu enne muhammeden abduke ve rasûluke ve safiyyuke ve halîluke limen nâcâke biletâifi’r-ra’feti ve’rrahmeti [merreteyn / iki defa] ya hayyû ya kayyum ya kâşife esrâri’lmeârifi vel’ulûmi Ve sallallâhu alâ seyyidiynâmuhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ecmaiyn subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasîfûn ve selâmun alelmurseliyn velhamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() SALI Gündüz Duasının Türkçe Anlamı Bismillâhirrahmânirrahîym Rabbim! Beni tekliğinin denizinin derinliğine, birliğinin kabaran dalgalarına sok Ferdaniyetinin, egemenliğinin,satvetinin kuvvetiyle beni güçlendir ki rahmetinin genişliğinin fezasına yüzümde rahmetinin izinden kaynaklanan yakınlık yıldırımları parlayarak çıkayım Heybetinle heybetkazanayım Kuvvetinle kuvvetleneyim İzzetinle galipgeleyim İnayetinle gözetileyim Azametinle aziz olayım![]() Öğretmen ve tezkiyenle ikrama nail olmuş üstün olayım ![]() İzzet ve kabul hilatini üzerime giydir Vuslat ve kavuşmayollarını bana kolaylaştır Keramet ve vakar tacını başımageçir Dünya yurdunda ve sürekli kalış yurdunda benimlesevdiklerini kaynaştır İsminin nurundan bana öyle bir satvetbahşet ki kalpler ve ruhlar peşimden gelsin Nefisler vebedenler önümde boyun eğsin ![]() Ey, zorbaların önünde boyun eğdiği! Huzurunda kisraların eğildiği! Ey dünya ve ahiret hükümdarı! Senden sadece sana sığınılır, senden sadece seninle kurtulunur ![]() Yardım ancak sendendir Sadece sana güvenilir Hasetçilerintuzağını benden uzaklaştır ve inatçıların kötülüklerinin karanlıklarını ![]() Ey kerem sahiplerinin en kerimi! Beni izzetinin gölgesinde himaye et ![]() İlahi! Senin rızanı elde etme hususunda zahirimi destekle Senin fiillerinin yollarına muttali olmam için kalbimive sırrımı nurlandır ![]() İlahi! Efendim! Senden umduğunu bulmadan kapından nasıl alıkonabilirim; oysa ben sana güvenerek kapına geldim ![]() Senin kapında bağışından nasıl ümidimi kesebilirim ki, benden sana dua etmemi isteyen sensin! İşte ben senin kulunum, sana yöneldim, sığındım Beni düşmanlarımdanuzak tut Tıpkı doğu ile batıyı birbirinden uzaklaştırdığın gibi![]() Onların gözlerini al, ayaklarını kaydır, kutsiyetinin nuruyla, ululuğunun celaliyle onları benden alıkoy Çünkü görkemlinimetleri verensin, bağışlayansın, ikram edensin Kutsiyetininve ululuğunun celaliyle beni koru Çünkü sen kendisindenbaşka ilah olmayansın Sen birsin, ortağın yoktur![]() Şahitlik ederiz ki Muhammed senin kulun, Rasulun, safin ve halilindir Şefkat ve rahmet lütuflarıyla sana münacatedenlerin dostudur ![]() Ey daima diri, ey her şeye egemen olan! İrfan ve ilim sırlarının üzerindeki perdeyi kaldır ![]() Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun ![]() Senin izzet sahibi rabbin, onların isnat etmekte oldukları vasıflardan yücedir, münezzehtir Gönderilen bütünRasullere selam olsun Alemlerin Rabbi olan Allah’ahamdolsun ![]() ------------------------------------------------------ SALI Gece Duası Bismillâhirrahmânirrahîym İlâhî enteş şediydul batşi Eliymul ahzi Aziymul kahrilmuteâlî anil ezdâdi ve endâdi Vel munezzihi anissahibeti velevlâdi Şa’nuke kahrul a’dâi ve kam’ul cebbârîn Temkurubimen teşâu ve ente hayrul mâkiriyn Es’eluke bismikellezîehazte bihinnevâsî Ve ehracte bihi minessayasî Ve kazeftebihirru’be fî kulûbil a’dâi Ve eşkayte bihi ehleşşekâi Entumiddenî birakiykatin min rekaiki ismikeşşedîydi Tesrî fîkuvâyel cuz’iyyeti vel külliyyeti hattâ etemekkene min fi’ali ma uriydu Felâ yesilu ileyye zulmu zâlimin bisûin ve lâ yestûaleyye mutekebbirun bicevrin Vec’al ğadabî leke ve fîkemakrûnen biğadabike linefsike Ve etmis alâ vucûhi a’dâîvemsah’hum alâ mekânetihim veşdud alâ kulûbihim vadrib beynî ve beynehum bisûrin’llehu, bâbun batınuhu, fihirrahmetu ve zâhiruhu, min kıbelihi el azâbu inneke şedîydul batşi eliymûl ahzi Ve kezâlike ahzu rabbike izâehazel kurâ ve hiye zâlimetun inne ahzehu eliymun şediydun Rabbi eğninî bike ammen sivake ğanâen yuğnînîğâyetel ğınâ an külli hazzin yed’ûnî ilâ zâhiri külli halkin ev bâtini emrin ve belliğnî ğâyete teysiyri Verfa’nî ilâ sidretimuntehâye Ve’eşhidnî kevnel vucûdi devriyyen vesseyrikevriyyen hattâ uâyine sirrettenziyle ilâ ennihayati velavdi ilâ’l-bidayati hattâ yenkatıal kelamu ve teskune hareketullâmi ve tümhâ annî nuktau’l-ğayni ve yeûdel vahidu ilâ’l-isneyni ![]() İlâhî yessir aleyye bissirrillezî yessertehu alâ kesiyrin min evliyâike teysiyren yu’cimu annî ğayme ğanâiy ve eyyidni fî zâlike kullihi binûrin şa’şeaniyyi bihatfin yahtifu basara külli hâsidin minel cinni vel insi ve heblî meleketel ğalabeti likülli makamin Ve eğninî ammen sivake ğinâen yusbitu fakrîileyke innekel ğaniyyu’l-hamiydu El veliyyul-meciydul -kerimur-reşiyd Ve sallallahu alâ seyyidina muhammedin veâlihi ve sahbihi ecmaiyn Kale eş-şeyhu teğammedehullâhubiğufrânihi Ve eskenehu e’lâ ğurafi cinânihi: Zahare aleyyeşeyhâni muhibâni fîl halveti fî cebelil fethi senete aşrin ve sitti mietin fe kâle ehaduhuma: Ervi anni ilâ külli tâlibin sâdikın ve ilâ külli murîydin muvâfık ![]() SALI Gece Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym İlahi! Senin baskının şiddetli, yakalaman elem vericidir ![]() Kahrın azimdir Zıtlardan ve eşlerden yücesin Eş veçocuktan münezzehsin Düşmanları kahretmek, zorbalarıezmek senin şanındır Dilediğine tuzak kurarsın, sen tuzakkuranların en iyisisin Kimi perçemlerden yakalayıpmüstahkem kalelerden çıkardığın, düşmanların yüreklerine korku saldığın, bedbahtları mutsuz kıldığın ismin hakkı için senden istiyorum Şiddetle yakalan isminin kullarından birinibana yardım olarak gönder ki benim cüzi ve külli kuvvetlerime sirayet etsin, böylece istediğimi yapabileyim ![]() Hiçbir zalimin zulmü bana ilişmesin, hiçbir zorba zulümle beni korkutmasın Öfkemi senin için, seninle ve senin öfkenlebirlik kıl Düşmanlarımın yüzünü ört, onları oldukları yerdebaşka varlıklara döndür Kalplerini bağla Benimle onlararasına bir sur çek Bu surun bir kapısı olsun İçi rahmet, dışıise yönelenlere azap olsun Çünkü senin baskının şiddetli veyakalaman elem vericidir ![]() “Rabbin, haksızlık eden memleketleri (onların halkını) yakaladığında, onun yakalayışı işte böyle (şiddetlidir) ![]() Muhakkak onun yakalaması pek elem vericidir, pek çetindir!” Rabbim! Beni seninle müstağni kıl ki, senden başkasına muhtaç olmayayım Bana öyle bir zenginlik ver ki hiçbirhazza ihtiyaç duymayayım Beni her mahlukun zahirine veyabatınına çağıran bir şeye meyletmeyeyim Benikolaylaştırılmışlığın en son noktasına ulaştır Beni sidre-imünteha’ma vardır Varlığın devirselliğine, seyrinküreselliğine şahit kıl, ta ki tenzilin sonlara gelişinin, başlangıçlara dönüşünün sırrını göreyim Ki kelam kesilsin,“lam”ın hareketi dursun, benden “gayn”ın noktası düşsün, bir ikiye dönsün ![]() Allah’ım! Bir çok velin için kolaylaştırdığın sırrınla benim için de kolaylaştır Öyle bir kolaylaştırma ki, müstağniliğiminbulutunu dağıtsın Bunların tümünde parıldayan bir nurlabeni destekle Bu nur cinlerden ve insanlardan her hasetçiningözünü kamaştırsın Bana her makama galip gelmemelekesini bahşet Beni senden başkasından müstağni kıl![]() Ki sana muhtaçlığım sabit olsun Çünkü Gani ve övgüyelayık olan Hamid sensin Veli, ulu, kerem sahibi ve doğrultansensin ![]() Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e, ehlibeytine ve tüm ashabına salât ve selam et ![]() Şeyh (Allah bağışlamasıyla onu bürüsün, cennetlerinin en yüce köşklerine yerleştirsin) dedi ki: yüz on altı senesinde fetih dağında halvette bulunduğum sırada heybetli iki şeyh bana göründü Biri dedi ki: Bunu benden bütün sadıktaliplere ve bütün muvafık müritlere rivayet et ![]() ------------------------------------------------ Carsamba Gündüz Duasi ismillâhirahmânirrahîym Rabbi ekrimniy bişuhûdi envâri kudsike Ve eyyidnîbizuhûri setvati sultâni unsike hattâ etekallebe fî subhâti meârifi esmâike Tekalluben yutliunî alâ esrâri zerrâti vucûdîfî avâlim şuhûdî liuşâhide biha ma evda’tehu fî avâlimi’l-mulki vel melekût Ve uâyine kudseke fiy sereyâni sirri kudretike fîşevâhidil lâhûti vennâsût Ve arrifniy ma’rifeten taâmmetenve hikmeten aâmmeten hattâ lâ yebka ma’lûmun illâ ve ettaliu alâ rekaâıkı dekaâ ıkıhi’l-munbesitati fiy el-mevcûdât ![]() Ve edfau bihâ zulmetel ekvânil mâniati an idrâki hakaâıkı’laâyât ![]() Ve etessarrefu bihâ fiy’l-kulûbi ve’l ervâhi bi müheyyicâtil mehabbeti vel vidâdi verruşdi verreşâd İnnekeentel muhibbu’l-mahbûbu vettâlibu’lmatlûb Yâ mukallibelkulûb Ve yâ kâşifel kurûb Ve ente allâmulğuyûbivessetâru’luyûb ğaffâru’z-zunûb Yâ men lem yezel ğaffâr![]() Ve yâ men lem yezel settâr Yâ ğaffâru, yâ settâru, yâ hafiyz![]() Yâ vâfî yâ dâfî Yâ muhsinu yâ atûfu yâ raûfu yâ latiyfu yâaziyzu yâ selâm İğfirliy vesturniy vahfezniy vekıniy vedfe’anniy ve ahsin ileyye vetaattaf aleyye ve’l-tufbiy ve aiznî ve sellimniy velâ tuâhizniy bikabîhi fîâlî ve lâ tucâziyniy bisû’i a‘mâliy ve tedârikniy aâcilen bilutfike tâm Ve hâlıs rahmetikeaâmme Velâ tuhavvicniy ilâ ehadin sivâke Ve âfiniy va’fuanniy ve eslihliy şa’niy kullehu Lâ ilâhe illâ ente subhânekeinniy kuntu minezzâlimiyn Ve ente erhamurrahimiyn Vesallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ aâlihi ve sahbihi ve selleme ecmaiyn Vel hamdulillâhi rabbil âlemiyn![]() ÇARŞAMBA Gündüz Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym Rabbim! Kutsiyetinin nurlarını müşahede etmekle beni onurlandır Ünsiyetinin hakimiyet satvetinin zuhuruyla benidestekle Ki isimlerinin marifet parıldayışları içinde yüzeyim![]() Bir yüzüş ki, şühud alemlerinde varlığımın zerrelerinin sırlarına muttali olayım, onunla mülk ve melekut alemlerine yerleştirdiğin hakikatleri göreyim Kudretinin sırrının lahut venasut müşahedelerine sirayet edişine tanık olayım Banaeksiksiz bir marifet ve genel bir hikmet ver ki, varlıkların içine yayılmış malumatların inceliklerinin bütün kıvrımlarını, derinliklerini bileyim Onunla, ayetlerin hakikatlerini idraketmeye engel olan varlık karanlıklarını savayım Muhabbet,sevgi, meveddet, doğruluk ve rüşt teşvikleriyle kalpler ve ruhlar üzerinde tasarrufta bulunayım Çünkü seven, sevilen,isteyen ve istenen sensin Ey kalpleri çekip çeviren! Eysıkıntıları gideren! Sen en gizli gaipleri bilensin, kusurları çokça örtensin, günahları çokça bağışlayansın Ey hepbağışlayan ve ey daima kusurları örten! Ey bağışlayan! Ey örten! Ey koruyan! Ey vefa eden! Ey savunan! Ey ihsan eden! Ey acıyan! Ey şefkat eden! Ey Latif! Ey Aziz! Ey selamet bahşeden Selam! Beni bağışla, günahlarımı ört, beni koru, beni muhafaza et, günahları, kötülükleri benden sav, bana ihsan et, bana acı, bana lütfet, beni aziz kıl ve bana selamet bahşet Çirkin fiillerimden dolayı benisorgulama, kötü amellerimden ötürü beni cezalandırma, en kısa zamanda eksiksiz lütfünla, genel rahmetinin kurtarıcılığıyla imdadıma yetiş Beni senden başka hiçkimseye muhtaç etme Bana sıhhat ver, beni affet, bütünişlerimi, hallerimi ıslah et Senden başka ilah yoktur Senmünezzehsin Kuşkusuz ben zalimlerden oldum Senmerhamet edenlerin en merhametlisisin ![]() Allah’ın salat ve selamı efendimiz Muhammed’in, onun ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun Alemlerinrabbi olan Allah’a hamdolsun -------------------------------------------------------- Carsamba Gece Duasi İlâhiy ismuke seyyidül esmâ Ve biyedike melekûtu’l ardıvessemâi Ente’l kaâimu bikülli şey’in Ve huve alâ külli şey’i![]() Sebete leke ğınâ’u Veftekara ilâ feyzi cûdike’l akdesiküllema sivake’l-el’uluh vel’ena Es’eluke bi’ismike elleziycema’te bihi beyne’l-mutekaâbilati ve’l-muteferrikaâti’l-halki vel emri Ve ekamte bihi ğaybe külle zâhirin ve ezharte bihişehâdete külle ğâibin en tehebe liy samedâniyyeh usekkinu bihâ muteharrike kudretike hatta