Şöbiyet Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şöbiyet Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg sert buğday unu, • 3 yumurta, • 10 gr tuz, • 50 gr nişasta, • 1 kg sade yağ, • 500 gr Antep fıstığı içi, • 500 gr süt, • 50 gr irmik, • 750 gr şeker, • 350 gr su Tarif Hamurun yapımı ve yufkaların açımı baklava tarifindeki gibidir Yufkalar arasına yağ sürerek 10 kat üst üste konur ve 7x7 cm olacak şekilde kare kare kesilir Kesilen her bir parçaya kaymaktan iki kesme şeker büyüklüğünde konularak üzerine fıstık serpilir ve iki ucu birbirini karşılayacak şekilde kapatılıp tepsiye dizilir Ayrı bir kapta 350 gr su şekerle karıştırılır, ocakta 105 dereceye varıncaya kadar kaynatılır Baklava 30 dakika piştikten sonra üzerine kıvam verilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|