Milföylü Tavuk Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Tavuk Tarifi









Malzemeler :



5 Adet Tavuk Baget
4 Adet Orta Boy DOmates
2 Diş Sarmısak
5 Adet Arpacık Soğan
5 Yaprak Milföy Hamur
1 Yemek Kaşığı Salça
3-4 Yemek Kaşığı Margarin
1 yumurta
Tuz-Karabiber ve İsteğe Göre Kimyon



Yapılışı :



Margarin eritilirTavuk Bagetler yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp ayrı bir kaba alınır Arpacık soğanlat yağda pembeleştirilirÜzerine Domates ilave edilip kavrulurDaha sonra sarmısaklar ilave edilirİsteğe göre tuz karabiber ve kimyon ilave edilip bagetler bu karışımın içine konulur Üzerini örtecek kadar su ilave edilir Yarım saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır
İyice piştikten sonra bagetler karışımın içinden alınır
Suyu ayrı bir kaba süzülür Milföy hafif açıldıktan sonra
pişmiş olan baget milföyüm ortasına yerleştirilir yanına suyu süzülmüş malzemeden konurKemiği dışarıda kalacak şekilde bohçalanır Hazırlanmış bohçalar bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 Dakika fırınlanır Üzerileri kızardıktan sonra servis tabağına alınır süzülen sostan üzerine gezdirilip patates püresi ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.