![]() |
Artık Şehid Olduğumu Bildirin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Artık Şehid Olduğumu BildirinHaydi oğul haydi git Ya gâzi ol, ya şehit!” Osmanlı Devleti’nin Balkanlar’daki varlığına son vermek isteyen Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ, Rusya’nın aracılığıyla aralarında anlaşarak, Türkleri Balkanlar’dan atmak istiyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() “BURAYI HAVAYA UÇURACAĞIM!” “Zabit efendi! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabiî Gümülcine’yi işgal eden düşman buraya da gelecek! Doğrusu devletimin ve milletimin nice fedakârlıklarla burada yığdığı bu cephaneyi, sapasağlam düşmana teslim edecek değilim! Buna ne askerlik vazifem, ne de vatan sevgim müsaade eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dün bizim idaremiz altında rahat yaşayan bu vahşî çobanların eline esir düşmek! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ŞEHİT OLDUĞUMU BİLDİRİN” O hâlde ne yapmalıyım? Ben bu cephane deposunun içine saklanacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Memleketimde bulunan ana ve babama, hanımıma ve çocuklarıma selâmımı yazınız ![]() ![]() Bana; “Haydi oğul haydi git! Ya gâzi ol, ya şehit!” demişlerdi ![]() ![]() ![]() Cenâb-ı Hak bana şehit olmayı nasip ediyor! Artık şehit olduğumu bildirin ![]() ![]() ![]() Meşhurların Son Sözleri Vehbi Tülek |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|