Ananas Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Reçeli Yapımı




Ananas tavla zarı gibi ince ince doğranır ve bir tülbent içinde çıkın yaparak kaynar suda haşlanırSonra çıkın sudan çıkarılır ve 2,5 kg tozşeker suya atılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır


Şurup koyulaşınca içine ananaslar atılır ve orta ısılı bir ateşte delikli bir kepçeyle karıştıra karıştıra bir taşım daha kaynatılır ve ateşten indirilirAnanas reçeli soğumaya bırakılırTamamen soğuduktan sonra kavanozlara konur , ağızları kapatılır,serin ve kuru bir yerde saklanır


Malzemeler

650 gr ananas

2,5 kg tozşeker (16,5 bardak)

1,5 kaşık limon suyu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.