Koruk Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koruk Reçeli Yapımı




Koruk Reçeli Yapımında Koruğun sap tarafından iğne ile çekirdekleri çıkarılır 2 kg tozşeker 5 bardak suğla ağdalaşıncaya kadar orta ısılı bir ateşte kaynatılırAğda kıvamını aldığında içine koruklar atılırİki taşım daha kaynatılıp ateşten indirilir Ve bir gün bekletilir


Ertesi gün tekrar birkaç taşım daha kaynatılıp ateşten ineceğine yakın içine bir limon suyu gezdirilirAteşten indirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılırKoruk reçeli tamamen soğumadan, ılıkken kavanozlara konup serin ve kuru bir yere kaldırılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.