Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, mantarlı, patlıcanlı, pilavı

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı





1 su bardağı pilavlık iri bulgur
2 su bardağı sebze suyu veya sıcak su
1 soğan
1 patlıcan
7 kültür mantarı
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Yarım demet nane
Toz şeker

Patlıcanlı ve mantarlı bulgur pilavı:
Patlıcanı alaca soyun İri küp şeklinde doğrayın Zeytinyağı ve tuzla iyice ovalayıp fırın tepsisine alın 180 dereceye ayarlanmış fırında ara ara karıştırarak pişirin Patlıcanlar pişince fırından alın ve üzerine biraz toz şeker serpin ve harmanlayın Ufak doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte tavada çok kısık ateşte kavurun İnce doğranmış mantarları ekleyin Baharatları ilave edin Soğanlar pişince bulguru ilave edip kavurun 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin Patlıcanları da aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın Suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan bekletin Naneyi kıyıp pilava ekleyin Yarım saat demlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.