Tereyağlı Sebzeli Pilav |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Sebzeli Pilav* İçindekiler: 2 Bardak pirinç Tereyağı Sıvı yağ Knor et suyu tableti istediğiniz kadar bezelye ve karışık sebze (ben dondurulmuş olan hazır sebzelerden kullandım) Hazırlanışı: Evvela pirinçlerimizi bir güzel yıkıyoruz nişastası gidene kadar Sonrasında tavamızda tereayağını bir güzel kızartıyoruz ve üzerine yıkanmış temizlenmiş olan pirincimizi ekliyoruz 5, 10 dakika kavurduktan sonra 3 bardak kadar suyu pirincin üzerine koyuyoruz ve aynı zamanda et suyu tabletimizi de suyun içine ekliyoruz fazla karıştırmadan et suyu tabletinin erimesi için az bi karıştırır gibi yapıyoruz sonrasında da kısık ateşte pirinçlerin suyu içmesini bekliyoruz Ara ara karıştırmadan kontrol ediyoruz dibini Eğer suyunu emmiş ise ve pirinçler yumuşamışsa beklemeye alıyoruz Bu bekleme süreci içerisinde başka bir tavaya sıvı yağımızı ekliyoruz Yağ kızardıktan sonra sebzelerimiz bir güzel tavaya koyuyoruz ve 10 dakika kadar kızartıyoruz Sebzelerin hazır olduğuna kanaat getirdikten sonra, hazırlamış olduğumuz pilavın üzerine ekleyerek servis yapıyoruz Afiyetler olsun efendim Kaynak: birtabakcom |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|