Elbasan Tava Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tava Tarifi









Malzemeler :



2 adet orta boy soğan
1kg kemikli kuzu eti
350gr yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
4 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber



Yapılışı :



Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın
Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar)
Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın
Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirinsıcak olarak servis yapın

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.