yeteharreke fiy küllu sâkin ![]() Ve yeskun fiy küllu muteharrik Fe’eci’ddiniy kıble küllumüteveccihin Ve câmia şetâti külli müteferrıkın min haysuesmuke ellezî teveccehte ileyhi vechetiy vadmehallet indehu irâdetiy ve kelimâtiy feyaktebise küllün minniy cezvete hüden taâmmin huve min (imâmeti’l-ferdi muhammedin elmustafâ sallallâhu aleyhi ve sellem elleziy levlâhu lemma tesbut) [selâsetu merrâtin / bu kısım üç defa okunacak] enâniyyetu'l-muktebisi lî mûsâ aleyhi esselâm Yâ men huveyâ hu huve mâ huve velâ ene es’eluke bikülli ismin estemi’dde min elfin el-ğâyb el-muhiyt bihakiykati küllu meşhûdin en tüşâhideniy vahdete küllu mütekessirin fiy bâtıni külli hakk ve kesrete küllu muvahhadin fiy zâhiri külli hakiykatin sümme vahdete zâhiri ve’l-bâtini hattâ lâ yahfâ aleyye ğaybun zâhir Vela yeğiybu anniy hafiyyun bâtınun![]() Ve eşhedeniy el-külli yâ men biyedihi melekûtu külli şey’in ente ente kulillâhu (s a v ) sümme zerhum fiy havdıhimyel’abûn Elif- Laaâm- Miiym Allahû lâ ilâhe illâ huve elhayyulel-kayyum Seyyidî selâmün aleyke ente senediysevâun indeke sirriy ve cehriy tesmau nidâiyi ve tücîbu duâiy mehavvate binûrike zulumatiy Ve ahyeyte birûhike meytetiy![]() Fe’ente rabbî ve biyedike sem’iy ve basariy ve kalbiy melekate cemiy’î Ve şerrefte vedıyî Ve a’leyte kadrîy veref’ate zikrîy Tebârekte nûra el-envâr Ve kâaşife’l-esrâr Vevâhibe’l-a’mâr Ve müsbilel estâr Tenezzehte fiy sumuvvicelâlike an simâti’l-muhdesât Ve alet rütbetu kemâlike an’ittetarrukiileyhâ binnekaisi ve âafâti veşşehevâti Ve enâretbişuhûdi zâtike’leradûne vessemavât Leke’l-mecdu’l-erfau’ve’l-cennatu’l-evsau ve’l-izzu’l-emna’u Subbûhun kuddûsunrabbünâ ve rabbul melâiketi verrûh Münevvir’us-sâyâsî’lmuzlimetivelcevâhiri’l-müdlehimmeti ve münkizu’l-ğarkâ min bahri'l-heyûlâ Eûzubike min ğâsikın izâ vekabe ve hâsidinizâ irtekab Meliykiy ünâdiyke münâcâte abdin kesiyrinya’lemu enneke tesmau ve ya’tekıdu enneke tuciybu vâkıfun bibâbike vakfete mudtarrin lâ yecidu min dûnike vekiyla ![]() Es’eluke ilâhiy bil’ismi elleziy efadte bihi hayrâti ve enzelte bihi’l-berekâti ve menahte bihi ehle’şşükri’z-ziyâdet Veahracte bihi mine’z-zulumâti ve nesahte bihi ehle şirki ve’ddenâati ![]() En tüfiyda aleyye min melâbisi envârike mâ teruddü bihî annî ebsâre’l-eadiy hâsireten ve eydiyhum kaâsireh ![]() Vec’al hazzî minke işrâkan yec’lû liy külle emrin hafiyy Veyekşifu liy an külli sirrin aleyye ve yahriku külle şeytânin ğaviyyin Yâ nûrennûr yâ kâşife külli mestûr İleyke merci’ulumûr Ve bike tüdfe’uşşurûr Yâ rabbi yâ rahiymu yâ ğafûr![]() Ve sallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve selleme tesliymen kesiyrâ ![]() ÇARŞAMBA Gece Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym İlahi! Senin ismin bütün isimlerin efendisidir Arzın vesemanın melekutu senin elindedir Sen her şeyin üzerindekaimsin O, her şeyin üzerindedir Müstağnilik senin içinsabittir Senden başka, o ve ben olarak her şey senin kutsalcömertliğinin feyzine muhtaçtır Yaratma ve emrin bütünkarşıtlarını ve ayrılarını cem ettiğin, bütün zahirlerin gaybını ikame ettiğin, bütün gaiplerin görünenlerini izhar ettiğin ismin hakkı için senden istiyorum Bana öyle bir samedanilikbahşet ki onunla kudretinin muharrikini durdurayım, böylece içimdeki bütün sakinler harekete geçsin İçimde bütünhareketliler de sakin olsun Kendimi bütün yönelenlerinkıblesi, bütün dağınıkların derleyicisi bulayım İsmin hakkıiçin ki yüzümü ona yönelttim, onun yanında irademi ve sözümü savurdum Herkes benden bir kap eksiksiz hidayetalsın O, yegane imam Muhammed Mustafa’nınhidayetidir Eğer o olmasaydı, bu varlık olmazdı -(bukısım üç kere okunacak)- Musa’nın (a s) benliğini iktibasetsin benden herkes Ey O olan! Ey O! O, ne Odur ne deben Bütün görünenlerin hakikatini kuşatan bin gaiptenkaynaklanan ismin hakkı için senden istiyorum Her çok’unbirliğini her hakkın içinde ve her hakikatin zahirinde bütün birlerin çokluğunu, sonra zahirin ve batının birliğini bana göster, ki zahirin gaybi ve batının gizliliği benden saklanmasın Ey her şeyin melekutu elinde olan! Bana küllügöster Sen sensin![]() Sen Allah de, sonra da onları oyunlarıyla baş başa bırak…Elif Lam Mim Allah, O’ndan başka ilah yoktur Odaima diridir, her şeyin üzerinde kaimdir ![]() Efendim! Selam üzerine olsun Sen benim efendimsin![]() Benim gizlim de açığım da senin yanında birdir Benimseslenişimi duyarsın ve dualarıma icabet edersin Nurunlabenim zulmetimi sildin Benim ölümü hayatınla dirilttin Senbenim rabbimsin, kulağım, gözüm ve kalbim senin elindedir ![]() Sen benim her şeyimin sahibisin Aşağılığımı şereflendirdin,değerimi yükselttin, şanımı yücelttin ![]() Nurların nuru, sırların açıcısı, ömürlerin bahşedicisi, perdelerin kaldırıcısı sen yücesin Celalinin ululuğundasonradan olma varlıkların özelliklerinden berisin Kemalininmertebesi eksikliklerin, ayıpların ve şehvetlerin yol bulmasına kapalı olacak kadar yücedir ![]() Zatının şühuduyla arzlar ve semalar nurlandı En yüceululuk, en geniş cennetler ve en ulaşılmaz üstünlük senindir ![]() Münezzehtir, beridir rabbimiz ve meleklerin ve ruhun rabbidir Karanlık dehlizleri, gizli cevherleri aydınlatan, heyulidenizde boğulanları kurtarandır Çöken karanlıktan, gözdiken hasetçiden sana sığınırım ![]() Ey benim padişahım! Sana sesleniyorum, kırık, senin işittiğini bilen, senin icabet ettiğine inanan bir kul olarak sana yalvarıyorum Muhtaç ve zor durumdaki biri olarak kapındadurdum, senden başka da vekil bulamıyorum ![]() İlahi! Hayırları bahşettiğin, bereketleri indirdiğin ve şükür ehline fazlalıkları lütfettiğin, kullarını karanlıklardan çıkardığın, şirk ve alçaklık ehlini gazaba uğrattığın ismin hakkı için senden istiyorum: nurlarının giysilerini üzerime geçir Ki düşmanların zarar veren bakışlarını, eksilten ellerinibenden alıkoysun Senden payıma aydınlanma ver ki hergizli şey benim için açığa çıksın Her yüce sırrı benim içinbelirginleştirsin Azdıran her şeytanı da yaksın Ey nurunnuru! Her örtülüyü açan! Bütün işlerin dönüşü sanadır Bütünkötülükler seninle savılır ![]() Ey Rab! Ey Rahim! Ey Gafur! Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehlibeytinin ve ashabının üzerine olsun ------------------------------------------ Carsamba Gece Duasi Bismillâhirrahmânirrahîym İlâhiy ismuke seyyidül esmâ Ve biyedike melekûtu’l ardıvessemâi Ente’l kaâimu bikülli şey’in Ve huve alâ külli şey’i![]() Sebete leke ğınâ’u Veftekara ilâ feyzi cûdike’l akdesiküllema sivake’l-el’uluh vel’ena Es’eluke bi’ismike elleziycema’te bihi beyne’l-mutekaâbilati ve’l-muteferrikaâti’l-halki vel emri Ve ekamte bihi ğaybe külle zâhirin ve ezharte bihişehâdete külle ğâibin en tehebe liy samedâniyyeh usekkinu bihâ muteharrike kudretike hatta yeteharreke fiy küllu sâkin ![]() Ve yeskun fiy küllu muteharrik Fe’eci’ddiniy kıble küllumüteveccihin Ve câmia şetâti külli müteferrıkın min haysuesmuke ellezî teveccehte ileyhi vechetiy vadmehallet indehu irâdetiy ve kelimâtiy feyaktebise küllün minniy cezvete hüden taâmmin huve min (imâmeti’l-ferdi muhammedin elmustafâ sallallâhu aleyhi ve sellem elleziy levlâhu lemma tesbut) [selâsetu merrâtin / bu kısım üç defa okunacak] enâniyyetu'l-muktebisi lî mûsâ aleyhi esselâm Yâ men huveyâ hu huve mâ huve velâ ene es’eluke bikülli ismin estemi’dde min elfin el-ğâyb el-muhiyt bihakiykati küllu meşhûdin en tüşâhideniy vahdete küllu mütekessirin fiy bâtıni külli hakk ve kesrete küllu muvahhadin fiy zâhiri külli hakiykatin sümme vahdete zâhiri ve’l-bâtini hattâ lâ yahfâ aleyye ğaybun zâhir Vela yeğiybu anniy hafiyyun bâtınun![]() Ve eşhedeniy el-külli yâ men biyedihi melekûtu külli şey’in ente ente kulillâhu (s a v ) sümme zerhum fiy havdıhimyel’abûn Elif- Laaâm- Miiym Allahû lâ ilâhe illâ huve elhayyulel-kayyum Seyyidî selâmün aleyke ente senediysevâun indeke sirriy ve cehriy tesmau nidâiyi ve tücîbu duâiy mehavvate binûrike zulumatiy Ve ahyeyte birûhike meytetiy![]() Fe’ente rabbî ve biyedike sem’iy ve basariy ve kalbiy melekate cemiy’î Ve şerrefte vedıyî Ve a’leyte kadrîy veref’ate zikrîy Tebârekte nûra el-envâr Ve kâaşife’l-esrâr Vevâhibe’l-a’mâr Ve müsbilel estâr Tenezzehte fiy sumuvvicelâlike an simâti’l-muhdesât Ve alet rütbetu kemâlike an’ittetarrukiileyhâ binnekaisi ve âafâti veşşehevâti Ve enâretbişuhûdi zâtike’leradûne vessemavât Leke’l-mecdu’l-erfau’ve’l-cennatu’l-evsau ve’l-izzu’l-emna’u Subbûhun kuddûsunrabbünâ ve rabbul melâiketi verrûh Münevvir’us-sâyâsî’lmuzlimetivelcevâhiri’l-müdlehimmeti ve münkizu’l-ğarkâ min bahri'l-heyûlâ Eûzubike min ğâsikın izâ vekabe ve hâsidinizâ irtekab Meliykiy ünâdiyke münâcâte abdin kesiyrinya’lemu enneke tesmau ve ya’tekıdu enneke tuciybu vâkıfun bibâbike vakfete mudtarrin lâ yecidu min dûnike vekiyla ![]() Es’eluke ilâhiy bil’ismi elleziy efadte bihi hayrâti ve enzelte bihi’l-berekâti ve menahte bihi ehle’şşükri’z-ziyâdet Veahracte bihi mine’z-zulumâti ve nesahte bihi ehle şirki ve’ddenâati ![]() En tüfiyda aleyye min melâbisi envârike mâ teruddü bihî annî ebsâre’l-eadiy hâsireten ve eydiyhum kaâsireh ![]() Vec’al hazzî minke işrâkan yec’lû liy külle emrin hafiyy Veyekşifu liy an külli sirrin aleyye ve yahriku külle şeytânin ğaviyyin Yâ nûrennûr yâ kâşife külli mestûr İleyke merci’ulumûr Ve bike tüdfe’uşşurûr Yâ rabbi yâ rahiymu yâ ğafûr![]() Ve sallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve selleme tesliymen kesiyrâ ![]() ÇARŞAMBA Gece Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym İlahi! Senin ismin bütün isimlerin efendisidir Arzın vesemanın melekutu senin elindedir Sen her şeyin üzerindekaimsin O, her şeyin üzerindedir Müstağnilik senin içinsabittir Senden başka, o ve ben olarak her şey senin kutsalcömertliğinin feyzine muhtaçtır Yaratma ve emrin bütünkarşıtlarını ve ayrılarını cem ettiğin, bütün zahirlerin gaybını ikame ettiğin, bütün gaiplerin görünenlerini izhar ettiğin ismin hakkı için senden istiyorum Bana öyle bir samedanilikbahşet ki onunla kudretinin muharrikini durdurayım, böylece içimdeki bütün sakinler harekete geçsin İçimde bütünhareketliler de sakin olsun Kendimi bütün yönelenlerinkıblesi, bütün dağınıkların derleyicisi bulayım İsmin hakkıiçin ki yüzümü ona yönelttim, onun yanında irademi ve sözümü savurdum Herkes benden bir kap eksiksiz hidayetalsın O, yegane imam Muhammed Mustafa’nınhidayetidir Eğer o olmasaydı, bu varlık olmazdı -(bukısım üç kere okunacak)- Musa’nın (a s) benliğini iktibasetsin benden herkes Ey O olan! Ey O! O, ne Odur ne deben Bütün görünenlerin hakikatini kuşatan bin gaiptenkaynaklanan ismin hakkı için senden istiyorum Her çok’unbirliğini her hakkın içinde ve her hakikatin zahirinde bütün birlerin çokluğunu, sonra zahirin ve batının birliğini bana göster, ki zahirin gaybi ve batının gizliliği benden saklanmasın Ey her şeyin melekutu elinde olan! Bana küllügöster Sen sensin![]() Sen Allah de, sonra da onları oyunlarıyla baş başa bırak…Elif Lam Mim Allah, O’ndan başka ilah yoktur Odaima diridir, her şeyin üzerinde kaimdir ![]() Efendim! Selam üzerine olsun Sen benim efendimsin![]() Benim gizlim de açığım da senin yanında birdir Benimseslenişimi duyarsın ve dualarıma icabet edersin Nurunlabenim zulmetimi sildin Benim ölümü hayatınla dirilttin Senbenim rabbimsin, kulağım, gözüm ve kalbim senin elindedir ![]() Sen benim her şeyimin sahibisin Aşağılığımı şereflendirdin,değerimi yükselttin, şanımı yücelttin ![]() Nurların nuru, sırların açıcısı, ömürlerin bahşedicisi, perdelerin kaldırıcısı sen yücesin Celalinin ululuğundasonradan olma varlıkların özelliklerinden berisin Kemalininmertebesi eksikliklerin, ayıpların ve şehvetlerin yol bulmasına kapalı olacak kadar yücedir ![]() Zatının şühuduyla arzlar ve semalar nurlandı En yüceululuk, en geniş cennetler ve en ulaşılmaz üstünlük senindir ![]() Münezzehtir, beridir rabbimiz ve meleklerin ve ruhun rabbidir Karanlık dehlizleri, gizli cevherleri aydınlatan, heyulidenizde boğulanları kurtarandır Çöken karanlıktan, gözdiken hasetçiden sana sığınırım ![]() Ey benim padişahım! Sana sesleniyorum, kırık, senin işittiğini bilen, senin icabet ettiğine inanan bir kul olarak sana yalvarıyorum Muhtaç ve zor durumdaki biri olarak kapındadurdum, senden başka da vekil bulamıyorum ![]() İlahi! Hayırları bahşettiğin, bereketleri indirdiğin ve şükür ehline fazlalıkları lütfettiğin, kullarını karanlıklardan çıkardığın, şirk ve alçaklık ehlini gazaba uğrattığın ismin hakkı için senden istiyorum: nurlarının giysilerini üzerime geçir Ki düşmanların zarar veren bakışlarını, eksilten ellerinibenden alıkoysun Senden payıma aydınlanma ver ki hergizli şey benim için açığa çıksın Her yüce sırrı benim içinbelirginleştirsin Azdıran her şeytanı da yaksın Ey nurunnuru! Her örtülüyü açan! Bütün işlerin dönüşü sanadır Bütünkötülükler seninle savılır ![]() Ey Rab! Ey Rahim! Ey Gafur! Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehlibeytinin ve ashabının üzerine olsun ----------------------------------------------- |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhyiddin İbn Arabi'den Her Gün Ve Geceye Ayrı Dualarpersembe Gündüz Duasi Bismillâhirrahmânirrahîym İlâhiy entel kaâimu bizâtike Vel muhiytu bisıfâtike![]() Velmutecelliy biesmâike Vezzâhiru bief’âlike Velbâtinu bimâlâ ya’lemuhu illâ ente Tevahhad’te fiy celâlike Fe entelvâhidul ehad Veteferred’te bil’bekaâi fiyl ezeli vel’ebed Enteentellâhul münferidu bil’ vahdâniyyeti fiy iyyâke Lâ ma’akeğayruke velâ fiyke sivâke Es’elükellâhummel fenâe fiybekaâike vel bekaâe bike lâ ma’ake, lâ ilâhe illâ ente İlâhiyğayyibniy fiy hudûrike ve ef’niniy fiy vücudike ves’tehlikniy fiy şuhûdike Vek ta’ beyniy ve beynel kavâtı’ ılletiy taktauniyanke veşğılniy fişşuğli bike an külli şâğılin yeşğaluniy anke ![]() Lâ ilâhe illâ ente İlâhiy entel mevcûdul hakku, ve enalma’dûmulaslu Bekaâuke bizzâti ve bekaâiy bil’ardi İlâhifecüd bivücûdikel hakki alâ ademiyl asli hattâ ekûne kemâ küntu haysü lem ekün, ve ente kemâ ente haysü lem tezel ![]() Lâ ilâhe illâ ente ilâhiy entel fe’aâlü limâ türiyd Ve enaab’dun leke min ba’dil abiyd İlâhiy eredteniy ve eredteminniy fe’enal murâdu ve ente müriyd Fekün ente murâdekeminniy hattâ tekûnu entel murâdu ve enel muriydu Lâ ilâheillâ ente İlâhiy entel bâtınu fiy külli ğaybin Vezzâhiru fiy külliaynin Velmesmûu fiy külli hayrin sıdkın ve meynin Velma’lûmu fiy mertebetil vâhidi vel’isneyn Tesemmeytebiesmâinnüzül Fahtecebte an levâhizil uyûn Vahtefeyte anmedârikil ukûl İlâhi tecelleyte bihasâısı tecelliyâtis-sıfâtifetenevve’at merâtibul mevcûdât Vetesemmeyte fiy küllimertebetin bihakaâ’ikı müsemmeyat Ve nasayte şevâhidelukuûli alâ dekaâikı hakaâikı ğuyûbil ma’lûmât Ve etlaktesevâbika ervâhi fiy meyâdini meârifi ilâhiyyeh Fehâretsümme tâhet fiy işârâti letâifihâ-rrabbâniyyeh Felemmâğayyebtehâ anil külliyyeti velcüziyyeti ve nekaltehâ anileniyyeti vel eyniyyeh Veselebtehâ anilkemmiyyetivelmâhiyyeh Vete’arrefte lehâ fiy mearifit-tenkiyri bilmearifizzâtiyyeh Veharrertehâ bimutâleâti rubûbiyyeti fiylmevâkıfil ilâhiyyeh Ve eskatte anhâl-beyne inde ref’i hicâbilğayni fentezamet bi’intizâmil kadiymi fiy silki bismillâhirrahmânir- rahiym İlâhiy kem unâdike fiynnâdi ve entelmunâdi linnâdi Ve kem unâciyke bimunâcâtil munâciy veentel munâci linnâci İlâhi izâ kânel vaslu aynel kat’ı velkurbu nefsül bu’di vel ilmu muvdi’al cehli velma’rifetü müstekarrat-tenkiyri fe keyful kasdu ve min eynessebiyl ![]() İlâhiy entel matlûbu verâe külli kaâsidin velikrâru fiy aynilcâhidi ve kurbu’l-kurbi fiyl farkıl mutebâ’idi vekadi’stevlâ’l vehmu alelfehmi femenil mus’idu ve menil musâidul, husnü yekûlü iyyâke, velkubhu yunâdiy Elleziy ahsene külle şey’inhalakahu, fe’evvelu ğâyetün yekıfu indehâsseyru vessâniy hicâbun bihukmi tevehhümil ğayr İlâhi metâ yetehallasu’laklu min ikaâlil avâikı ve telhazu levâhizul fikri mehâsinel hüsnâ min a’yunil hakaâıkı ve yenfekkul fehmu an asli’l ifki ve yetehallelu vehmu min evhâli hibâli eşrâkişşirki ve yencûttesuvvûru min farkıl farkı Ve yetecerredun’nefsun’nefiysetu min hılakı ahlâkı tehallukaâti’l-halkı İlâhiy lâtenfaukettaâtu ve lâ tedurruke’l-meâsıy ve biyedi kahri sultânike melekûtul kulûbi vennevâsıy Ve ileyke yerciu’lemru küllühu felâ nisbete littâi’i vel âsıy İlâhiy ente lâyeşğiluke şe’nun an şânin İlâhi ente lâ yahsuruke’l-vücûbuvelâ yehuddukel imkân Velâ yahcubuke’l ibhâm Velâyûdihukel beyân İlâhiy ente, lâ yureccihuke eddeliylu Velâyuhakkıkukel burhân İlâhi ente, el ebedu vel ezelu fiyhakkıke siyyân İlâhi mâ ente ve mâ ena ve mâ huve ve mâhiye İlâhi efî’l-kesreti etlubuke em fiyl vahdeti ve bil emedientezıru feraceke em bil müddeti velâ uddete liabdin dûneke velâ umdete ![]() İlâhiy bekaâiyi bike fiy fenâiy anniy em fiyke em bike ve fenâiy kezâlike muhakkakun bike em mutevehhemmun bî em bil aksi em huve emrun müşterekun ve kezâlike bekaâiy fiyke İlâhi sükûtiy haresun yûcibussamame, ve kelâmiysamemun yûcibu’l bukme vel hayretu fiy külli velâ hayerete ![]() Bismillâhi hasbiyallâhu bismillâhi ve billâhi bismillâhi tevekkeltu alallâhi bismillâhi se’eltu minellâhi bismillâhi velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil aziym Rabbenâ aleyketevekkelnâ ve ileyke enebnâ ve ileykel masıyr Allâhummeinniy es’eluke min sirri emrike ve azıym kadrike ve ihâtati ilmike ve hasâisı irâdetike ve te’siyri kudretike ve nufûzi sem’ike ve basarike Ve kayyûmiyyeti hayâtike Ve vucûbizâtike ve sıfâtike Yâ Allâhu yâ Allâhu yâ Allâhu yâ Evvelu yaAhiru yâ Zâhiru yâ Bâtınu yâ Nûru yâ Hakku yâ Mubiynu ![]() Allâhumme hassıs sirriy bi esrâri vahdâniyyetike ve kaddıs rûhiy bi kudsiyyeti tecelliyâti sıfâtike Ve tahhir kalbiybitahâreti mearifi ilahiyyetike Allâhumme ve allim akliye minulûmi ledunniyyetike Ve hallık nefsiy bi ahlâkı rubûbiyyetike![]() Ve eyyid hissiy bi mededi envâri hadarâti nûrâniyyetike Vehallıs hulâsete cevâhiri cismaniyyeti min kuyûdittab’i ve kesâfetil hissi ve hasril mekâni vel kevn Allâhummevenkulniy min derekâti halkıy ve hulukî ilâ derecâti hakkıke ve hakiykatike, ente veliyyi ve mevlâye ve bike mematiy ve mehyâye iyyâke na’budu ve iyyâke nestaiyn ![]() Unzuril’lâhümme ileyye nazreten tenzimu bihâ cemiy’a etvâriy ve tutahhiru bihâ seriyrete esrâriy Ve terfeu bihâ fiylmelai’l a’lâ ervâha efkârî ve tukavviy bihâ midâde envâri ![]() Allâhumme ğayyibnî an cemiy’i halkıke vecma’niy aleyke bihakkıke vahfezniy bişuhûdi tesarrufâti emrike fiy avâlimi ferkıke Allâhumme bike tevasseltu ve ileyke teveccehtu veminke se’eltu vefiyke lâ fiy şey’in sivâke rağibtu Lâ es’elukesivâke ve lâ etlubu minke illâ iyyâke Allâhumme veetevesselu ileyke fiy kabûli zalike bilvesiyletil uzmâ velfadiyletil kübrâ ve’l-habiybi’l ednâ ve’l-veliyyi’l mevlâ muhammedini’l mustafâ ve’s safiyyi’l murtazâ ve’n nebiyyi’l muctebâ sallallâhu aleyhi vesellem Ve bihi es’eluke entusalliye aleyhi salâten ebediyyeten deymûmiyyeten kayyûmiyyeten ilâhiyyeten rabbâniyyeten bihaysu tüşhiduniy fiy zalike kemâlihi ve testehlikuniy fiy ayni meârife zâtihi Vealâ aâlihi ve sahbihi kezâlike ve ente veliyyu zalike Ve lâhavle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym vel hamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() PERŞEMBE Gündüz Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym İlahi! Sen zatınla kaimsin Sıfatlarınla ihata edensin![]() İsimlerinle tecelli edensin Fiillerinle zahirsin Senden başkakimsenin bilmediğiyle batınsın Celalinde Teksin Sen Bir(Vahid) ve Tek (Ahad) olansın Ezel ve ebedde baki olmanlayeganesin Sen sensin, sendeki vahdaniyetin içindeyeğaneliğinle Allah’sın Seninle beraber senden başkası,senin içinde senden gayrısı yoktur ![]() Allah’ım! Senden, senin bekan içinde fena bulma, seninle beka bulma istiyorum, seninle beraber değil Sendenbaşka ilah yoktur İlahi! Beni huzurunda gayb et, varlığındayok et, şühudunda helak et Beni senden koparan engellerlebeni ayır Beni seninle öyle meşgul kıl ki, beni sendenalıkoyan her şeyden uzak olayım Senden başka ilah yoktur![]() İlahi! Sen gerçek varlıksın, ben ise asıl yokum Senin bekanbizzat, benim bekam ise arazdır İlahi! Hak varlığınla asılyokluğuma cömert bağışta bulun ki, olmadığım zamanki gibi olayım ve sen de hep olduğun gibisin Senden başka ilahyoktur İlahi! Sen istediğini yapansın Bense senin kullarınıniçinde bir kulum İlahi! Beni irade ettin ve benden irade ettin![]() Ben irade edilenim ve sen de irade edensin Bendenmuradın sen ol ki istenen sen, isteyen de ben olayım ![]() Senden başka ilah yoktur ![]() İlahi! Sen her gaipte batınsın, her aynde zahirsin Doğruve yalan her haberde işitilensin Bir ve iki mertebesindebilinensin Nüzul isimleriyle adlandın Gözlerinkırpılmasından perdelendin Akılların idraklerinden gizlendin![]() İlahi! Sıfat tecellileri hususiyetleriyle tecelli ettin Böylecevarlıkların mertebeleri çeşitlendi İsimlenenlerin hakikatlerinintüm mertebelerinde yüceldin Bilinenlerin gaybi hakikatlerinininceliklerine akıl şahitlerini belirledin İlahi marifetlermeydanına ruhların öne geçenlerini saldın Böylece rabbanilütüflarının işaretleri karşısında önce şaşırdılar, sonra donakaldılar; onları küllilikten ve cüzilikten kaybettiğin, benlikten ve neredelikten naklettiğin, kemiyet ve mahiyetten sıyırdığın, zati irfanlarla belirsizlik marifetlerini öğrettiğin, ilahi makamlarda rabbani mütalaları serbest bıraktığın, “gayn” perdesinin kaldırılışı esnasında aradaki mesafeyi kaldırdığın zaman, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” akışı içinde kadim düzenle düzene girdiler İlahi! Kaç seslenenin içindenice kere sana seslendim ve seslenene seslenen sensin ![]() Yalvaranların münacatları içinde kaç kere sana münacat ettim ve münacat edene münacat edensin İlahi! Vuslatayrılığın aynısı, yakınlık uzaklığın kendisi, ilim cehaletin yeri, marifet inkarın karargahı ise, o zaman yönelme nasıl olacak ve yol nereden bulunacak! İlahi! Sen her kast edenin ötesindeki matlupsun İnkarın içindeki ikrarsın Ayrılık veuzaklığın içindeki yakınlığın yakınısın Vehim anlayışı istilaetmiştir Mutlu eden kimdir? Kimdir yardımcı olan? Güzellik,sensin, diyor Çirkinlik, her şeyi güzel yaratana sesleniyor![]() Birincisi gayedir; seyir onun yanında durur İkincisi,başkasının vehmedilmesi hükmüyle perdedir ![]() İlahi! Akıl ne zaman engellerin bağlarından kurtulacak, fikir mülahazaları ne zaman en güzelin güzelliklerini hakikatler gözünde seyredecek? Anlayış ne zaman iftira temelinden ayrılacak ve vehim ne vakit şirkin ortaklık bağlarından çözülecek? Düşünce ne zaman ayrılıkların farkından azat olacak? Güzel nefis ne zaman çürümüş ahlaktan, halkın huylarından arınacak? İlahi! İbadetler sana yarar sağlamaz, günahlar da sana zarar vermez Kalplerin veperçemlerin melekutunun saltanatı senin kahır elindedir ![]() Bütün işlerin dönüşü sanadır İbadet edenin ve günahişleyenin bir dahli yoktur İlahi! Bir iş seni başka bir iştenalıkoymaz İlahi! Zorunluluk seni ablukaya almaz vemümkünlük seni sınırlandırmaz Müphemlik seniperdelemez Beyan da seni izah etmez İlahi! Tercih edilmendelille olmaz, haklı olman burhanla değildir İlahi! Senebedsin, ezelsin; bu ikisi senin için birdir ![]() İlahi! Sen nesin, ben neyim, O (huve) nedir ve O (hiye) nedir? İlahi! Çoklukta mı seni arayayım, yoksa birlikte mi? Süre ile mi bekleyeyim seni, yoksa müddet ile mi? Oysa sen olmadan kulun bir hazırlığı da dayanağı da olmaz ![]() İlahi! Bekam bulmam sen de fena bulmam iledir, yoksa senin içinde mi ya da seninle mi? Yokluğum da aynı şekilde seninle tahakkuk eder Yoksa benimle vehmedilen midir? Yada tersi