Gül Kadayıf

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Kadayıf




Malzemeler:

200 gr Margarin

2 Adet Yufka

250 gr Tel Kadayıf

150 gr İri Dövülmüş Ceviz

Tarçın

Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1/4 limon

Süslemek İçin: Antep Fıstığı
















Pişirme Süresi:

30 dakika

5 Kişilik







Hazırlanışı:

İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim Eritilmiş margarinin yarı*sını kaşık ucu ile yufkaya sürelimFırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım Üzerine tarçın serpelim İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım

Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.