Mantarlı Tavuk Çorbası |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk ÇorbasıMalzemeler: 2 adet tavuk biftek 200 gr mantar 1 adet limon 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı süt 4 bardak su Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Tavuklar küçükçe doğranır Mantarlar ince ince kesilir ve bir kaba konur ve üzerine limon suyu dökülüp karıştırılır Bir tencerede yağ eritilerek içine mantar ve tavuklar konur ve 2-3 dakika kadar orta ateşte kavrulur Sonra üzerine 4 bardak su ilave edilip kaynamaya bırakılır Un sütün içinde iyice ezildekten sonra kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş dökülür ve iyice karıştırılır Çorba istenilen kıvamda koyulaşınca ateşten alınır Arzuya göre bir çorba kaşışığı tereyağında iki çay kaşığı kırmızı biber yakılır ve servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökülür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|