Midyeli Meyane Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midyeli Meyane Pilavı![]() 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 patlıcan 2 domates 250 gr midye içi 2 sivri biber 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Kırmızı pul biber 2 su bardağı su Kızartmak için Ayçiçeği yağı Midyeli meyane pilavı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp patlıcanları hafif kızartın![]() Tereyağını tencerede eritin Küp doğradığınız domates ve halka doğranmış biberleri tereyağında soteleyin Bulguru ilave edip, 2 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirin Gerekirse sıcak su ilavesi yapın Tuz ile tatlandırın![]() Pişmeye yakın temizlenmiş midye içleri, patlıcanlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın İki dakika demlendirip sıcak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|