Hünkar Pirzolası |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hünkar PirzolasıMalzemeler: 1 kg kuzu pirzolası 3 adet yumurta 4 adet patates 1 çorba kaşığı un 1/2 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri 1 su bardağı sıvı yağ 3 adet kabak 1 kase mayonez 350 gr sarmısaklı yoğurt Tuz Pişirme Süresi: 45 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Pirzolaları tuz ile döverek inceltin, üstlerine biber serpin Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağı alıp etleri arkalı önlü kurutmadan kızartın Bir tabağa alıp, bekletin Patateslerin kabuklarını soyup eşit irilikte doğrayın Üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave ederek, patatesler yumuşayana dek haşlayın Patatesler yumuşadığında robot veya tahta kaşıkla pürüzsüz kıvama getirin Püre ılındığında içine un, tuz ve çırpılmış 3 yumurtayı ilave ederek, karıştırın Pirzolaları püreli karışıma bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın Kabakların kabuklarını soyarak, küçük küçük doğrayın Üzerine hafifçe çıkacak kadar su koyup, hamur gibi olana dek haşlayalım Suyunu süzerek, ezerek püre haline getirin ve soğutun Mayonez ve sarmısaklı yoğurt ilave ederek karıştırın Pirzolanın yanında servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|