Safran Mantarlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safran Mantarlı Pilav Malzemeler3 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 10 adet mantar Yarım çay bardağı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı safran 3 su bardağı su 4-5 dal dereotu Tuz Süslemek için Dereotu MANTARLI PİLAV TARİFİ Yağı bir tencerede eritin 2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin 1-2 dakika daha kavurun Tuzunu ayarlayın Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuşüzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin 5 dakika dinlendirin Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin Pilavı derin bir kaseye doldurun Kaseyi servis tabağına ters çevirin Dereotu ile süsleyip servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|