![]() |
Nasıl Bir Araba Almalıyım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasıl Bir Araba Almalıyım![]() Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen, araba alacaklar için madde madde önerilerini sıraladı ![]() Sadece paranın değil ekonomik alana ilişkin ne varsa Özlem Denizmen - Anasayfa adlı sitesinde kalem oynatan Özlem Denizmen, kendisine gelen okuyucu maillerine tek tek ilgilenerek çözüm önerisinde bulunuyor ![]() Denizmen son yazısında araba almak isteyen bir okura bu iş için adım adım takip edilecek yol haritasını çıkarıyor ![]() Önce Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen’e gelen e maili okuyalım: Sevgili Özlem Hanım, Ben bir süredir eşimle birlikte yapmış olduğum birikimimle bir araba almak istiyorum ![]() de düşünüyorum ![]() ![]() Programınızı da takip ediyorum ![]() mı önerirsiniz? Vergiler için ne önerirsiniz? Meltem, İstanbul’’ DUYGU İLE MANTIĞIMIZI KARIŞTIRMAYALIM Şimdi de Özlem Denizmen’in yanıtını okuyalım ![]() Merhaba Meltem Hanım, Araba, hayatımızdaki büyük harcamalardan biri ![]() ![]() Tavsiyem eşinizle birlikte önce hayal, istek ve hedeflerinizi listeleyin ![]() Önünüzde sizi bekleyen harcamalarınız var mı? ÖNCELİKLİ İHTİYACINIZ ARABA İSE… Denizmen olmazsa olmazlardan biri olan ‘kıt kaynaklarla sınırsız istekleri karşılamak’ çelişkisini hatırlatıyor ve okuruna şu tavsiyede bulunuyor: Araba almak öncelikli diyelim, 1 ![]() ![]() Peşinat için birikiminiz var mı? Peşinat borç olmamalı,daha sonra hem borcu hem krediyi ödemek sizi zorlayabilir ![]() beraber araba değerinin en az % 10 kadar peşinat gerek ![]() 2 ![]() Araba almanın heyecanıyla, hayatınızdaki TEK MASRAF, araba gibi gözükmesin ![]() ![]() borçlarınızın tümü (ev kredisi, kredi borcu, kredi kart borcu…) gelirinizin % 30-40 ını geçmemesi gerek ![]() ![]() 3 ![]() ![]() maliyeti, servis,vergi ve yakıt masrafları var ![]() (ya da senede bir) periyodik bakımdan geçmesi gerektiği, bakım başına maliyetinin ne ve yedek parça maliyetilerini, motorlu taşıtlar vergisini, ayrıca yakıt tüketimini dikkate almak gerek ![]() Bunların hepsi ek maliyetler ![]() bütçenize ekleyin ![]() ![]() 4 ![]() ![]() a ![]() uzatırlar, benim tavsiyem araba alımlarında süreyi mümkün olduğu kadar kısa tutmak ![]() ![]() b ![]() ‘Masraflar dahil’ faizi öğrenin ve bunu karşılaştırın c ![]() özellikle düşük vade ile ihtiyaç kredisi kullanmak daha avantajlı olabilir ![]() İhtiyaç kredilerinde genelikle kredi tutarına bağlı dosya masrafı alınıyor ![]() ![]() kredisinde genellikle kredi tutarından bağımsız 400-500 TL dosya masrafı alınıyor) ![]() Bunun dışında rehin kaldırmak için sizden (çoğu banka) ayrıca bir ücret talep ediyor (ortalama 40-50 TL) ![]() ödememek hem rehin işlemleriyle uğraşmamak için ihtiyaç kredisi tercih edebilirsiniz ![]() d ![]() tutar 20 ![]() ![]() karşılaştırması yaparken aylık maliyet oranlarına bakın ![]() Araba alımı için gereken kredi tutarı ve vade düşükse, ihtiyaç kredisi almak daha mantıklı olabilir ![]() 20 ![]() daha avantajlı ![]() İyi bir araştırma ve planlamayla en son karar siz verebilirsiniz ![]() Sağlık,sevgi ve para ile kalın |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|