Fasulye Pilaki

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Pilaki




Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 küçük patates
1/2 bardak sıvıyağ
4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
2 bardak su
tuz

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Soğanlar ayıklanıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patates iri zar biçiminde doğranır Önce soğan ve havuç yağla birlikte çelik tencereye konulup 3 kaşık suyla öldürülür Akşamdan ıslatılan fasulyeleri, patates, sarımsaklar tencereye ilave edilir 2 bardak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir Pişmeye yakın tuzu konulur Tenceresinde soğutulup servis tabağına boşaltılır Üzeri kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.