Balkabağı Güveci Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı Güveci Tarifi[/b] Malzemeler • 1 adet ufak balkabağı • 1 adet kereviz • 1 adet pırasa • 2 diş sarımsak • 6?7 adet arpacık soğanı • 4 adet domates • Yarım limon suyu(sebzelerle beraber kullanılacak) • 1 adet şalgam • 2 çorba kaşığı un • 2,5 su bardağı tavuk suyu • 1 adet tavuk göğsü • Yeteri kadar tuz, kırmızı pulbiber, karabiber, kekik • 4 yemek kaşığı tereyağı • 1 adet kabak Tarif Kabağın sap kısmından yuvarlak bir kapak kesin Çıkan kapağı bir kenara koyun Çekirdeklerini ve liflerini temizleyin Balkabağını fırın tepsisine yerleştirin İçini dolduracak şekilde kaynar su ekleyin Kapak kısmını üzerine kapatıp yumuşayıncaya kadar 1,5-2 saat pişirin Piştikten sonra pişirme suyunu bir kepçe ile alıp atın Dış kabuğuna zarar vermeden büyük bir kaşıkla kabağın içini çıkartın Bu içleri miksere koyup püre haline getirin Mazlemedeki tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|