![]() |
Zeytindağı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytindağı..Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yoktu, Ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu ![]() ![]() MEVLANA Üç tabur, ah üç tabur ![]() Nebi Samoil siperlerinde Kudüs için kan döken Türk askerlerine bu kadarcık yardım edemiyoruz ![]() ![]() O yıl Galiçya topraklarında döğüşmek için yirmi bin lüzumsuz Türk bulmuştuk ![]() ![]() Bir yığın Anadolu çocuğunu, yurdun kopmuş, uzak Medine içinde, iskorpite ve çöle yediriyorduk ![]() ![]() Bir sabah kumandanın odasına girdiğim zaman, gözlerinin ağlamaktan yorulmuş olduğunu gördüm: Kudüs İngilizlerin elinde idi ![]() ![]() Oradaki son Türklerin nasıl kahramanca vuruştuklarını masanın üstünden aldığım şifreli telgraftan okudum ![]() ![]() ![]() Karargahın içinde: "Kudüs düştü!" sözü ölüm heberi gibi yayıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Artık yalnız Anadolu'yu ve İstanbul'u düşünüyorduk ![]() Zeytindağı'nın çamları arasından, güneşi hiç sönmeyecek, hiç akşam gölgesi görmeyecek gibi bakan Lut çukuru, şumdu bütün İmparatorluğu, içine çeken bir mezar gibi, genişleyip derinleşiyor ![]() Eşyam ve kağıtlarımı bavuluma yerleştiriyorum ![]() ![]() ![]() Tren giderken iki tarafımızda Suriye ve Lübnan'ı sanki safra gibi boşaltıyoruz ![]() ![]() ![]() Kumandanım harap Anadolu topraklarını gördükçe: -Keşke vazifem buralarda olsaydı, diyor ![]() Keşke vazifesi oralarda olsaydı ![]() ![]() ![]() -Eğer kalırsam, diyor; bütün emelim Anadolu'da çalışmaktır ![]() ![]() Eğer kalırsa, eğer bırakılırsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Benim Ahmed'i gördünüz mü? diyor ![]() Hangi Ahmed'i? Yüz bin Ahmed'in hangisini? Yırtık basmanın altından kolunu çıkararak, trenin gideceği yolun, İstanbul yolunun aksini gösteriyor: - Bu tarafa gitmişti ![]() ![]() O tarafa? Aden' e mi, Medine'ye mi, Kanal'a mı,Sarıkamış'a mı, Bağdad'a mı? Ahmed'ini buz mu, kum mu, su mu, skorpit yarası mı, tifüs biti mi yedi? Eğer hepsinden kurtulmuşsa, Ahmed'ini görsen ona da soracaksın: - Ahmed'imi gördün mü? Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi Anadolu'ya batı'dan doğu'dan, sağdan, soldan bütün rüzgarlar bozgun haykırışarak esiyor ![]() ![]() ![]() Vagonlar, arabalar, kamyonlar, hepsi, ondan, Anadolu'dan utanır gibi,hepsi İstanbul'a doğru, perdelerini kapamış, gizli ve çabuk geçiyor ![]() ![]() Anadolu Ahmed'ini soruyor ![]() ![]() ![]() Ahmed'i ne için harcadığımızı bir söyleyebilsek, onunla ne kazandığımızı bir anaya anlatabilsek, onun övündürecek bir haber verebilsek ![]() ![]() ![]() Kaynak: Zeytindağı ![]() ![]() ![]() Ey Vatan ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|