mi geçerlidir? Yoksa bu ortak bir durum mudur? Sen de beka bulmam da öyle İlahi! Suskunluğum bir muhafızdırki sessizliğimi gerektirir Sözlerim de sessizliktir ki dilsizliğimive her şeyde hayreti gerektirir Oysa hayret yoktur![]() Allah’ın adıyla Allah bana yeter Allah’ın adıyla Allah ile![]() Allah’ın adıyla Allah’ın adıyla Allah’a tevekkül ettim![]() Allah’tan Allah’ın adıyla istedim Yüce ve azamet sahibiAllah’tan başka güç ve kudret yoktur ![]() Rabbimiz! Sana tevekkül ettik Sana yöneldik ve dönüşsanadır ![]() Allah’ım! Senden emrinin sırrını, kadrinin azametini, ilminin ihatasını, iradenin özelliklerini, kudretinin tesirini, görmenin ve işitmenin nüfuzunu, hayatının kayyımlığını, zatının ve sıfatlarının vacipliğini istiyorum ![]() Ya Allah! Ya Allah! Ya Allah! Ey Evvel! Ey Ahir! Ey Zahir! Ey Batın! Ey Nur! Ey Hak! Ey Mübin! Allah’ım! sırrımı vahdaniyetinin sırlarına has kıl Ruhumusıfatlarının tecellilerinin kutsiyetiyle arındır Kalbimi ilahlığınınmarifetlerinin temizliğiyle temizle ![]() Allah’ım! Aklıma ledünlüğünün ilimlerini öğret NefsimiRablığının ahlakıyla ahlaklandır Hissimi nuraniliğininhuzurunun nurlarının yardımıyla destekle Cismaniyetimincevherlerinin hülasasını tabiat kayıtlarından, maddenin yoğunluğundan, mekan ve kevnin sınırlarından kurtar ![]() Allah’ım! Beni yaratılışımın ve ahlakımın derekelerinden hakkının ve hakikatinin derecelerine yükselt Sen benimvelimsin, dostumsun Ölümüm ve hayatım seninledir Yalnızsana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım isteriz ![]() Allah’ım! Bana öyle bir nazar kıl ki, onunla bütün tavırlarımı düzenle, sırlarımın seciyesini temizle Fikirleriminruhlarını mele-i alaya yükselt Onunla nurlarımın gücünüdestekle ![]() Allah’ım! Beni bütün mahlukatından gaip kıl Beni hakkıniçin kendinde cem et Beni farklılığın alemlerinde emrinintasarruflarını müşahede etmekle koru ![]() Allah’ım! Sana tevessül ettim Sana yöneldim Sendenve senin için istedim Hiçbir şeyde senden başkasını arzuetmedim Senden başkasını istemem ve senden sadece seniisterim ![]() Allah’ım! Bunun kabul edilmesi için en büyük vesileye, en büyük fazilete, en yakın sevgiliye, veliye, dosta Muhammed Mustafa’ya, razı olunmuş safiye, seçilmiş Nebiye (Allah’ın salât ve selamı üzerine olsun) tevessül ediyorum Onun vesilesiyle senden, ona ebedi, daimi,kayyumi, ilahi ve rabbani salâtını iletmeni istiyorum Öyle kibunda Onun kemalinin aynını göster, zatının marifetlerinin aynında beni yok et Onun ehlibeytine ve ashabına da salâtve selam olsun Buna dair hükümranlık senin elindedir Yüceve azamet sahibi Allah’tan başka güç ve kudret yoktur ![]() Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun ![]() --------------------------------------------------- PERŞEMBE Gece Duası Bismillâhirrahmânirrahîym Seyyidi ente müsebbibul esbâbi ve mürettibuhâ ![]() Musarriful kulûbi ve mukallibuhâ Es’eluke bilhikmetilletiyiktedat tertibel esbâbil el evvel Ve te’siyre el-âla fiy’l-esfel![]() En tuşahideniy tertibel esbâbi suûden ve nuzûlen hattâ eşhede’l bâtine min ha bişuhûdi’z-zâhir Ve’l-evvele fi aynilaâhırî Ve el haza hikmetet tertiybi bişuhudil murettibi vemusebbebel esbâbi mesbûka bilmusebbib Felâ ehcubunaynel ayni bilğayn İlâhi elki ileyye miftâhel iznilleziy huvekehful me’ârifi hattâ intaleka fiy kulli bidâyetin bi’ismikel bediy’illezif tetahte bihi kulle rakıymin mestur Yâ menlisumuvvi esmaihi yenhafidû küllü muteâl Ve küllü bike veente bilâ nahnu, ente mubdiu külli şey’in ve bârih Felekelhamdu yâ rabbi alâ külli bidâyeh Ve leke şükrü yâ bâki alâkülli nihâyeh Entel bâisu alâ küllü hayrin Bâtinul bevâtinibaliğu ğayatil umur Bâsiturrızki lil âlemiyn barik allâhumme live âleyye fil aâhiriyn Kemâ bârekte alâ muhammedin veaâlihim ecmâiyn Ve ibrâhiyme innehu minke ve ileyke veinnehu bismillâhirramânirrahim Yâ bediy’assemavâti velardi, ve iza kadâ emren fe innemâ yekûlu lehû kun fe yekûn ![]() İlâhi entessâbitu kable külli sâbit Vel bakîy ba’de küllisâmitin ve nâtıkın Lâ ilâhe illâ ente Ve lâ mevcude sivâke![]() Lekel kibriyâu vel ceberûtu vel azametu vel melekût ![]() Tekherul cebbâriyne ve tubiydu keydezzâlimin Ve tubeddiduşemlel mulhidiyn Ve tuzillu rikaâbel mütekebbiriyn Es’elukeyâ ğâlibe küllü ğâlib Ve yâ müdrike külli hârib Reddiniybiridâi kibriyâike, ve izâri azametike, ve sûradikaâti heybetike, ve bimâ verâe zâlike küllihi, mimmâ lâ ya’lemuhu illâ ente, en teksuveniy heybeten min heybetike tahdau lehâl kulûbu ve tahşau lehâl ebsar Ve mellikniy nâsiyete küllicebbârin anit ve Şeytânin meriyd Nasiyetehu biyedik Veebkı aleyye zullel ubûdiyyeti fiy zâlike küllihi ve a’simni minezzuleli vel hatâya Ve eyyidniy fiyl kavli vel ameli ente,ente müsebbitul kulûbi ve kâşiful kurûb Lâ ilâhe illâ ente Vesallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ aâlihi ecmaiyn ![]() Ve selleme tesliymen ![]() PERŞEMBEGece Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym Efendim! Sen sebeplerin müsebbibi ve tertip edip düzenleyenisin Kalpler üzerinde tasarruf edip döndürensin![]() İlk sebeplerin tertibini ve en yukarı olanların en aşağı olanlara tesirini gerektiren hikmetin hakkı için senden istiyorum: sebeplerin yükseliş ve iniş tertiplerini bana göster ki batın olanlarını açık bir müşahede ile, ilk olanlarını son olanların aynında göreyim Tertip edeni, sebeplerin sebebini,müsebbipten evvel olanı müşahede etmekle tertibin hikmetini düşüneyim “Gayn” yüzünden “Ayn”ın aynındanperdelenmeyeyim ![]() İlahi! Marifetler mağarasının anahtarı olan izni bana bahşet ki, her yazılı nakşı açtığın Bedi isminle bütün başlangıçlara varayım Ey bütün büyüklerin isimlerininyüceliği karşısında boyun eğdiği! Her şey seninle vardır; ama sen bizimle var değilsin Sen her şeyin örneksiz yoktan varedicisisin Ey Rabbim! Her başlangıç için sana hamdolsun![]() Ey her sondan sonra baki kalan, sana şükürler olsun Senher hayra yönlendirensin, bütün batınların batınısın, şeylerin sonlarına ulaşansın Alemler için rızkı yayansın Allah’ım!Bana bereket ver ve başkaları içinde üzerime bereket yağdır ![]() Muhammed’e ve bütün ehlibeytine ve İbrahim’e bereket verdiğin gibi Her şey sendendir ve sana yöneliktir![]() O, Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyladır Eysemavatın ve arzın örneksiz yoktan var edicisi! O bir şeyin olmasına hükmettiği zaman, ona sadece “OL” der, hemen oluverir ![]() İlahi! Sen her değişmezden önce sabit olansın Hersusandan ve konuşandan sonra baki olansın Senden başkailah yoktur Senden başka hakiki varlık yoktur Büyüklük,ceberut, azamet ve melekut sana aittir Zorbalarıkahredersin, zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirirsin, mülhitlerin birliğini dağıtırsın, büyüklenenlerin boyunlarını eğersin ![]() Ey her galibe galip gelen! Ey her kaçanı yakalayan! Senden istiyorum: Büyüklüğünün ridasını bana giydir, azametinin hırkasını üzerime geçir Beni heybetiningölgelerine al Bunların ötesinde olan bütün şeyleri sendenbaşkası bilemez Bana heybetinden öyle bir heybet bahşetki, kalpler ona boyun eğsin, gözler onun karşısında korkuya kapılsın Beni her inatçı zorbanın, her azgın şeytanınperçeminden yakalayacak güce kavuştur Hepsinin perçemisenin elindedir Bütün bunlar olurken kulluk acizliğinin bendebaki kalmasını sağla Beni kaymalardan, sürçmelerden vehatalardan koru Söz ve amelde beni destekle Sen sensin![]() Kalpleri sağlam tutan ve sıkıntıları giderensin Senden başkailah yoktur Allah’ın salât ve selamı Muhammed’in ve bütünehlibeytinin üzerine olsun ![]() ----------------------------------------------------------- Cuma Gündüz Duası Rabbi rakkıniy fiy medâricel meârif Ve kallibniy fiy etvâriesrâril hekaâık Vahcubniy fiy süradikaâti hifzike ve meknûnisirrike an vurûdil havâtırilletiy lâ teliyku bi sübuhâti celâlike ![]() Rabbi ekımniy bike fiy külli şân Ve eşhidniy lutfeke fiy küllikaâsin ve dânin Vefteh ayne basıyretiy fiy kadâi sâhatittevhiydi li’eşhede kıyâmel külli bike şuhûden yaktau nazariy an külli mevcûd Yâ zel fadli vel cûd Rabbi efıd aleyye minbihâri tecriydi elfizzâti’l-akdesi mâ yaktau anniy külle alâkatin tu’cimu aleyye idrâkiy Ve tuğ’liku dûniy bâbe matlebî Veesbil aleyye min heyûlâ nuktatihâl külliyyeti’l bârizeti min melekûti ğaybi zâtike mâ emuddu bihi hurûfe’l ekvâni mahfûzan fiy zâlike mine’n-naksi veşşeyh Yâ men vesiakülle şey’in rahmetin ve ilmen yâ rabbel âlemiyn Rabbitahhirniy zâhiren ve bâtınen min levsi’l ağ’yâr Vel vukûfi alelettâr bifeydın min tahûri kudsike ve ğayyibniy anhumbişuhûdi bevârıkı unsik Ve atlı’niy alâ hakaâikıl eşyâi vedekaâikı’l eşkâl Ve esmi’niy nutkal ekvâni bisariyhit tevhiydifiyl avâlimi küllihâ Ve kaâbil mir’âti bitecelli tâmmin mincevâhiri esmâi celâlike ve kahrike felâ yekau aleyye basaru cebbârin minel insi vel cinni illâ in’akese aleyhi min şuâi zâlikel cevheri mâ yahriku nefsehul emmârete bissûi ve terudduhu zeliylâ Ve yenkalibu anniy basarehu hâsienkaliyla Yâ men anet lehu’l vucûhu ve hada’at lehurrikaâb Yârabbel erbâb Rabbi ve eb’idniy anil kavâtı’illetiy taktauniy anhatarâti kurbike Ve elbisniy mâ yeliyku bisıfâtiy biğalabetienvâri sıfâtike Ve ezih zulme tab’iy ve beşeriyyeti bitecelliybârikatin min bevârikati envâri zâtike Vemdudniy bikuvvetinmelekiyyetin akheru bihâ mâstevlâ aleyye minettabâi’d92 deniyyeti velahlâkır-raddiyeti Vemhu min levhi fikriy eşkâle’lekvân Ve’esbit fiyhi biyedi inâyetike sirre hırzi kurbike’ssabikılmeknûni beynel kâfi vennûn İnnemâ emruhu izâerâde şey’en en yekûle lehu kün feyekûn Fesubhânelleziybiyedihi melekûtu külli şey’in ve ileyhi türceûn Yâ nurennûr![]() Yâ mu’tıyel külli min feyzi fadlihil midrâr Yâ Samedu, yâKuddusu, Yâ Kahharu, Yâ Hafiyz, Yâ Lâtif, Yâ Rabbel âlemiyn ve sallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ aâlihi ve sahbihi ecmaiyn vel hamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() CUMA Gündüz Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym Rabbim! Beni marifet merdivenlerinde yükselt Benihakikat sırlarının kıvrımları arasında dolaştır Beni korumanınçardakları altında, sırrının gizliliği içinde, celalinin parıldayışlarına yaraşmayan düşüncelerin varit olmasından perdele ![]() Rabbim! Her şeyde beni kendinle kaim kıl Her eksik veaşağıda bana lütfunu göster Tevhid meydanı fezasındabasiretimi aç ki her şey’in seninle kaim olduğunu öyle bir şekilde göreyim ki, gözlerim başka hiçbir mevcuda bakmasın Ey fazilet ve cömertlik sahibi! Rabbim! Kutsal Zatelifinin tecrit denizinden üzerime lütuf yağdır, ki idrakimi bağlayan bütün ilişkilerim kopsun İsteklerimin kapısıgerimde kalsın Zatının gaybının melekutundan külli vebelirgin noktasının heyulasını üzerime aç ki burada eksiklik ve ayıptan korunmuş kevn harfleri karşısında kendimde güç bulayım ![]() Ey her şeyi ilim ve rahmet olarak kuşatan! Ey alemlerin Rabbi! ![]() ![]() Rabbim! Benim dışımı ve içimi başkası kirinden,tavırlarda çakılıp kalmaktan kutsiyetinin zuhuru feyziyle temizle Ünsiyetinin parıldayışlarının müşahedesiyle benionlardan gizle Beni eşyanın hakikatine ve şekillerininceliklerine muttalî kıl Bütün alemlerde varlıkların açıktevhidi dile getirişlerini bana işittir Aynamı celalin ve kahrınınisimlerinin cevherlerinin tecellisine elverişli kıl Ki insanlardanve cinlerden bir zorbanın gözü bana iliştiği zaman, bu cevherin şuası ona yansısın, nefsi emmaresini yaksın ve onu zelil olarak gerisin geri çevirsin Gözleri umutsuzca, bezmişolarak benden uzaklaşsın ![]() Ey yüzlerin yöneldiği, boyunların emrine girdiği! Ey Rablerin Rabbi! Rabbim! Beni engellerden uzak tut Beniyakınlığının düşüncelerinden alıkoyan engellerden sıfatlarının nurlarının galip gelişinden sıfatlarıma uygun bir giysi giydir Zatının nurlarının parıldayışlarından birinintecellisiyle tabiatımın ve beşeriyetimin karanlığın yok et ![]() Bana meleklere özgü bir kuvvet ver Onunla beni istila edenaşağılık tabiatları ve çirkin ahlakları kahredeyim, ezeyim ![]() Fikrimin levhinden kevnlerin şekillerini sileyim İnayetinineliyle fikrimin levhine ezeli ve “Kef” ile “Nun” arasında saklanan yakınlığının erişilmezlik sırrını yerleştir ![]() “Bir şey yaratmak istediği zaman Onun yaptığı «Ol» demekten ibarettir Hemen oluverir Her şeyin mülkü kendielinde olan Allah'ın şanı ne kadar yücedir! Siz de O'na döneceksiniz ”Ey nurun nuru! Ey her şeye fazlının feyzinden damlalar bahşeden! Ey samed! Ey Kuddus! Ey Kahhar! Ey Hafız! Ey Latif! Ey alemlerin Rabbi! Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun AlemlerinRabbi olan Allah’a hamdolsun Rabbi rakkıniy fiy medâricel meârif Ve kallibniy fiy etvâriesrâril hekaâık Vahcubniy fiy süradikaâti hifzike ve meknûnisirrike an vurûdil havâtırilletiy lâ teliyku bi sübuhâti celâlike ![]() Rabbi ekımniy bike fiy külli şân Ve eşhidniy lutfeke fiy küllikaâsin ve dânin Vefteh ayne basıyretiy fiy kadâi sâhatittevhiydi li’eşhede kıyâmel külli bike şuhûden yaktau nazariy an külli mevcûd Yâ zel fadli vel cûd Rabbi efıd aleyye minbihâri tecriydi elfizzâti’l-akdesi mâ yaktau anniy külle alâkatin tu’cimu aleyye idrâkiy Ve tuğ’liku dûniy bâbe matlebî Veesbil aleyye min heyûlâ nuktatihâl külliyyeti’l bârizeti min melekûti ğaybi zâtike mâ emuddu bihi hurûfe’l ekvâni mahfûzan fiy zâlike mine’n-naksi veşşeyh Yâ men vesiakülle şey’in rahmetin ve ilmen yâ rabbel âlemiyn Rabbitahhirniy zâhiren ve bâtınen min levsi’l ağ’yâr Vel vukûfi alelettâr bifeydın min tahûri kudsike ve ğayyibniy anhumbişuhûdi bevârıkı unsik Ve atlı’niy alâ hakaâikıl eşyâi vedekaâikı’l eşkâl Ve esmi’niy nutkal ekvâni bisariyhit tevhiydifiyl avâlimi küllihâ Ve kaâbil mir’âti bitecelli tâmmin mincevâhiri esmâi celâlike ve kahrike felâ yekau aleyye basaru cebbârin minel insi vel cinni illâ in’akese aleyhi min şuâi zâlikel cevheri mâ yahriku nefsehul emmârete bissûi ve terudduhu zeliylâ Ve yenkalibu anniy basarehu hâsienkaliyla Yâ men anet lehu’l vucûhu ve hada’at lehurrikaâb Yârabbel erbâb Rabbi ve eb’idniy anil kavâtı’illetiy taktauniy anhatarâti kurbike Ve elbisniy mâ yeliyku bisıfâtiy biğalabetienvâri sıfâtike Ve ezih zulme tab’iy ve beşeriyyeti bitecelliybârikatin min bevârikati envâri zâtike Vemdudniy bikuvvetinmelekiyyetin akheru bihâ mâstevlâ aleyye minettabâi’d92 deniyyeti velahlâkır-raddiyeti Vemhu min levhi fikriy eşkâle’lekvân Ve’esbit fiyhi biyedi inâyetike sirre hırzi kurbike’ssabikılmeknûni beynel kâfi vennûn İnnemâ emruhu izâerâde şey’en en yekûle lehu kün feyekûn Fesubhânelleziybiyedihi melekûtu külli şey’in ve ileyhi türceûn Yâ nurennûr![]() Yâ mu’tıyel külli min feyzi fadlihil midrâr Yâ Samedu, yâKuddusu, Yâ Kahharu, Yâ Hafiyz, Yâ Lâtif, Yâ Rabbel âlemiyn ve sallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ aâlihi ve sahbihi ecmaiyn vel hamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() CUMA Gündüz Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym Rabbim! Beni marifet merdivenlerinde yükselt Benihakikat sırlarının kıvrımları arasında dolaştır Beni korumanınçardakları altında, sırrının gizliliği içinde, celalinin parıldayışlarına yaraşmayan düşüncelerin varit olmasından perdele ![]() Rabbim! Her şeyde beni kendinle kaim kıl Her eksik veaşağıda bana lütfunu göster Tevhid meydanı fezasındabasiretimi aç ki her şey’in seninle kaim olduğunu öyle bir şekilde göreyim ki, gözlerim başka hiçbir mevcuda bakmasın Ey fazilet ve cömertlik sahibi! Rabbim! Kutsal Zatelifinin tecrit denizinden üzerime lütuf yağdır, ki idrakimi bağlayan bütün ilişkilerim kopsun İsteklerimin kapısıgerimde kalsın Zatının gaybının melekutundan külli vebelirgin noktasının heyulasını üzerime aç ki burada eksiklik ve ayıptan korunmuş kevn harfleri karşısında kendimde güç bulayım ![]() Ey her şeyi ilim ve rahmet olarak kuşatan! Ey alemlerin Rabbi! ![]() ![]() Rabbim! Benim dışımı ve içimi başkası kirinden,tavırlarda çakılıp kalmaktan kutsiyetinin zuhuru feyziyle temizle Ünsiyetinin parıldayışlarının müşahedesiyle benionlardan gizle Beni eşyanın hakikatine ve şekillerininceliklerine muttalî kıl Bütün alemlerde varlıkların açıktevhidi dile getirişlerini bana işittir Aynamı celalin ve kahrınınisimlerinin cevherlerinin tecellisine elverişli kıl Ki insanlardanve cinlerden bir zorbanın gözü bana iliştiği zaman, bu cevherin şuası ona yansısın, nefsi emmaresini yaksın ve onu zelil olarak gerisin geri çevirsin Gözleri umutsuzca, bezmişolarak benden uzaklaşsın ![]() Ey yüzlerin yöneldiği, boyunların emrine girdiği! Ey Rablerin Rabbi! Rabbim! Beni engellerden uzak tut Beniyakınlığının düşüncelerinden alıkoyan engellerden sıfatlarının nurlarının galip gelişinden sıfatlarıma uygun bir giysi giydir Zatının nurlarının parıldayışlarından birinintecellisiyle tabiatımın ve beşeriyetimin karanlığın yok et ![]() Bana meleklere özgü bir kuvvet ver Onunla beni istila edenaşağılık tabiatları ve çirkin ahlakları kahredeyim, ezeyim ![]() Fikrimin levhinden kevnlerin şekillerini sileyim İnayetinineliyle fikrimin levhine ezeli ve “Kef” ile “Nun” arasında saklanan yakınlığının erişilmezlik sırrını yerleştir ![]() “Bir şey yaratmak istediği zaman Onun yaptığı «Ol» demekten ibarettir Hemen oluverir Her şeyin mülkü kendielinde olan Allah'ın şanı ne kadar yücedir! Siz de O'na döneceksiniz ”Ey nurun nuru! Ey her şeye fazlının feyzinden damlalar bahşeden! Ey samed! Ey Kuddus! Ey Kahhar! Ey Hafız! Ey Latif! Ey alemlerin Rabbi! Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun AlemlerinRabbi olan Allah’a hamdolsun ![]() ------------------------------------------------------- CUMA GECE DUASI Bismillâhirrahmânirrahîym İlâhiy küllü’l-aâbâil ulviyyeti abîduke Ve ente’r-rabbualâ’l itlâkı Cema’te beynel mutekaâbilât Ve küntel celiylelcemiyle Lâ ğâyete li’ibtihâcike bizâtike İz lâ ğâyete lişuhûdiminke ente ecellu min şuhûdinâ ve ekmelu ve e’lâ mimmâ nasıfuke bihi ve ecmelu Teâleyte fiy celâlike an simâtilmuhdesâti Ve tekaddese cemâlukel aliyyu an muvâka’atilmuyûli ilâ’ş-şehevât Es’eluke bissırrilleziy cema’te bihibeyne’l mutekaâbilâti en tecmea aleyye muteferrika emriy cem’an yuşhiduniy vahdete vucûdike Veksuniy hulletecemâlike ve tevvicniy bitâci celâlike hattâ tahdâa lehu’nnufûsul beşerriyeh Ve tenkâde ileyyel kulûbul ebiyyeh Vetenbesita ileyye’l-esrâru’l akdasiyyeh Ve a’li kadrî indekeuluvven yenhafidu liy bihi küllü muteal Ve yezillu liy bihi küllüaziyz Ve huz bi nâsiyeti ileyke Ve melliknî nâsiyete külli zîrûhin nâsiyetuhu biyedike Vec’al liy lisâne sıdkın fiy halkıkeve emrike Vem’e’niy minke vahfezniy fiy berrike ve bahrike![]() Ve ehricniy min karyeti tab’izzâlimi ehluhâ ve e’tıkniy min rıkkıl ekvân Vec’al liy minke burhânen yûrisu emânen ve lâtec’al liğayrike aleyye sultânen Vec’al ğınâiy fî’l-fakri ileykean külli matlûb Vashabnî bi ğınâike an külli merğub Entevichetiy vecâhiy Ve ileykel merciu vettenâhî Tecburu’lkesiyreve teksirul cebbâriyne ve tuciyrul hâifiyn Vetuhiyfu’z-zâlimiyn Lekel mecdul erfau vettecelliyil’ecmauvelhicâbul emna’u Subhâneke lâ ilâhe illâ ente ente hasbiyve ni’mel vekiyl Ve kezâlike ahzu rabbike izâ ehazal kurâ vehiye zâlimetun inne ahzehu eliymun şediyd Fentekamnaminelleziyne ecramû ve kâne hakkan aleynâ nasrul mu’miniyn Allâhumme yâ hâlikal mahlûkaâti ve muhyilemvâti ve câmia’ş-şitât Ve mufiydal envâri ale’z-zevât Lekelmülkü’l-evseu velcenâbul erfeu’ Erbâbu abiyduk Vel mulûkuhademetüke Vel eğniyâu fukarâuke Ve entel ğaniyyubizâtike ammen sivâke Es’eluke bi’ismikelleziy halakte bihikülle şey’in fekaddertehu Takdiyra Ve menahte bihi menşi’te cenneten ve hariyra Ve hılâfeten ve mülken kebiyra Entuzhibe hırsıy ve tukmile naksıy ve en tufıyda aleyye min melâbisi ne’mâike ve tuallimeniy min esmâike Mâ yasluhu liiznivel ilkaâi vemle’ bâtıniy haşyeten ve rahmeten Ve zâhiriheybeten ve azameten hattâ tehâfeniy kulûbu’l a’dâi Vetertâhu ileyye ervâhul evliyâ Yehâfûne rabbehum minfevkıhim ve yef’alûne mâ yu’merûn Rabbi hebliy isti’dâdenkâmilen likubûli feyzıkel ekdesi liahlufeke fiy bilâdike ve edfe’a bihi sehatake an ibâdike feinneke testahlifu men teşâu ve ente alâ külli şey’in kadiyr Ve entel habiyrul basıyr vesallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ aâlihi ve sahbihi ve sellem ve huve hasbiy ve ni’mel vekiyl ![]() CUMA Gece Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym İlahi! Bütün ulvi babalar senin kulcağızlarındır Senmutlak Rabsin Bütün zıtları cem ettin Celal ve cemalsahibisin Zatınla haşmetinin sonu yoktur Çünkü seninşühudunun sınırı yoktur Sen bizim müşahedelerimizdenulusun Kusursuz kemal sahibisin, seni vasfetmemizdendaha yüksek cemale sahipsin Celalinde sonradan olmavarlıkların özelliklerinden yücesin Ulu cemalin şehvetleremeyletme badiresine düşmekten münezzehtir Karşıtlarıbirleştirdiğin sırrın hakkı için senden, ayrı işlerimi birleştirmeni istiyorum Öyle ki varlığının birliğini banagöstersin Cemalin ridasını giydir bana Başıma celalin tacınıgeçir Böylece beşeri nefisleri ona boyun eğsin Dik başlıkalpler bana uysun En kutsal sırlar önüme serilsin Katındakadrimi yücelt; bu sayede bütün büyüklenenler benim yanımda alçalsın Üstünlük taslayanlar benim karşımda zelilolsun Perçemimden tutup kendine çek Ruh sahibi olupperçemi senin elinde olan her canlının perçemini elime ver ![]() Halkın ve emrinde bana doğru bir lisan ver Beni kendinledoldur, karanda ve denizinde beni koru Halkı zalim olantabiat köyünden beni çıkar Beni varlıkların rızıklarından azatet Bana katından bir burhan ver; bana güven versin Sendenbaşkasının bana hakim olmasına, güç yetirmesine izin verme Zenginliğimin her istenende sana muhtaçlıktaolmasını sağla Arzu edilen her şeyle ilgili olarakzenginliğinle bana eşlik et Sen benim yönüm vemakamımsın Dönüş ve son sanadır Kırıkları onarır,zorbaları kırar, korkanlara güven verirsin Zalimlerikorkutursun En yüksek ululuk, en kapsamlı tecelli ve enkoruyucu hicap senindir Münezzehsin Senden başka ilahyoktur Sen bana yetersin ve sen en güzel vekilsin![]() “Rabbin, haksızlık eden memleketleri (onların halkını) yakaladığında, onun yakalayışı işte böyle (şiddetlidir) ![]() Şüphesiz onun yakalaması pek elem vericidir, pek çetindir!” “Günaha dalanların ise cezalarını hakkıyla vermişizdir ![]() Müminlere yardım etmek de bize düşer ”Allah’ım! Ey mahlukatın yaratıcısı, ölüleri çürütüp varlıktan silen, dağınıkları bir araya toplayan, zatların üzerine nurları bahşeden! Geniş mülk ve yüce cennetler senindir ![]() Rabler senin kulların, krallar senin hizmetkarların, zenginler senin yoksullarındır Sen ise zatın itibariyle başkalarındanmüstağnisin Her şeyi yarattığın ve takdir ettiğin, dilediklerinecennetleri ve ipek giysileri, halifelik ve büyük mülk bahşettiğin ismin hakkı için senden hırsımı gidermeni, eksikliğimi tamamlamanı, üzerime nimetlerinin giysilerini giydirmeni, izin ve ilkaya elverişli olacak şekilde isimlerini bana öğretmeni istiyorum İçimi korku ve rahmetle doldur![]() Dışıma heybet ve azamet ver Öyle ki düşmanların kalpleribenden korksun, dostların yürekleri ise bana ısınsın ![]() Onlar, üstlerindeki Rablerinden korkarlar ve kendilerine ne emrolunursa onu yaparlar ![]() Rabbim! Bana tam bir istidat bahşet ki, kutsal feyzini kabul edeyim, senin mülkünde senin halifen olayım, kullarına yönelik gazabını savayım Çünkü sen dilediğini halife kılarsınve senin her şeye gücün yeter Sen her şeyden haberdarsın,her şeyi görensin ![]() Allah’ın salât ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun O bana yeterve O ne güzel vekildir ![]() --------------------------------------------------------- CUMARTESI GÜNDÜZ DUASI Bismillâhirrahmânirrahîym Ve men ya’tasımu