Turunç Reçeli Yapımı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turunç Reçeli YapımıTurunç Reçeli Yapımında Turunçların yeşil veya kırmızı üst kabukları çok ince rende ile kazınır Sonra kabukları altıya bölünerek dilimler halinde soyulur Soğuk suya atılır Bu kabuklar kıvrılarak iplere dizilir Kabukların konduğu su bir gün içinde 4-5 defa değiştirilir 3-4 gün sonra kabuklar 15-20 dakika kaynayan su içinde haşlanırBu sırada 1 kg şeker 500-750 gram suda eritilir ve şurup yapılır Haşlanmış turunç kabukları ipleri ile kaynamakta olan şurup içine atılır, pişirmeye devam edilir Kabukları şeffaflaştırılıp şurup istenilen koyuluğa gelince şuruba limon suyu veyâ limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilir Ateşten indirilerek sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|