Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, etli, tarifi, taze

Etli Taze Bamya Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Taze Bamya Tarifi









Malzemeler :



yarım paket margarin
yarım kilo kuşbaşı et
1 kilo taze bamya
1 çay bardağı sirke
3 orta boy domates
2 baş soğan
7 limon
tuz



Yapılışı :



Bamyaları yıkayıp, kurulayın Sap kısmını bir keskin bıçakla külâh gibi incecik alın Lezzet vermesi için uçlarından biraz kesin Bir kez daha yıkayıp süzün
Iki çorba kaşığı tuz, bir çay bardağı sirkeyle iyice karıştırıp bir kenara dinlenmeye bırakın Irice çentilmiş soğanı, margarinini ve eti tencereye koyup kavurun Etler yumuşasın, biraz yumuşayınca sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayın, süzün, kabuklarını çıkartıp kuşbaşı doğradığınız domateslerle harmanlayıp ete katın Suyunu, tuzunu kontrol edin Bir limonun suyunu, limon büyükse yarısını sıkın Hafif ateşte pişmeye bırakın Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.