![]() |
Ayranaşı Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayranaşı Çorbası* İçindekiler: 2 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı bulgur Yarım çay bardağı pirinç 3 dal taze evelik 3 dal pazı Ebegümeci Yarım demet maydanoz ve dere otu 1 adet küçük boy kabak,varsa çiçeğide Koyun kemiği yoksa 1 tablet et suyu 1 kaşık un,tuz,su Hazırlanışı: Geniş bir tencereye kemikler ve üzerini aşacak kadar su konulup bi kaç taşım kanatılır sonra yıkanmış bulgur ve pirinç konulur bir taşım kaynatılır ![]() Yıkanmış ufak doğranmış evelik,pazı,ebegümeci ve kabak kaynamakta olan karışıma eklenir pişirilir,pişmesine az zaman kala doğranmış maydanoz ve dereotuda eklenir bir taşım kaynatılır ![]() Yoğurda bir su bardağı su eklenir ayran gibi iyice çırpılır,içine un eklenip tekrar çırpılır ![]() ![]() Kaynadıktan sonra ocaktan alınır en son tuzu eklenip karıştırılır ve sıcak yada soğuk servis yapılır ![]() Arzu edilirse serviste üzerine yağda hafif kavrulmuş pul biber gezdirilir Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() İçine istediğiniz elinizin altında hangi ot çeşidi varsa atabilirsiniz! Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|