Sütlü Kadayıf Dolması

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Dolması




Malzemeler:

1 adet yufka

1/2 kg kadayıf

200 gr margarin

1 su bardağı ceviz

Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı süt

















Pişirme Süresi:



4 Kişilik







Hazırlanışı:

Yufkayı düz bir zemine yayın Margarini eritin Yufkayı yağlayın Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın Margarini üzerine gezdirin Çekilmiş cevizi serpin Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin Ruloları 2,5 cm kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın Süt ve şekerle şerbet hazırlayın Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün Cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.