billâhi fekad hudiye ilâ sıratın mustakıym ![]() El-hamdu lillâhilleziy ehalleniy himâ lutfillâh Elhamdulillâhilleziy enzeleniy cennete rahmetillâh Elhamdulillâhilleziy ecleseniy fiy makami mehabbetillâh ![]() Elhamdulillâhilleziy ezâkaniy min mevâidi mededillâh ![]() Elhamdu lillâhilleziy vehebeliy letâfetel idâfeti li’ıstıfâillâh ![]() Elhamdu lillâhilleziy sekaâniy min mevâridi vâridi ve fâillâh ![]() Elhamdu lillâhilleziy kesanî hulele sıdkıl ubûdiyyetillâh Küllüzâlike alâ mâ ferrat’tu fiy cenbillâh Ve dayyâ’tu minhukûkıllâh Fezâlikel fadlu minellâh Ve men yağfirizzunûbeillâllâhu İlâhiy in’âmuke aleyye bil’iycâdi min ğayri cihâdin velâ ictihâd Ve ceret matâmi’iy min keremike alâ bülûğilmurâd Min ğayri istihkaâkın liy velâ isti’dâd Es’elukebivâhidil ahâd ve meşhûdil eşhâd Selâmete minhatil vidâdimin mihnetil biâd Ve mahve zulmeti’l inâdi Binûrişemsirreşâdi Ve fethi ebvâbi’s-sedâdi Bieydi medediinnellâhe latiyfun bil’ibâdi Rabbi es’eluke fenâe eyniyyetivücûdi Ve bekaâe emniyyeti şuhûdiy Ve firâka beyniyyetişâhidî ve meşhûdî Bi cem’i ayniyyeti mevcûdi livücûdiy![]() Seyyidi sellim ubûdiyyetî bihakkike min amâi vehmi ru’yetil ağyâr ve elhık biy kelimetekes sâbikate lilmustafeynel ahyâr ![]() Ve eğlib alâ emriy bi’ihtiyârike fiyl-etvâri vel’evtâri Vansurniybittevhiydi velistivâi fiy’l haraketi ve’listıkrâr Habiybi es’elukeseriy’al visâli ve bediy’a cemâl Ve meniy’al celâl Ve refiy’alkemâl Fiy külli hâlin ve mâlin Yâ men huve yâ huve Vemen leyse illâ huve Es’eluke bilğaybi’l atlasi Bilğaynilakdesi Fiylleyli izâ as’as Vessubhi izâ teneffes İnnehulekavlu resûlun keriym Ziy kuvvetin inde zilarşi mekiyn![]() Mutaâ’in semme emiyn Bilisâni arabiyyin mübiyn Ve innehule tenziylu rabbil âlemiyn Hükme muhkimil emri birûhihilmeknûn Fiy sıyğıttebyin Bisun’ittemkiyn Vees’elukellâhumme hamle zâlike lizâtiy alâ yedi nesiymi hayâtiy biervâhi tehiyyâti Fiy salavâtiket tayyibât Veteslimâtike’d-dâimât Alâ vesiyleti husûlil metâlib Ve vusletinvusûlil habâib Ve alâ külli mensûbin ileyhi fiy külli’l merâtib![]() İlâhel hakkıl mübiyn Vec’alnâ min havâssıhim aâmiyn Vesallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve âlihi ve sahbihi ecmaiyn subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasifûne ve selâmun alel murseliyn velhamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() CUMARTESİGündüz Duası Bismillahirrahmanirrahîym Kim Allah’a sarılırsa o dosdoğru yola iletilmiştir BeniAllah’ın lütfunun himayesine alan Allah’a hamdolsun BeniAllah’ın rahmeti cennetine misafir eden Allah’a hamdolsun ![]() Beni Allah’ın sevgisi makamına oturtan Allah’a hamdolsun ![]() Allah’ın yardımları sofrasından beni rızıklandıran Allah’a hamdolsun Beni Allah’ın seçimine layık görülme lütfunamazhar kılan Allah’a hamdolsun Beni Allah’ın vefasısunumları kaynaklarından besleyen Allah’a hamdolsun BeniAllah’a kulluk doğruluğu hırkalarıyla giyindiren Allah’a hamdolsun Allah hakkında onca kusur işlememe, Allah’ınhaklarını zayi etmeme rağmen bütün bunlara nail oldum Bulütuf Allah’dandır Allah’dan başka günahları kimbağışlayabilir ![]() İlahi! Beni var etmen şeklindeki nimetin cehdim ve çabam olmadan gerçekleşmiştir Keremine yönelik umudummuradın sınırına kadardır Bunda benim bir istihkakım veistidadım söz konusu değildir Birlerin teki ve şahidlerinmüşahede ettiklerinin hakkı için senden istiyorum ki kulluk mihnetinden sevgi kaynakları selametine beni ulaştır, inat karanlığını doğruluk güneşinin ışığıyla gider, yardım eliyle doğruluk kapılarını aç Çünkü Allah kullara karşı lütufkardır![]() Rabbim! Varlığımın mekana aitliğini yok etmeni, müşahedemin güvenliğini baki kılmanı istiyorum Şahidiminve meşhudumun arasındaki ayrılığı kaldır Varlığıma aitmevcudiyetin bütün ayniliğini gider ![]() Efendim! Bana kulluğumu başkasını görme vehminin körlüğünden uzak kıl Hayırlılar arasından seçilmiş iki nebîhakkında önceden verdiğin sözü bana ulaştır Her tavır veihtiyaç karşısında iradenle benim işime galip ol Hareket veduruşta tevhid ve istiva ile bana yardım et ![]() Habibim! Senden her hal ve durumda en hızlı vuslatı, en göz kamaştırıcı cemali, en görkemli celali, en yüksek kemali istiyorum ![]() Ey O olan O! Ey O! Ey O’dan başka kimse olmayan! Belirsiz gayb ve kutsal gayn ile senden istiyorum: “Geri dönüp giden geceye, aydınlanan sabaha andolsun ![]() Muhakkak o kerem sahibi nebinin sözüdür Yüce arşınyanında güçlü, orada itaat edilen ve güvenilirdir Apaçıkarabçadır Şüphesiz o alemlerin rabbi tarafından indirilmiştir ”İşi gizli ruhla sağlamlaştıran hüküm istiyorum senden ![]() Beyan sigasıyla ve sağlam bir üslupla istiyorum ![]() Allah’ım! Hayatımın nesimi eliyle tahiyyatım ruhlarıyla zatıma yüklemeni istiyorum bunları Tertemiz salâvatların,daimi selamların arasında isteklerin hasıl oluş vesilesi kılmanı istiyorum Sevenlere ulaşma aracı kıl Hermertebede Ona tabi olanlara, mensup bulunanlara selam olsun Apaçık Hak ilah! Bizi onlara has kimselerden kıl![]() Amin ![]() Salât ve selam Muhammed’in, ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun İzzet sahibi Rab, senin Rabbinonların yakıştırmalarından münezzehtir GönderilmişRasullere selam olsun Alemlerin rabbi olan Allah’ahamdolsun Amin…---------------------------------------------------- Bismillâhirrahmânirrahîym Ve men ya’tasımu billâhi fekad hudiye ilâ sıratın mustakıym ![]() El-hamdu lillâhilleziy ehalleniy himâ lutfillâh Elhamdulillâhilleziy enzeleniy cennete rahmetillâh Elhamdulillâhilleziy ecleseniy fiy makami mehabbetillâh ![]() Elhamdulillâhilleziy ezâkaniy min mevâidi mededillâh ![]() Elhamdu lillâhilleziy vehebeliy letâfetel idâfeti li’ıstıfâillâh ![]() Elhamdu lillâhilleziy sekaâniy min mevâridi vâridi ve fâillâh ![]() Elhamdu lillâhilleziy kesanî hulele sıdkıl ubûdiyyetillâh Küllüzâlike alâ mâ ferrat’tu fiy cenbillâh Ve dayyâ’tu minhukûkıllâh Fezâlikel fadlu minellâh Ve men yağfirizzunûbeillâllâhu İlâhiy in’âmuke aleyye bil’iycâdi min ğayri cihâdin velâ ictihâd Ve ceret matâmi’iy min keremike alâ bülûğilmurâd Min ğayri istihkaâkın liy velâ isti’dâd Es’elukebivâhidil ahâd ve meşhûdil eşhâd Selâmete minhatil vidâdimin mihnetil biâd Ve mahve zulmeti’l inâdi Binûrişemsirreşâdi Ve fethi ebvâbi’s-sedâdi Bieydi medediinnellâhe latiyfun bil’ibâdi Rabbi es’eluke fenâe eyniyyetivücûdi Ve bekaâe emniyyeti şuhûdiy Ve firâka beyniyyetişâhidî ve meşhûdî Bi cem’i ayniyyeti mevcûdi livücûdiy![]() Seyyidi sellim ubûdiyyetî bihakkike min amâi vehmi ru’yetil ağyâr ve elhık biy kelimetekes sâbikate lilmustafeynel ahyâr ![]() Ve eğlib alâ emriy bi’ihtiyârike fiyl-etvâri vel’evtâri Vansurniybittevhiydi velistivâi fiy’l haraketi ve’listıkrâr Habiybi es’elukeseriy’al visâli ve bediy’a cemâl Ve meniy’al celâl Ve refiy’alkemâl Fiy külli hâlin ve mâlin Yâ men huve yâ huve Vemen leyse illâ huve Es’eluke bilğaybi’l atlasi Bilğaynilakdesi Fiylleyli izâ as’as Vessubhi izâ teneffes İnnehulekavlu resûlun keriym Ziy kuvvetin inde zilarşi mekiyn![]() Mutaâ’in semme emiyn Bilisâni arabiyyin mübiyn Ve innehule tenziylu rabbil âlemiyn Hükme muhkimil emri birûhihilmeknûn Fiy sıyğıttebyin Bisun’ittemkiyn Vees’elukellâhumme hamle zâlike lizâtiy alâ yedi nesiymi hayâtiy biervâhi tehiyyâti Fiy salavâtiket tayyibât Veteslimâtike’d-dâimât Alâ vesiyleti husûlil metâlib Ve vusletinvusûlil habâib Ve alâ külli mensûbin ileyhi fiy külli’l merâtib![]() İlâhel hakkıl mübiyn Vec’alnâ min havâssıhim aâmiyn Vesallallâhu alâ seyyidinâ muhammedin ve âlihi ve sahbihi ecmaiyn subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasifûne ve selâmun alel murseliyn velhamdulillâhi rabbil âlemiyn ![]() CUMARTESİGündüz Duası Bismillahirrahmanirrahîym Kim Allah’a sarılırsa o dosdoğru yola iletilmiştir BeniAllah’ın lütfunun himayesine alan Allah’a hamdolsun BeniAllah’ın rahmeti cennetine misafir eden Allah’a hamdolsun ![]() Beni Allah’ın sevgisi makamına oturtan Allah’a hamdolsun ![]() Allah’ın yardımları sofrasından beni rızıklandıran Allah’a hamdolsun Beni Allah’ın seçimine layık görülme lütfunamazhar kılan Allah’a hamdolsun Beni Allah’ın vefasısunumları kaynaklarından besleyen Allah’a hamdolsun BeniAllah’a kulluk doğruluğu hırkalarıyla giyindiren Allah’a hamdolsun Allah hakkında onca kusur işlememe, Allah’ınhaklarını zayi etmeme rağmen bütün bunlara nail oldum Bulütuf Allah’dandır Allah’dan başka günahları kimbağışlayabilir ![]() İlahi! Beni var etmen şeklindeki nimetin cehdim ve çabam olmadan gerçekleşmiştir Keremine yönelik umudummuradın sınırına kadardır Bunda benim bir istihkakım veistidadım söz konusu değildir Birlerin teki ve şahidlerinmüşahede ettiklerinin hakkı için senden istiyorum ki kulluk mihnetinden sevgi kaynakları selametine beni ulaştır, inat karanlığını doğruluk güneşinin ışığıyla gider, yardım eliyle doğruluk kapılarını aç Çünkü Allah kullara karşı lütufkardır![]() Rabbim! Varlığımın mekana aitliğini yok etmeni, müşahedemin güvenliğini baki kılmanı istiyorum Şahidiminve meşhudumun arasındaki ayrılığı kaldır Varlığıma aitmevcudiyetin bütün ayniliğini gider ![]() Efendim! Bana kulluğumu başkasını görme vehminin körlüğünden uzak kıl Hayırlılar arasından seçilmiş iki nebîhakkında önceden verdiğin sözü bana ulaştır Her tavır veihtiyaç karşısında iradenle benim işime galip ol Hareket veduruşta tevhid ve istiva ile bana yardım et ![]() Habibim! Senden her hal ve durumda en hızlı vuslatı, en göz kamaştırıcı cemali, en görkemli celali, en yüksek kemali istiyorum ![]() Ey O olan O! Ey O! Ey O’dan başka kimse olmayan! Belirsiz gayb ve kutsal gayn ile senden istiyorum: “Geri dönüp giden geceye, aydınlanan sabaha andolsun ![]() Muhakkak o kerem sahibi nebinin sözüdür Yüce arşınyanında güçlü, orada itaat edilen ve güvenilirdir Apaçıkarabçadır Şüphesiz o alemlerin rabbi tarafından indirilmiştir ”İşi gizli ruhla sağlamlaştıran hüküm istiyorum senden ![]() Beyan sigasıyla ve sağlam bir üslupla istiyorum ![]() Allah’ım! Hayatımın nesimi eliyle tahiyyatım ruhlarıyla zatıma yüklemeni istiyorum bunları Tertemiz salâvatların,daimi selamların arasında isteklerin hasıl oluş vesilesi kılmanı istiyorum Sevenlere ulaşma aracı kıl Hermertebede Ona tabi olanlara, mensup bulunanlara selam olsun Apaçık Hak ilah! Bizi onlara has kimselerden kıl![]() Amin ![]() Salât ve selam Muhammed’in, ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun İzzet sahibi Rab, senin Rabbinonların yakıştırmalarından münezzehtir GönderilmişRasullere selam olsun Alemlerin rabbi olan Allah’ahamdolsun Amin…
|
