Erikli Poğaça |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli PoğaçaMalzemeler: 4 su bardağı un 1 paket hazır Instant maya 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 1 yumurta 50 g margarin 1,5 çay bardağı ılık süt İçi için: 1 yumurta akı, Yarım çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı ahududu likörü, 12 adet mürdüm eriği Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt Pişirme Süresi: 30 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Mayayı unun üzerine döküp karıştırın Toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 35-40 dakika dinlendirin İçi için: Yumurta akını şeker ve likörle karıştırın İçine erikleri ince dilimleyip karıştırın Hamuru 1 cm kalınlığında açın Üzerine erikli karışımı yayın Rulo şeklinde sarın 2 cm eninde dilimler kesip 27 x 22 cm ölçülerindeki tepsiye yan yatırarak aralıklı sıralayın Yumurta sarısını sütle çırpın ve üzerine sürün 15 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|