Şeftali Reçeli Yapımı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Reçeli YapımıŞeftali Reçeli YapımıNDA Kabukları soyulmuş şeftaliler muntazam şekilde kesilerek ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılırHazırlanan şeftaliler bir kat şeker ve bir kat şeftali olmak üzere pişirme tenceresine katlanır En üste şeker tabakası getirmeyi unutmamalıdır Şeftali reçeli yaparken; 1 kg şeftali 1 kg toz şeker 1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır Önce şeftalilerin kabukları soyulur Bunun için şeftaliler bir tenceredeki kaynamakta olan suya bir tülbent içinde batırılır Suyun miktarı en aşağı 5 misli olmalıdır ki kaynama durmasın, şeftaliler kaynayan su içinde 1-2 dakika haşlanarak çıkarılır ve hemen soğuk suya daldırılarak soğutulur Sonra bıçakla veya elle kabukları soyulur Bu şekilde katlanan şeftaliler bir gece kendi halinde bırakılır, ertesi günü kendi suyu ile pişirilir Kıvamını bulmaya yakın yani pişmenin sonuna doğru 1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu ilave edilerek istenilen koyuluk ve kıvama gelince ocaktan indirilir Soğumadan temiz ve kuru kaplara doldurulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|