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhyiddin İbn Arabi'den Her Gün Ve Geceye Ayrı DualarCUMARTESI GECE DUASI Bismillâhirrahmânirrahîym Seyyidiy dâme bekaâuke Ve nefeze fiyl halkı kadâuke![]() Ve tekaddeste fiy uluvvike Ve tealeyte fiy kudsike lâyeûduke hifzu kevnin Velâ yahfa anke keşfu aynin Ted’ûmen teşâu ileyke Ve tedullu bike aleyke Feleke’l-hamduddâim![]() Veddevâmu’l emcedu Es’eluke vakten sâfiyen Bimâturîydu bimuâmeletin lâikatin tekûnu ğâyetuhâ kurbeke min netâicil a’mâli mevkuûfeten alâ rıdvânik Ve hebliy sırrenyekşifu liy an hakaâikıl a’mâl Vahsusniy bihikmetin meahâhukmün ve işâretün yashebuhâ fehmu inneke veliyyun men tevellâke Ve muciybu men deâke İâhiy edim bekaâen’amâtike aleyye ve müşâhedetike ledeyye Ve eşhidniyzâtiy min haysu ente lâ min haysu hiye Hattâ ekûne bikevelâ enâ, veheblî min ledunke ilmen tenkaâdu ileyye fiyhi küllü rûhin âlimetin inneke entel aliymul allâmu ![]() Tebârekesmu rabbike zûlcelâli vel ikrâm Ve indehumefâtihul ğaybi lâ ya’lemuhâ illâ huve ve ya’lemu mâ fiy’l berri ve bahri rabbi efid aleyye şuâ’an min nûrike yekşifu liy an külli mestûrin fiyye hattâ uşâhide vucûdiy kâmilen min haysu ente lâ min haysu enâ fe’etekarrebu ileyke bi mahvi sıfatiy minniy kemâ tekarrebte ileyye bi-idâfeti nûrike aleyye ![]() Rabbil imkânu sıfatiy vel ademu mâddetiy vel fakru mekarriy ![]() Ve vucûduke illetiy Ve kudretuke fâiliy Ve ente ğâyetiy![]() Hasbiy minke ilmuke bicehliy Ente kemâ a’lemu Ve fevkamâ a’lemu Ve ente ma’a külli şey’in Ve leyse meake şey’un![]() Kaddertel menâzile lisseyri Ve rattebtel merâtibe linnef’iveddarri Ve esbette minhâcel hayri Fenahnu fiy zâlikeküllihi bike ve ente bilâ nahnu Fe entel hayrul mahdu velcûdussırfu vel kemâlul mutlaku Es’eluke bi’ismikelleziyefadte bihi’l hayrâti alel kavâbil Ve mahavte bihi minzulmeti’l ğavâsikı En temlâe vucûdiy nuren min nûrikelleziyhuve mâddetü külli nûrin ve ğâyetü külli metlûbin Hattâ lâyahfâ aleyye şey’un mimmâ evda’te fiy zerrâti vucudiy Vehebliy lisâne sıdkın muabbiren an şuhûdi hakkın vahsusniy min cevâmi’il kelimi bimâ yahsulu bihil ibânetu velbelâğatu, ve’sımniy fiy külli kelimetin min da’va mâ leyse liy bihakkın, vec’alniy alâ basiyretin enâ ve menittebaniy Allâhummeinniy euzubike min kavlin yûcibu hayreten ev ya’kıbu fitneten, ev yûhimu şubheten, minke tutelekkâl kelimu ve anke yu’hazul hikemu, ente mümsikus semâi ve muallimu’l-esmâi ![]() Lâ ilâhe illâ entel vâhidul ehadul ferdus samedulleziy lem yelid ve lem yûled ve lem yekün kûfuven ehad Ve sallallâhualâ seyyidinâ muhammedin ve alâ aâlihi ve sahbihi ecmaiyn ![]() Velhamdulillâhirabbil âlemiyn ![]() CUMARTESİ Gece Duasının Türkçe Anlamı Bismillahirrahmanirrahîym Efendim! Baki oluşun daimidir Senin hükmün mahlukatiçinde geçerlidir Yüceliğinde münezzehsin Münezzehliğindeyücesin Varlığı korumak seni yormaz Gözün gördüğüsenden gizlenmez Dilediğin kendine çağırırsın Kendinlekendine delalet edersin Daimi hamd sana özgüdür En uludevamlılık senindir Senden berrak bir vakit istiyorum Buvakti sana yaraşır muamelelerle geçireyim Bu vaktin gayesisana yakınlık olsun ve senin rızana uygun amellerle geçireyim Bana öyle bir sır ver ki, amellerin hakikatlerionunla benim için açığa çıksın Bana öyle bir hikmet tahsis etki, beraberinde hüküm ve işaret olsun, anlama ona eşlik etsin Çünkü sen, seni dost edinenin dostusun Sana duaedene icabet edensin ![]() İlahi! Bana bahşettiğin nimetlerin kalıcılığını süreklileştir ![]() Yanımdaki müşahedeni kalıcı kıl Bana benim zatımı zatımaçısından değil kendi açından göster Ki seninle olayım,benimle değil Bana katından öyle bir ilim ver ki, bu husustabütün bilen ruhlar beni örnek alsın Çünkü sen bilensin, herşeyin bilgisi senin katındadır Celal ve kerem sahibi rabbininadı yücedir Gaiplerin anahtarları O’nun elindedir ve Ondanbaşkası bunları bilemez O, karada ve denizde olan her şeyibilir ![]() Rabbim! Üzerime nurundan şualar yağdır ki, her örtülüyü benim için ortaya çıkarsın, öyle ki varlığımı kamil manada ben olarak değil sen olarak müşahede edeyim Sıfatımıkendimden silmiş olarak sana yaklaşayım, tıpkı senin üzerime nurunu indirmek suretiyle bana yaklaşman gibi ![]() Rabbim! İmkan benim sıfatım, yokluk benim maddem, fakirlik ise benim karargahımdır Senin varlığın benimsebebimdir Senin kudretin benim failimdir Sen benimgayemsin Senin ilmin ne kadar cahil olduğumu anlamamiçin yeterlidir Sen benim bildiğim ve benim bildiğiminötesindeki gibisin Sen her şeyle berabersin Senin beraberhiçbir şey yoktur Menzilleri seyir için takdir ettin Mertebeleride menfaat ve zarar için tertip ettin Hayır yollarınısabitleştirdin Bunların tümünde biz seninle beraberiz, amasen bizimle beraber değilsin Sen sırf hayırsın, saltcömertliksin ve mutlak kemalsin Hayırları topluluklarınüzerine indirdiğin, gecelerin karanlıklarını giderdiğin ismin hakkı için senden, varlığımı her nurun maddesi ve her matlubun gayesi olan nurundan bir nurla doldurmanı istiyorum Ki varlığımın zerrelerine yerleştirdiğin hiçbir şeybana gizli kalmasın Bana doğru bir lisan bahşet ki, bu lisanhakkın müşahedesini ifade etsin Bana öyle kapsamlı söz verki, onunla açıklık ve belagat gerçekleşsin ve konuşmamda hakkım olmayan şeyleri iddia etmekten beni koru Beni vebana tabi olanları bir basiret üzere kıl ![]() Allah’ım! Hayreti gerektiren veya fitneye sebep olan yahut senin hakkında şüpheye yol açan sözden sana sığınırım Söz senden alınır, hikmet senden algılanır Sensemavatı tutansın, isimleri öğretensin Senden başka ilahyoktur, bir’sin, teksin, yalnızsın, samedsin Doğmamış,doğurulmamışsın Sana hiç kimse denk değildir![]() Allah’ın salât ve selamı efendimiz Hz Muhammed’in,ehlibeytinin ve bütün ashabının üzerine olsun Alemlerinrabbi olan Allah’a hamd olsun -------------------------------------------------------- Pazar Gündüz Duası Bismillahirrahmanirrahîym Bismillâhil fâtihil vucûd velhamdulillâhi muzhiri kulli ve lâ ilâhe illallâhu tevhiyden mutlekan an keşfin ve şuhûd vallâhu ekberu minhu bede’el emru ve ileyhi yeûd ve subhânallâhi mâ semme sivâhu feyuşhedu velâ ma’ahu ğayruhu ma’bûd vâhidun ehadun alâ mâ kâne aleyhi kable hudûsi’lhudûd lehu fîy kulli şey’in âyetun tedullu alâ ennehu vâhidun ehadun mevcûd sirruhu munezzehun seterehu anil id’râki vennufûd velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil aziym kenzun ihtassanâ bihi min hazâ’inilğaybi velcûd estenzilu bihi kulle hayrin ve edfau bihi kulle şerrin ve dayr ve eftuku bihi ratkın mesdûd ve innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûne fîy kulli emrin nezele ev huve nâzil ve fiy kulli hâlin ve meka’min ve hâtırın ve vâridin ve masdarin ve vurûd vallahu huve’lmercuvvu likülli şeyin ve fiy kulli şeyin huvel me’mûlu vel meksûd vel’ilhâmu minhu velfehmu anhu velmevcûdu huve velâ inkâre velâ cuhûd izâ keşefe felâ ğayr ve izâ setere fekullun ğayru ve kullun mahcûbun ma’bûdun bâtınun bil’ ehadiyyeti zâhirun bil’vâhidiyyet ve anhu ve bihi kâne kevnun kulli şey’in felâ şey erzişşeyu fiyl hakiykati ma’dûmun mefkûd fehuve’levvelu ve’l-âhiru ve’z-zâhiru ve’l-bâtınu ve huve bikulli şey’in aliym kable kevnişşey’i ba’del vucûdi lehu’l-ihâtatu’l-vâsiah ve’l-hakiykatu’l-câmiatu ve’ssirrul kaim ve’lmulkuddâimu velhukmullâzim ehlussenâi velmecd huve kemâ esney alâ nefsihi fehuvel hâmidu velhamdu velmahmûd ehadiyyuzzât ve ehadiyyul esmâi vessıfât aliymun bilulliyâti velcuz’iyyât muhiytun bilfevkiyyâti vettahiyyat velehu anetil vucûhu min kullilcihât allâhümme ya men huvelmuhiytulcâmiu ve yâ men lâ yemneuhu minel’atâi mâni’ yâ men lâ yenfedu mâ indehu ve amme cemiy’al halâiki cûduhu ve rifduh allâhu’mmeftah lîye eğ’lâka hazihi’lkunûz vekşiflîy hekâika hazihi’rrumûzi ve kun ente muvâcihiy ve vuchetiy vahcubniy biru’yetike an ru’yetiy vemhu bizuhûri tecelliyke cemi’a sıfatıy hattâ lâ yekûne liy vichetun illâ ileyk ve lâ yekau minniy nazarun illâ aleyk venzuri allâhumme ileyye biaynirrahmeti ve’l-inâyeti ve’l-hifzi ve’rriâyeti ve’l-ıhtısâsi ve’l-vilâyeti fiy kulli şeyin hattâ lâ yahcubuniy an ru’yetiy leke şey’un ve ekûne nâzıren ileyke bimâ emdedteniy bihi min nazarike fiy kulli şey’ vec’alniy hâdian litecelliyke ehlen li’ihtisâsike ve tevelliyke mahalle nazarike min halkik ve mufiydan aleyhim min atâ’ike ve fadlik yâ men lehulğınâul mutlaku ve li’abdihil fakrul muhakkak yâ ğaniyyen an kulli şey’in ve kullu şey’in muftekırun ileyhi ve yâ men bi-yedihi emru kulli şey’in ve emru kulli şey’in vâciun ileyh ve yâ men lehul vucûdul mutlaku felâ ya’lemu mâ huve illâ huve velâ yustedellu aleyhi illâ bih’ Allahumme ve yâ musahhirel a’mâlissâlihati li’l-abdi nef’uhâ aleyhi lâ maksadaliy ğayruk velâ ye’suniy illâ cûduke ve hayruke yâ cevâdu fevkal emâli yâ mu’tiye’nnevâli kable’ssuâli yâ men vekafe dûnehu kademu kulli tâlibin yâ men huve alâ emrihi kâdirun ve ğâlibun yâ men huve likulli şey’in vâhibun ve izâ şâe sâlibun ehimmu ileyke bi’s-sûali fe ecidûni abden leke alâ kulli hâlin fetevelliniy yâ mevlâye fe ente evlâ bihî minniy keyfe aksiduke ve ente verâel kasdi em keyfe etlubuke vettalebu aynu’l bu’di eyetlebu men huve kariybun hâdir em yuksadu mine’l-kasdu fiyhi tâaihun ve hâairun ettalebu lâ yesılu ileyke ve’l kasdu lâ yesduku aleyke tecelliyâtu zâhirike lâ tulhaku ve lâ tudreku ve rûmuzu esrârike lâ tenhellu velâ tenfeku eya’lemul mevcûdu kunhe men evcedehu em yebluğul abdu hakiykate menista’bedehu e’ttalebu ve’lkasdu ve’l-kurbu ve’l-ab’du sıfâtu’l abdi femâ zâ yebluğul abdu bisıfâtihi mimmen huve munezzehu muteâlin fiy zâtihi ve kullu mahlûkin mehalluhu’-aczu fiy mevkifi’z-zulli alâ bâbi’l izzi an neyli idrâkî hazâl kenzi keyfe a’rifuke ve ente bâtınulleziy lâ tu’ref ve keyfe lâ a’rifuke ve entezzâhirulleziy ileyye fiy kulli şeyin tetearrefu keyfe uvehhiduke velâ vucûdeliy fiy aynil ehadiyyeti ve keyfe lâ uvehhiduke vettevhidu sirrul ubûdiyyeti subhâneke lâ ilâhe illâ ente mâ vehhadeke min ehadin iz ente kemâ ente fîy sâbikil azeli ve lâhikil ebedi feala tahkiykî mâ vehhadeke ehadun sivâke ve fiyl cumleti mâ arafeke illâ iyyâke betante ve zaherte felâ anke betante velâ liğayrike zaherte fe ente ente lâ ilâhe illâ ente fe keyfe bi hâzaşşekli yenhellu huvel evvelu âhiru vel’ âhiru evvelu fe yâ men ebheme’l-emre ve ebtamessirra ve evka’a fiylhiyreti velâ hayrete es’eluke Allahummekeşfessirril ehadiyyeti ve tahkîykel ubûdiyyeti vel kıyâme birrubûbiyyeti bimâ yeliyku bihadretihâl aliyyeti fe enâ mevcûdun bike hâdisun ma’dûm ve ente mevcûdun bâkin hayyun kayyumun kadiymun ezeliyyun âlimun ma’lumun fe yâ men lâ ya’lemu ma huve illâ huve es’eluke allâhumme’l herabe minniy ileyke vel cem’a bicemiy’i mecmûiy aleyke hatta lâ yekûne vucûdiy hicâbiy an şuhûdiy yâ maksûdiy mâ fâteniy şeyun izâ enâ vecedtuke ve lâ cehiltu şey’en izâ enâ alimtuke ve lâ fekadtu şey’en izâ enâ şehidtuke fenâiy fiyke ve bekâiy bike ve meşhûdiy ente lâ ilâhe illâ ente ente kemâ şehidte ve kemâ alimte ve kemâ emerte ve şuhûdiy aynun vucûdiy femâ şehidtu sivâiyi fiy fenâiyi ve bakâiyi vel işâretu ileyye vel hukmu liy aleyye vennisbetu nisbetiy vekullun zalike rutbetiy veşşe’nu ş’anî fiy zuhûri velbutûni ve serayânissirril mesûni huviyyetun sâriyetun mezâhirun bâdiyeh vucûdun ve ademun ve nûrun ve zulemun levhun ve kalemun sem’ûn ve samemun cehlun ve ilmun harbun ve silmun samtun ve nutkun retkun ve fetkun hakiykatun ve hakkun ğaybûbiyyetun ezelun deymûmiyyetun ebedun “kul huvallâhu ehad allâhussamed lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehu kufuven ehad” ve sallallahu ale’l-evveli fiyl iycâdi ve’l-vucûd el fâtihi li kulli şâhidin hadretiye’şşâhidi ve’lmeşhûd essiru elbâtınu vennûru’zzâhiru aynu’l maksûdu’l mumeyyezi kabdatiyessebki fiy âlemi’l-halki minel mahsûsi vel ma’bûd’irrûhu’l-ekdasu el-aliyyu vennûrul ekmelu’lbehiyyu el-kaimu bikemâlil ubûdiyyeti fiy hadreti’l ma’bûdilleziy ufiydu alâ rûhihi min hadreti rûhâniyyetihi vettesalat bimişkâti kalbihi eşi’atu nûraniyyeti fehuverresûlul mukarrebun velveliyyul mes’ûd ve alâ âlihi ve ashâbihi hazâini esrârihi ve meâdini’l-envârihi ve metâli’i akmârihi kunûzil hekâiki hudâti’l halâiki nucûmil hudâ limenikteda vesellim tesliymen kesiyren ilâ yevmiddin velhamdulillâhi rabbilâlemiyn ve subhânallâhi ve mâ enâ minelmuşrikiyn ve hasbunallâhu ve ni’mel vekiyl velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil aziym ![]() PAZAR Gündüz Duasının Türkçe Anlamı: Vucudu açıp başlatan Allah’ın adıyla Her varlığı açığaçıkaran Allah’a hamdolsun Allah’dan başka ilah yoktur![]() Keşifle ve müşahede ile bilinen bir tevhiddir bu AllahEkber’dir, emir Ondan başlar, Ona döner Allah münezzehtir![]() O’ndan başka bir şey yoktur ki görünsün Onunla beraberibadet edilen başka biri yoktur O Vahid’dir (Bir’dir) ,Ahad’dır (tek’dir), sınırların meydana gelişinden önce olduğu gibidir Her şeyde Ona dair bir ayet vardır; Onun birliğine,tekliğine ve varlığına delalet eder Sırrı münezzehtir; O’nu,idrak edilmekten, nüfuz edilmekten gizlemiştir ![]() Kuvvet ve değiştirme gücü ancak