Pirinçli İrmik Tatlısı Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli İrmik Tatlısı TarifiMalzemeler : 1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci 15 su bardağı irmik 4 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı (ılık) yoğurt 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı fındık Yarım su bardağı sıvı yağ Yeterince un Süslemek için çilek, kivi, incir dilimleri, Nane Şerbet için 15 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Yapılışı : Pirinci hafif haşlayıp suyunu süzün Ayrı bir kabın içinde 15 su bardağı irmik, 4 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı ılık yoğurt ve yarım su bardağı sıvı yağı iyice çırpın Vanilyayı ilave edin, unu azar azar ilave ederek yedirin Kurabiye şekli verip içine haşlanmış piliçleri ilave ederek üzerini fındık parçalarıyla süsleyip 150 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin Daha sonra şerbetini ılık şekilde üzerine dökün Servis tabağına alıp meyve dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|