Şöbiyet Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şöbiyet Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg sert buğday unu,
• 3 yumurta,
• 10 gr tuz,
• 50 gr nişasta,
• 1 kg sade yağ,
• 500 gr Antep fıstığı içi,
• 500 gr süt,
• 50 gr irmik,
• 750 gr şeker,
• 350 gr su







Tarif
Hamurun yapımı ve yufkaların açımı baklava tarifindeki gibidir Yufkalar arasına yağ sürerek 10 kat üst üste konur ve 7x7 cm olacak şekilde kare kare kesilir Kesilen her bir parçaya kaymaktan iki kesme şeker büyüklüğünde konularak üzerine fıstık serpilir ve iki ucu birbirini karşılayacak şekilde kapatılıp tepsiye dizilir Ayrı bir kapta 350 gr su şekerle karıştırılır, ocakta 105 dereceye varıncaya kadar kaynatılır Baklava 30 dakika piştikten sonra üzerine kıvam verilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.