üstün ve azamet sahibi Allah’ındır Bu, bize has kıldığı bir hazinedir, gayb vecömertlik hazinelerinden Onunla her hayrın indirilmesini isterve her şerrin, her zararın savılmasını dilerim Kapalı hermenfezi Onunla açarım Biz Allah’tan geldik ve yine Onadöneceğiz, indirdiği veya indirmekte olduğu her emirdi Herhalde, her makamda, her düşüncede, her ilhamda, her çıkışta ve her girişte Her şey için ve her şeyde umut edilenAllah’dır Umulan ve kast edilen Odur İlham Ondan gelir,Ondandır anlamak Varlık Odur, ne inkar var ne de ret Açığaçıktığı zaman, hiçbir şey yoktur Gizlendiği zaman her şeybaşkadır Her şey teklikle perdelenmiş, mabud ve batındır,birlikle de zahirdir Her şeyin varlığı Ondan ve Onunladır, buyüzden hiçbir şey yoktur Şu halde şey hakikatte yok veyitiktir ![]() O, evveldir, ahirdir, zahirdir, batındır O, her şeyi bilir Birşeyin olmasından önce de , varlığından sonra da geniş kuşatma Onundur Onundur kapsamlı hakikat ve daimageçerli olan sır Daimi mülk ve ayrılmaz hakimiyet O övgüyeve ululuğa layıktır O, kendini övdüğü gibidir Hamdeden de,hamd da, hamdedilen de Odur Zatı tektir İsim ve sıfatlarıbirdir Küllileri ve cüzileri bilir üstleri ve altları ihata etmiştir![]() Her yönden yüzler Ona yönelmiştir ![]() Allah’ım! Ey ihata eden ve cem eden! Ey hiç kimsenin bağışına engel olamadığı! Ey katında olanların tükenmediği! Ey cömertliği ve bağışı bütün varlıkları kapsayan! Allah’ım! Benim için bu hazinelerin zincirlerini aç Bu remzlerinhakikatlerini açığa çıkar Benim yöneldiğim, yönüm ol![]() Rüyetinle beni rüyetimden perdele Tecellinin zuhuruylabütün sıfatlarımı sil Benim bakışım senden başkasınailişmesin ![]() Allah’ım! Bana her şeyde rahmet, inayet, koruma, riayet, ihtisas, velayet gözüyle bak Ta ki hiçbir şey beni senigörmekten perdelemesin ve ben, beni desteklediğin bakışınla her şeyde sana bakıyor olayım Beni tecellineboyun eğen, sana has olmaya layık ve mahlukatın içinde velayetinin mahalli kıl Senin bağışını ve fazlını onlarabahşeden olayım ![]() Ey mutlak zenginliğe sahip ve ey kulları muhakkak fakirlik içinde olan! Ey her şeyden müstağni ve her şeyin muhtaç olduğu! Ey her şeyin emri elinde olan ve her şeyin dönüş mercii! Ey mutlak varlık sahibi! Ne olduğunu Ondan başka kimse bilemez Ona ancak Onunla delalet edilir Eysalih amelleri kuluna musahhar kılan! Ki yararı kendisine dönsün Senden başka bir maksadım yoktur benim Ancaksenin cömertliğin ve hayrın bana kafi gelir ![]() Ey beklentilerin ötesinde cömert olan! Ey istenmeden önce ihtiyaçları bahşeden! Ey her isteyenin adımlarını önünde durduğu! Ey emrine güç yetiren, galip olan! Ey her şeye bağışta bulunan ve istediğinde bağışını alan! İsteyerek sana yalvarıyorum: her durumda beni sana kulluk eder bul ![]() Beni dost edin ey mevlam! Senden ona benden daha layıksın Sen ki maksadın ötesindesin, nasıl sana kastedeyim! İstemek uzaklığın kendisi iken nasıl seni talep edeyim! Yakın ve hazır olan ister mi? Ya da içinde kasıt şaşkın olan kimse nasıl kast eder? Talep sana ulaşmaz ve kast etme senin için geçerli olmaz Zahirinin tecellilerineerişilmez, idrak edilmez Sırlarının remzleri çözülmez,parçalanmaz Mevcut olan kendisini var edenin künhünübilebilir mi? Kul, kendisini kul edinenin hakikatine varabilir mi? İstemek, kast etmek, yakınlık ve uzaklık kulun sıfatlarıdır Böyle iken kul bu sıfatlarıyla, zatı itibariyle mütealve aşkın olandan neyi kavrayabilir Her mahluk aczmahallinde, zillet konumunda ve izzet dergahında durmaktadır ve bu hazineyi idrak etmekten uzaktır Seninasıl bilebilirim ki sen, bilinmeyen batınsın! Ve sen, her şeyde kendini bana tanıtan zahirsin Teklik aynında bana aitbir varlık yok iken seni nasıl birleyebilirim! Ve tevhid kulluğun sırrı iken seni birlememem mümkün mü! Sen münezzehsin, senden başka ilah yoktur Hiç kimse seni birlemiş değildir![]() Çünkü sen ezeli geçmişte ve ebedi gelecekte olduğun gibisin O halde gerçek anlamda senden başka seni birleyenkimse yoktur Kısacası, seni senden başka bilen yoktur![]() Batınsın, zahirsin Kendinden gizlenip batın olmuş değilsinve başkası için de zahir değilsin Sen sensin Senden başkailah yoktur Ahirin evveli ve evvelin ahiri olan bu şekildeçözülür mü? Ey emri müphem kılan, sırrı gizleyen ve hayret yok iken hayrete düşüren! Allah’ım! Senden tekliğin sırrını, kulluğun hakikatini, yüce huzura layık olan şekilde rububiyetle kaim olmayı istiyorum Ben seninle varım, sonradan olmayım, yokolucuyum Sen varsın, bakisin, daima dirisin, her şeyehakimsin, kadimsin, öncesizsin, bilensin, bilinensin ![]() Ey mahiyetini kendisinden başka kimsenin bilmediği Allah’ım! Senden, kendimden sana kaçmayı, bütünümle sende cem olmayı istiyorum Ki varlığım şühüduma perdeolmasın ![]() Ey maksadım! Seni bulduğumda hiçbir şeyi kaybetmem ![]() Seni bildiğimdehiçbir şeyi bilmemiş olmam ve seni müşahede ettiğimde hiçbir şeyi yitirmiş olmam Fenabulmam sende, Beka bulmam seninledir Müşahede ettiğimsensin Senden başka ilah yoktur Sen müşahede ettiğin,bildiğin ve emrettiğin gibisin Müşahedem varlığımınaynısıdır Ben fena bulurken de bekaya erişirken dekendimden başkasını müşahede etmedim İşaret banadır,hüküm benim için ve banadır Nispet benim nispetimdir vebütün bunlar benim mertebemdir Zuhurda, batında, korunansırrın sirayetinde durum benim durumumdur Sirayet eden birhüviyet, açık ve belirgindir Varlık, yokluk, nur, zulmet, levh,kalem, işitme, sağırlık, cehalet, bilme, savaş, barış, susma, konuşma, bütünlük, parçalanma, hakikat, hak, gaiplik, ezel, daimilik ve ebed… “De ki: O, Allah Ahad’dır O Allah Samed’dir![]() Doğurmamış ve doğmamıştır O,nun hiçbir dengi yoktur O,Ahad’dır ”Allah’ın salât ve selam var etme ve varlıkta ilk olanın, her şahidin fatihi, görenin ve görünenin hazırı gizli sır, zahir nurun üzerine olsun O, mümeyyiz maksadın aynıdır![]() Yaratılış aleminde öncelik kabzasıdır Mabudun yüce vekutsal ruhtan, parlak ve mükemmel nurdan yarattığıdır O,mabudun huzurunda kulluğun kemalini gerçekleştirmiştir ![]() Ruhaniyetinin huzurundan onun ruhuna feyiz bahşedilmiştir ![]() Nurani parıldayışlar onun ruhunun kandiline ulaşmıştır… O, yakınlaştırılmış resul, saadete erişmiş velidir Salât ve selamOnun ehlibeytinin, sırlarının hazineleri, nurlarının kaynakları, aylarının doğuş menzilleri, hakikatlerinin hazineleri, mahlukatın yol göstericileri, izleyenlerin rehber yıldızları olan ashabının üzerine olsun Din gününe kadar salat ve selamonlara olsun ![]() Alemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun Allahmünezzehtir ve ben müşriklerden değilim Allah bize yeter veO ne güzel vekildir Yüce ve azamet sahibi olan Allah’tanbaşka kudret ve güç sahibi yoktur ![]() --------------------------------------------------------------- Pazar Gecesi Duası Bismillahirrahmanirrahîym İlâhiy ente el-muhiytu biğaybi kulli şâhidin Vel-müstevliyalâ bâtıni külli zâhiri Es’eluke binûri vechikelleziy secedetlehu’lcibahu Ve anet lehu’lvücûhu Ve binûrikelleziy şehasatileyhi’l ebsâru en tehdiyeni ilâ sırâtike’lhâssîy hidâyeten tasrifu bihâ vechiy ileyke ammen sivâke Ya men huvelhuvvu’lmutlaku Ve ena’l huvvul mukkayyedu Ya men lâhuve illâ huve İlâhiy şâ’nuke kahru’l e’adâiy ve kam’ulcebbâriyne Eseluke mededen min izzeti esmâike’l kahriyyetiyemneuniy min kulli men erâdeniy bisûin hattâ ekuffe bihi ekuffel bâğiyne ve aktaa bihi dâbirezzalimiyne, ve mellikniy nefsiy mulken yukaddisuniy an kulli hulukin şey’nin vehdiniy ileyke yâ hâdiy, ileyke merciu kulli şeyin Ve ente bikulli şeyinmuhıytun Ve huve’lkâhiru fevka ibâdih Ve huve’l latıyfu’lhayru İlâhiy entel kadiymu alâ kulli nefsin Velkayyûmu alâkulli ma’nen ve hissin Kaderte fekaherte ve alimte fekadertefeleke’lkudretu velkahru Ve biyedike el-halku vel’emru Veente ma’a kulli şey’in kurbel kurbi ve mevlâhu Ve bil’ihâtatimudebbiruhu ve hudâhu İlâhiy inniy es’eluke mededen minesmâa’ike’lkahriyyeti, tukavviy biha kuvâyel kalbiyyeti vel kâlibiyyeti hattâ lâ yelkâniy sâhibu kalbin illenkalebe alâ a’kibeyhi makhûren Ve es’eluke ilâhiy lisânen nâtıkan Vekavlen sâdıkan ve fehmen lâyikan ve sırran fâaikan Vekalben kabilen ve aklen âkılen ve fikren muşrikan ve şavkan muklikan ve tarkan mutrikan ve tevkan muhrikan Ve hebniyyeden kaadireten Ve kuvveten kaahireten Ve nefsenmutmainneten Ve cevaarihen litaatike leyyineten Vekaddisniy lilkudûmi aleyke, verzuknî’ttakaddume ileyke, ilâhiy hebliy kalben ukbilu bihi aleyke, bifakrin elfakru yakûduhu veşşevku yesûkuhu, vettevku refiykuhu zaduhu’lhavfu ve refiykuhu’lkalaku Ve kasduhu’lkurbu ve’lkabûlu Ve indekezulfa’l kaasidiyne Ve muntehâ rağbetittâlibiyne İlâhiy elkıaleyyessekiynete ve’lvakar Ve cennibni’l-azameteve’listikbar Ve akımniy fiy makaamilkabûli bil’inaabeti, vekaabil kavliy bil’icaabeti Rabbi karribniy ileyke kurbel’arifiyn![]() Ve kaddesniy an alâik’ittab’i Ve’ezil minniy ilakademizzemmi, li ekûne mine’lmutahhiriyn Ve sallallahu alâseyyidiyna muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ecmaiyn ![]() Ve’lhamdulillâhi rabbilâlemiyn ![]() PAZAR Gece Duasının Türkçe Manası Bismillahirrahmanirrahîym İlahi! Sen her görünenin görünmezini kuşatan şahidsin ![]() Her zahirin batınını bürüyensin Bütün alınların secde ettiği,bütün yüzlerin döndüğü veçhinin nuru için, bütün gözlerin dikildiği nurun için senden beni, sırf sana has olan yoluna iletmeni istiyorum Bir hidayet ki beni, senden başka herşeyden sana çevirsin Ey mutlak O! Ve ben mukayyetO’yum ![]() Ey O’ndan başka O olmayan! İlahi! Düşmanları kahretmek ve zalimleri ezmek senin şanındır Kahırisimlerinin izzetinden bir yardım istiyorum ki, benim için kötülük dileyen herkesten beni korusun Bu sayede kendikendime yeteyim Zorbalara güç yetireyim Zalimlerinköklerini kazıyayım Beni nefsime öyle malik kıl ki, beni hertürlü kötü ahlaktan arındırsın, temizlesin Beni sana hidayetettir ![]() Ey Hadi! Ki her şeyin dönüşü sanadır Sen her şeyikuşatmışsın O, kulları üzerinde kahredici güce sahiptir O,hikmet sahibidir, her şeyden haberdardır ![]() İlahi! Sen her nefisten öncesin, kadimsin Her anlama vehisse hakimsin Takdir ettin, sonra kahredici gücünle hakimoldun, bildin ve takdir ettin Kudret ve kahredicilik senindir![]() Yaratma ve emir yetkisi senin elindedir Sen her şeyleberabersin, yakınlığın yakını ve mevlasısın İhata ederek onuidare eden ve hidayet ettirensin ![]() İlahi! Senin kahır isimlerinden yardım istiyorum ki kalbi ve bedeni kuvvetler onunla güçlensin Ta ki benimlekarşılaşan her kalp sahibi yenik ve mağlup olarak gerisin geri gitsin İlahi! Senden konuşan bir lisan, doğru söz, yaraşır bir anlayış, üstün bir sır, hakikate yatkın bir kalp, düşünen bir akıl, gören bir fikir, yerinde durmayan bir şevk, kurcalayan bir merak, yakıcı bir özlem istiyorum Muktedir bir el, ezici birkuvvet, mutmain bir nefis, sana itaat hususunda uysal organlar bahşet bana Sana gelmek için beni kutsa, temizle,sana gelmekle beni rızıklandır ![]() İlahi! Bana öyle bir kalp bahşet ki, onunla muhtaç olarak sana yöneleyim Muhtaçlık ona öncülük etsin, özlem onusürsün, iştiyak yoldaşı olsun, korku azığı olsun, yerinde durmayan bir tereddüt arkadaşı olsun Ama da yakınlık ve bukabul olsun Yönelenlerin yakınlığı senin katındadır![]() İsteyenlerin arzularının sonu sendedir ![]() İlahi! Üzerime sekine ve vakar indir Büyüklenmekten vekibirden beni uzak tut Yönelmiş olarak kabul makamına beniyerleştir Sözüme icabetle karşılık ver![]() Rabbim! Beni ariflerin yakınlığıyla kendine yakın kıl ![]() Tabiat bağlarından temizle beni Temizlenenlerden olmamiçin yerme(zem) kanının pıhtısını benden gider ![]() Efendimiz Muhammed’e, ehlibeytine ve bütün ashabına salât et Alemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun![]() ALINTIDIR |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|