Mimbar Dolması...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mimbar Dolması...






Malzemeler:

4 adet mimbar

İç harcı için;

500 gr kaburgadan kıyma

2 su bardağı pirinç

2 adet soğan

1 adet domates

1 adet yeşilbiber

1 demet maydanoz

3 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz

Yapılışı:

İçini doldurulacak olan mimbarların ince olanları seçilerek yıkanır Yağları çok sıyrılmadan alınır Mimbarın mukoza kısmı bıçağın ters tarafı kazıyarak alınır ve yeniden yıkanır Kuzu mimbarları tercih edilir 2 adet kuru soğan soyularak ince ince doğranır 1 adet yeşilbiber, 1 adet domates ve 1 demet maydanoz yıkanır Ardından tüm sebzeler ince ince doğranır Domatesin kabuğu sorulmadan da yapılabilir Tüm doğranmış sebzeleri bir kaba koyarak 3 yemek kaşığı biber salçası, yarım kaşık domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir Malzemeler özdeşleşene kadar yoğrulur Sebzeler kıymamızın 4’te 3’ü ile birleştirilerek yoğrulur 2 su bardağı pirinç bir kaba konularak beyaz suyu çıkana kadar sudan geçirilir ve süzgeç yardımı ile süzülür Haşlanmış olan pirinçler, kıyma ile birleştirilerek yoğrulmaya devam edilir Ardından kalan kıyma da eklenerek yeniden yoğrulur Salçası az geleceğinden 1 yemek kaşığı biber salçası ile 1 çay kaşığı karabiber daha eklenerek yoğrulur Mimbar dolmasının iç harcı sulu olmaması gerekir Mimbarların ucu bıçak yardımı ile içe verilerek kabak oyucu ile harcı mimbarların içine yerleştirilir Mimbarların kuru kalmaması gerekmektedir Kuruyan mimbarları içi daha zor doldurulacağından dolayı sudan geçirilebilir Bir tencereye eklenen mimbar dolmalarının üzerine bolca tuz serpilerek elle karıştırılır Tuzu iyice yedirilen mimbar dolmalarının dışındaki kaygan koza kısmını bırakır ve 2 kez sudan geçirilir Büyük boy tencereye mimbar dolmalarını koyarak üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek kaynadıktan sonra ortalama 40 dakika pişirilir Mimbar dolmaları servis tabağına alınarak tenceredeki kalan suyu ayrı bir kaba alınır Mimbar dolmaları makas yardımı ile ortadan ikiye kesilir Mimbar dolmasının kalan suyunun üzerindeki yağdan kaşık yardımı ile alarak mimbar dolmalarının çiğ görüntüsü kapatılarak süslenir Mimbar dolması 8 kişilik servis edilebilir Yemeğin yapılış süresi 1 saattir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.