Zereşkli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zereşkli Pilav





1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı margarin
15 su bardağı sıcak su
1 tavuk but
Kızartmak için sıvıyağ

Zereşkli pilav:
Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın Orta ateşte 5 dakika kavurun
Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın 15 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin

Tavuk budunu haşlayın Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın
Pilavı ortası delik kalıba alın Servis tabağına ters çevirerek çıkarın Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin Sıcak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.