Koruk Reçeli Yapımı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Koruk Reçeli YapımıKoruk Reçeli Yapımında Koruğun sap tarafından iğne ile çekirdekleri çıkarılır 2 kg tozşeker 5 bardak suğla ağdalaşıncaya kadar orta ısılı bir ateşte kaynatılırAğda kıvamını aldığında içine koruklar atılırİki taşım daha kaynatılıp ateşten indirilir Ve bir gün bekletilir Ertesi gün tekrar birkaç taşım daha kaynatılıp ateşten ineceğine yakın içine bir limon suyu gezdirilirAteşten indirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılırKoruk reçeli tamamen soğumadan, ılıkken kavanozlara konup serin ve kuru bir yere kaldırılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|